header foto header foto header foto header foto header foto
 

Briefing fluiten in de zaal

Arbitrage Nieuws afbeelding

30-11Fluiten in de zaal is best een dingetje!! Hoe doe je dat en wat zijn de regels....
Er is veel behoefte aan informatie. Daarom organiseren we op dinsdag 6 december een briefing over hoe je in de zaal fluit. Iedereen is welkom: coaches, spelers, ouders, ...... iedereen met belangstelling en/of vragen.

Lees verder

Zaalhockey en fluiten

Arbitrage Nieuws afbeelding

29-11 Het zaalseizoen staat weer op beginnen. Daarom moeten een aantal zaken omtrent het fluiten geregeld worden.

Lees verder

Scheidsrechters gezocht!

Arbitrage Nieuws afbeelding

17-10Dinsdag 18 oktober staan er wedstrijden op het programma voor MO14-1, MO14-2, JO14-1 en JO14-2 op het programma tegen Engelse teams van St Georges College.
Voor de wedstrijd om 15:30 uur zoeken we nog 4 scheidsrechters en om 17:00 uur nog 1 scheidsrechter. Dus mocht je morgenmiddag kunnen, plan je dan in op een van deze wedstrijden!
Lees verder

Topscheidsrechter Coen van Bunge begeleidt Almeerse arbiters

Arbitrage Nieuws afbeelding

22-9De internationale scheidsrechter Coen van Bunge komt morgen (24 september) naar de Almeerse om de Clubscheidsrechters-plus te begeleiden. Vorige week heeft hij deze scheidsrechters  een cursus gegeven waarbij alle facetten van het fluiten aan de orde kwamen.
Deze zaterdag staat hij langs de lijn om de scheidsrechters te bekijken en ze waardevolle tips mee te geven. 


Lees verder

Uitval scheidsrechters

Arbitrage Nieuws afbeelding

11-3Door pech zijn er dit weekend scheidsrechters uitgevallen.
Wie wil ons helpen bij het fluiten van de opengevallen wedstrijden:

Zondag 13 maart     
H2  10:30  niveau 2 D3 14:45 niveau 3
Plan je in of stuur een mailtje aan: [email protected]Lees verder

Voorlichtingsavond aankomend scheidsrechters

Arbitrage Nieuws afbeelding

24-2Aanstaande maandag 28 februari is er om 19:00 een voorlichtingsavond voor spelers/speelsters die later in die week examen doen voor het scheidsrechtersexamen.De avond kan nu voor het eerst weer in het clubhuis worden gehouden.

Je kunt daar vragen stellen. Je kunt ook alleen komen luisteren. Maakt allemaal niet uit maar is wel erg leerzaam.....


Lees verder

Spelregelavond: donderdag 2 december, aanvang 20:00 uur.

Arbitrage Nieuws afbeelding

29-11 Aan het begin van het zaalhockeyseizoen organiseren we een leuke spelregelavond. De spelregelavond is een informele avond waar iedereen die de behoefte heeft om de spelregels van de zaalhockey persoonlijk even door te nemen, digitaal kan aanschuiven. Het is de bedoeling om handvatten te bieden voor de soms wat abstracte regels in het spelreglement met aandacht voor de verschillen met het

Lees verder

BUN, de sponsor van de scheidsrechters

Arbitrage Nieuws afbeelding

30-10Bun, bekend als projectontwikkelaar, vastgoedbeheerder en Albert Heijn supermarkten is dit jaar shirt- en jasjessponsor van de scheidsrechters van de Almeerse!  De veel-fluiters kregen hun eigen shirt en zijn er ontzettend blij mee! 
Bedankt Bun!

Lees verder

Fluiten bij de Poldercup 28 augustus: vul je fluitbeurten!

Arbitrage Nieuws afbeelding

17-8 Zaterdag 28 august spelen JC, MC en JD teams in Almere om de eer van de jaarlijkse Poldercup. Leuke wedstrijden in een ontspannen sfeer. De wedstrijden duren 2x 25 minuten.

Voor deze wedstrijden zoeken we nog scheidsrechters. Voor seniorenspelers is dit een eenvoudige manier om  fluitbeurten in te vullen. Elke gefloten wedstrijd telt als 1 fluitbeurt.


Lees verder

WAARSCHUWING FLUITEN TEAMS

Arbitrage

14-5Door verschillende oorzaken zijn er dit weekend grote problemen bij het inplannen van scheidsrechters op de wedstrijden.
Teams moeten er rekening mee houden dat zij mogelijk zelf moeten zorgen voor het laten fluiten van hun wedstrijd. De planning van scheidsrechters op de wedstrijden is geen betrouwbare bron vanwege de vele afzeggingen o.a. door vakanties.


Lees verder

Scheidsrechters gezocht voor de komend weekend

Arbitrage Nieuws afbeelding

20-11 Zaterdag hebben we weer veel vriendschappelijke wedstrijden voor de jeugd georganiseerd. Fijn dat ze weer even kunnen hockeyen!
Voor de volgende wedstrijden zoeken we nog scheidsrechters:

Lees verder

Scheidsrechters gezocht voor de komende weekenden

Arbitrage Nieuws afbeelding

12-11 Zaterdag hebben we veel vriendschappelijke wedstrijden voor de jeugd georganiseerd. Fijn dat ze weer even kunnen hockeyen! 
Voor de volgende wedstrijden zoeken we nog scheidsrechters;
Drieluik MB5/MB6/JC312:30 uur nog 2 scheidsrechters
JD3-MD4         12:45 uur nog 2 scheidsrechters

Lees verder

Scheidsrechtersexamen OnLine!

Arbitrage Nieuws afbeelding

19-10 HET SCHEIDSRECHTERS EXAMEN GAAT ONLINE !
Als gevolg van COVID 19 heeft de KNHB een alternatief voor het afnemen van het Clubscheidsrechters examen ingevoerd: vanaf 12 Oktober 2020 kunnen de examens door middel van een online toets worden afgenomen.
 
HOE GAAT DAT DAN?

Lees verder

Spelregelcafé en de nieuwe spelregels!

Arbitrage Nieuws afbeelding

14-9 Op 23 september is er in de kantine een speciaal spelregelcafé. 
Een inspirerende avond waarin ouders, trainers/coaches en scheidsrechters worden meegenomen in de (nieuwe) spelregels. De KNHB zorgt voor een ervaren, energieke spreker!

Lees verder

Scheidsrechters: Het is bijna weer Lente!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

11-2Beste scheidsrechters, het veldseizoen staat weer op het punt om te beginnen. Er staan voor het weekend van 2 en 3 maart al een hoop oefenwedstrijden ingepland! Ook staan de thuiswedstrijden t/m de meivakantie al in LISA. Oefenwedstrijden tellen ook mee voor de fluitverplichting, dus plan je alvast in!


Lees verder

Week van de Scheidsrechter

Arbitrage Nieuws afbeelding

9-10Van 6 t/m 14 oktober is het de Week van de Scheidsrechter. Een mooi moment om onze (club)scheidsrechters even extra in het zonnetje te zetten. Want dankzij hun inzet, kunnen alle hockeyers op ieder niveau elke week lekker hun wedstrijden spelen. In het kader van de Week van de Scheidsrechter worden op verschillende verenigingen door het hele land spelregelcafés georganiseerd. Deze

Lees verder

Beter leren fluiten

Arbitrage Nieuws afbeelding

1-10 De Almeerse streeft ernaar om haar clubscheidsrechters zo goed mogelijk te laten fluiten. Heb je pas jouw scheidsrechterskaart behaald, dan kun je begeleiding aanvragen om ondersteuning en tips te krijgen over hoe je moet fluiten. Het fluiten leer je vooral te kijken hoe ervaren scheidsrechter het doen en het zelf in praktijk te brengen. De begeleiding vraag je aan door een mail te sturen aan:

Lees verder

Almeerse introduceert De Fluitbonus!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

6-9 Zoals jullie natuurlijk nog weten is elke Almeerse hockeyer vanaf 1e jaar B, met uitzondering van recreanten en trimmers, verplicht om een scheidsrechterkaart te hebben. Vanaf 2e jaar B moet je dan elk seizoen minimaal 6 wedstrijden fluiten waarvan minimaal 3 voor de winterstop.     Nieuw dit jaar is dat als je jezelf inplant voor 2 fluitbeurten je van ons 1 fluitbeurt cadeau

Lees verder

Fluiten dit weekend

Arbitrage

29-3 Zaterdag 1-4
14.00 uur, JB2, een scheidsrechter nodig
Zondag 2-4  11.00 uur, Heren3, nog 1 scheidsrechter nodig

Lees verder

Fluiten op donderdagavond

Arbitrage

28-3Zojuist is er een wedstrijd verschoven naar aanstaande donderdagavond. Een buitenkans voor leden die liever niet in het weekend fluiten. Donderdag 30 maart om 20.30uur op veld 3, spelen de Heren Veteranen A tegen Pinoke. Als de wedstrijd nog niet in het wedstrijdschema staat, dan graag een email naar [email protected] voor aanmelden. Hapje en drankje na afloop inbegrepen.

Lees verder

Inhaalprogramma Veld !!! op 3-12

Arbitrage Nieuws afbeelding

28-11 Voor het eerste decemberweekend zijn er nog net voor de winterstop een paar inhaalwedstrijden op het veld. De gaatjes in het fluitschema:
Zaterdag 03-12:
10:30 MD1 2x Niveau 2

Lees verder

Scheidsrechters gezocht!

Arbitrage Nieuws afbeelding

26-10Dit weekend zijn er nog een aantal gaten in het fluitschema te vinden! Onderstaand een overzicht van wedstrijden waarop je je kan inplannen!
Alle wedstrijden voor het weekend 29 & 30 oktober zijn ingepland! Je kan jezelf al inplannen voor volgend weekend of de weekenden daarop!

Lees verder

Het allerlaatste gaatje in fluitschema ....

Arbitrage Nieuws afbeelding

9-6 Voor de allerlaatste speelzondag is er nu nog het allerlaatste gaatje in het fluitschema van dit seizoen. Wie Fluit: Zondag 12 juni om 12:45 Heren 3 1x Niveau 3
Inplannen kan via de website of door een mail te sturen naar.
[email protected]
Met dank,
de Planners


Lees verder

100% geslaagd!

Arbitrage

7-4Dat dus! en maar liefst 2 leden met 0 fout! Kenza, Bente, Sarah, Lisanne, Nanne, Didi, Jennifer, Vera, Meke, Merel, Pleun, Jamie, Karlijn en Tanya, gefeliciteerd met jullie diploma voor clubscheidsrechter!

Lees verder

7 nieuwe scheidsrechters!

Arbitrage

10-3Zeven leden hebben zojuist hun scheidsrechtersdiploma gehaald! Jasper, Daphne, Wiline, Hugo, Luna, Juan Andres en Annisa, van harte gefeliciteerd.

Lees verder

Scheidsrechters Gezocht ... !

Arbitrage Nieuws afbeelding

18-11 Toch nog wat uitvallers op zaterdag 21-11. De volgende wedstrijden hebben nog een scheidsrechter nodig:    Zaterdag 21-11 17:00  JB2    1x Niveau 3 Zondag 22-11 16:15  HJ1    1 x Niveau 3     Inplannen kan via onderstaande opties. Plan jezelf alvast in voor 21, 28 en 29 november!! Inplannen kan via de site, de app

Lees verder

Helaas door omstandigheden nog een weer een paar gaten. Wie fluit?!!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

21-9 Voor zaterdag staan er nog een paar leuke wedstrijden open:
14:45 MB6 - MHCN MB4               1x niv. 5 16.15 MA6 - Spabo MA4                1 x niv. 5
En zondag de altijd leuke en spannende wedstrijd van Veteranen B

Lees verder

UITNODIGING ZAALSCHEIDSRECHTERS 3 DECEMBER 19.30u

Arbitrage Nieuws afbeelding

29-11 Beste spelers/fluiters
Dinsdag 3 december a.s. is er voor iedereen die in de zaal fluit een briefing. Alle vragen die je hebt over het fluiten in de zaal kun je dan stellen aan onze experts!!! Tips en andere regels t.a.v. veldhockey komen aan bod. Zeker voor de beginnende fluiters een aanrader om te komen en je zaal-fluitkennis bij te spijkeren.

Lees verder

Mooi Hockey Weekend!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

22-11 Planpiet is echt reuze blij Overal zijn fluiters bij! Speel maar fijn je hockeyspel, Met de scheidsen lukt dat wel!

Lees verder

CS+ scheidsrechters van start

Arbitrage Nieuws afbeelding

1-11Morgen gaat ze dan eindelijk beginnen.  Na twee van de drie workshops gevolgd te hebben zullen Max, Isabelle, Martijn, Jos, Marcel, Robert, Volcmar, Jeroen, Fedde en Ronald (de eerste 10 CS+-ers van de Almeerse)  vanaf 14:15 hun eerste wedstrijden gaan fluiten. 

Lees verder

Hoezo vakantie? Part 3

Arbitrage Nieuws afbeelding

24-10De komende week wordt er volop oefenhockey gespeeld. Met opvallend veel tegenstanders van over de plas... 
Maar er is ook competitie op zondag. Wie vult de laatste plek bij 
Dames Vet A om 11.00 ?


Vrijdag 25-10, 10.30, MD3 - Hoe Bridge School (1x) Vrijdag 25-10, 19,00 JB2 tegen Hilversum (2x)

Lees verder

Gefeliciteerd!

Arbitrage Nieuws afbeelding

10-10Maar liefst 53 mensen deden deze week hun scheidsrechtersexamen. 48 daarvan zijn (soms na een tweede poging) geslaagd. Onze felicitaties voor: Stefan Abels, Sven Albers, Joris Barwegen, Sammie Blaas, Leander Braakman, Daan Breurken, Mark Dekkers, Tim van Dieren, Amber Elise Dijkman, Marko Dobroschelski, Britt Drost, Sanne Engelmann, Thessa Friele, Esmée Gabel, Lars van Geffen, Charlotte

Lees verder

Scheidsrechtersexamens op 8 en 10 oktober

Arbitrage Nieuws afbeelding

5-10Op dinsdagavond 8 en donderdagavond 10 oktober organiseren we weer scheidsrechtersexamens. Veel mensen hebben zich aangemeld.

Lees verder

Vol...

Arbitrage Nieuws afbeelding

2-10Op dit moment is het fluitschema voor zaterdag, zondag en maandag helemaal gevuld. Iedereen veel dank voor de medewerking!

Lees verder

CS+ op de Almeerse

Arbitrage Nieuws afbeelding

17-9 Vind je het leuk om te fluiten? Wil je meer uit je fluitbeurten halen dan alleen maar een beetje heen en weer rennen? Wil je hogere wedstrijden (gaan) fluiten? Geef je dan op voor de CS+opleiding die de scheidsrechterscommissie van de Almeerse dit jaar gaat starten. CS+ staat voor Club Scheidsrechter Plus en is een initiatief van de KNHB.

Lees verder

Nieuwe scheidsrechters

Arbitrage Nieuws afbeelding

5-9Gisteren en vanavond waren er scheidsrechtersexamens voor A-jeugd en senioren die hun kaart nog niet hebben. 21 mensen zijn geslaagd. Nina  Engelschman vanavond zelfs zonder fouten! Onze felicitaties voor Britt de Backer, Martijn Breedeveld, Jessie Caupain, Nina Engelschman, Isabelle Evers, Christel Gasman, Noortje van de Graaf, Lianne Haffner, Valerie Lankreijer, Robert Jaap Leegerstee,

Lees verder

Scheidsrechters voor deze week - UPDATE

Arbitrage

30-8Ook deze week weer wel oefenwedstrijden. En zaterdag voor een aantal teams alweer de eerste speelronde. Wie komt er fluiten? Je fluitbeurt telt mee voor barborg of fluitverplichting! Aanmelden kan via LARS of door te mailen naar [email protected]

Lees verder

Kaart voor de coach of begeleider? Speler minder....

Arbitrage

26-8Zoals bijna elk seizoen zijn ook dit jaar de hockey-regels een beetje aangepast. Er is één nieuwe regel bijgekomen: "Bij een tijdstraf voor een teambegeleider geldt vanaf het nieuwe seizoen dat het betrokken elftal met een speler minder speelt gedurende de straftijd voor de teambegeleider." In de praktijk betekent dat, dat als de coach geel krijgt en 10 minuten achter het hek moet

Lees verder

Nieuwe scheidsrechters

Arbitrage

28-6Weinig mensen gisteren bij het scheidsrechtersexamen. Maar: Iedereen die er was is wel geslaagd! Felicitaties dus voor Deena Grundeling, Daphne van der Jagt, Fleur Speelman, Benthe Vermaas en Kenza Zanifi!

Lees verder

Morgenavond scheidsrechtersexamen

Arbitrage

26-6Morgenavond, donderdag 27 juni, is er nog één keer een scheidsrechtersexamen. Het examen begint om 20.00.

Lees verder

Extra scheidsrechtersexamen

Arbitrage

13-6Er zijn nog (te) veel spelers die voor het volgende seizoen begint hun scheidsrechtersexamen moeten halen. Daarom organiseren we een extra examen op donderdag 27 juni om 20.00. Aanmelden is verplicht en kan via [email protected]

Lees verder

Nieuwe scheidsrechters

Arbitrage

7-6Helaas zijn gisteravond veel mensen gezakt voor hun scheidsrechtersexamen. Maar: We hebben er weer wat nieuwe scheidsrechters bij. Onze felicitaties voor Laura Bosma, Maaike Janz, Daniël de Puysseleire, Nanne Uffen, Paula van Veeren, Maxine Wardenier en Dieuwertje de Wit!

Lees verder

Vanavond scheidsrechtersexamen

Arbitrage

6-6Vanavond om 20.00 het laatste scheidsrechtersexamen van dit seizoen. Als je je hebt aangemeld zien we je graag komen. Wie zich niet heeft aangemeld, maar het toch wil proberen mag langs komen, alleen kunnen we niet garanderen dat er plek voor je is.

Lees verder

Vol....

Arbitrage

31-5 Het was een stevige klus deze week, mede omdat er veel in het wedstrijdschema was geschoven, maar: Alle wedstrijden van dit weekend zijn van scheidsrechters voorzien. Veel speel- en fluitplezier!
De scheidsrechterscommissie

Lees verder

SCHEIDSRECHTERSEXAMEN UITGESTELD

Arbitrage

23-5 Helaas heeft de examinator laten weten dat hij verhinderd is. Het scheidsrechtersexamen gaat vanavond (23 mei) dus niet door en is nu gepland op donderdag 6 juni.

Lees verder

Voor scheidsrechters die meer willen

Arbitrage

13-5Vanavond (maandag 13 mei, 20.00) organiseren we een speciale avond voor scheidsrechters die meer willen (of daar over mee willen denken).  Meer is dan, bijvoorbeeld: Zelf beter leren fluiten. Anderen helpen om beter te fluiten. Wie weet meedoen aan de CS+-opleiding van de bond (opleiding voor scheidsrechters die op clubniveau de beste teams willen gaan fluiten). Maar zeker

Lees verder

23 mei laatste scheidsrechtersexamen voor de zomer

Arbitrage

7-5 Zoals je waarschijnlijk wel bekend moet iedereen die hockey speelt en ouder is dan 16 jaar een scheidsrechterskaart hebben (regel van de KNHB). Heb je die kaart niet, dan mag je geen wedstrijden meer spelen. Bij de Almeerse geldt de huisregel dat spelers bij de A-jeugd en de senioren verplicht in het bezit moeten zijn van een kaart. Voor alle spelers die hun kaart nog moeten halen

Lees verder

De laatste scheidsrechter voor komend weekend is er...

Arbitrage

19-4 Dus maar weer veel speelplezier gewenst... (En hoe ging het schoolhockey??)
De volgende fluitmogelijkheid is pas op 5 mei, bij dames 2. Aanmelden kan via LARS of een mail naar [email protected]

Lees verder

Ook aanstaand weekend zit vol...

Arbitrage

12-4 Alle wedstrijden hebben 2 scheidsrechters, dus kan er gespeeld worden.
Wachtlijsten hebben we niet, trouwens. Wie wil fluiten kan dat volgende weekend doen. Daar is nog plek (om te beginnen op vrijdag 19 april bij Heren 2). Inplannen kan via LARS of door te mailen naar [email protected]

Lees verder

Nieuwe scheidsrechters

Arbitrage

9-4Weer 20 mensen geslaagd vanavond! Manoah Acda, Minke Bootsma, Julia Borgh, Jessica Bos, Jarmo de Rek, Bart de Vries, Roos Drost, Daan Eleveld, Gemma Fiddelaar, Bjarne Groeneveld, Amy Koper, Nadine Matena, Floris-Jan Mesrits, Jasmijn Schiffers, Floor te Velde, Bo van der Wilk, Myrthe van Steenwijk, Manuel Verga, Gijs Vugts en Jessie Zoutberg: van harte!

Lees verder

Scheidsrechtersexamen: Vanavond

Arbitrage

9-4 Vanavond, 9 april, is er weer een scheidsrechtersexamen. Omdat er maximaal 40 mensen tegelijk examen kunnen doen, doen we dat weer in twee groepen: Om 19.30 voor alle B-spelers, behalve de spelers van de JB1 en de MB1 Om 20.30 voor de spelers van de JB1 en de MB1, voor alle A-spelers, senioren en ouders. De scheidsrechterscommissie


Lees verder

Uitgejaagd

Arbitrage

5-4Alle wedstrijden tot en met volgende week woensdag zijn weer van scheidsrechters voorzien. Veel dank aan iedereen die komt fluiten en veel speelplezier!

De scheidsrechterscommissie

Lees verder

SCHEIDSRECHTERSEXAMEN AFGELAST

Arbitrage

26-3Het scheidsrechtersexamen van vanavond gaat helaas niet door: De examinator is ziek en heeft geen vervanger kunnen vinden. Het examen is verplaatst naar dinsdag 9 april.

Lees verder

Scheidsrechtersexamen: 26 maart

Arbitrage

4-3Op dinsdagavond 26 maart organiseren we weer een scheidsrechtersexamen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar [email protected]

Lees verder

Geslaagd!

Arbitrage

26-249 mensen slaagden vanavond voor hun scheidsrechtersexamen. Carlo van den Berg, Laura van den Berg, Diederik Bergman, Lizan Boerhof, Steffi Buddenberg, Tycho Buntsma, David Damman, Allard Dericks, Demi van Diggelen, Toon van Dijk, Liselotte Dobroschelski, Nico Duives, Lars Eijman, Anne Eikenboom, Isabelle Fleskens, Sanne de Graaf, Richelle Guitoneau, Julia Heijmans, Sem Hoogteijling, Lise

Lees verder

Trainingsavond scheidsrechtersexamen

Arbitrage

11-2 Sneeuw of geen sneeuw: De eerste trainingsavond voor het scheidsrechtersexamen vanavond gaat gewoon door.

Lees verder

Fluiten op het veld...

Arbitrage

7-2 Alle 108 fluitbeurten in de zaal van aanstaande zaterdag zijn gevuld (en de 42 voor zondag ook). Maar: wie nog wil fluiten kan dat alsnog doen. Op het veld. Meld je dan voor:   

Lees verder

26 februari scheidsrechtersexamen

Arbitrage

28-1 Het volgende scheidsrechtersexamen is op dinsdagavond 26 februari. Aanmelden voor dat examen kan door te mailen naar [email protected]
Voor dit examen geldt het volgende: 
Ben je tweede jaars A of Senior en langer dan een jaar lid?

Lees verder

AANPASSING ZAALREGELS

Arbitrage

25-1 Vanwege de vele blessures in de zaal dit seizoen (handbreuken) heeft de KNHB besloten om de zaalregels per direct aan te scherpen.
De aanpassing vind je hier onder. Veel hockey-plezier dit weekend,
De scheidsrechterscommissie

Lees verder

Trots: 108 fluitbeurten gevuld

Arbitrage

12-1Wij zijn trots: Alle wedstrijden dit weekend zijn weer voorzien. En blij met alle scheidsrechters die dit weekend weer heel veel hockey-wedstrijden mogelijk maken...

Lees verder

Gefeliciteerd!

Arbitrage

17-12Zesendertig mensen deden vanavond scheidsrechtersexamen. Vierentwintig slaagden. Tess Engelander deed dat zelfs foutloos! Onze hartelijke felicitaties voor: Tess Engelander, Rebecca Belmer, Ruben Bastiaan, Stijn Veldhuizen, Victor Boone, Lucien van Doorn, Martijn van den Hoek, Wouter van den Hoek, Jamie van der Hoorn, Bas van Overeem, Michiel van Selm, Kiki Angel, Siebe den Hartog, Tessa

Lees verder

Scheidsrechtersexamen: 17 december

Arbitrage

15-12 Het volgende scheidsrechtersexamen is op maandagavond 17 december, om 20.00 in het clubhuis.
Wanneer moet je je kaart hebben? In principe moet iedere speler die ouder is dan 16 en langer dan een jaar lid is een scheidsrechterskaart hebben om nog te mogen spelen. Omdat we een kleine achterstand hadden gelden de volgende regels: Als je op 1 september 2012 16 jaar of ouder was

Lees verder

Sportiviteit en respect

Arbitrage

7-12 Ook de Almeerse Hockey Club is geschokt door het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen van voetbalclub Buitenboys uit Almere. We betuigen ons medeleven aan de nabestaanden en de clubvrienden van het slachtoffer. Het bestuur heeft dat medeleven ook namens alle leden betuigd naar Buitenboys.

Lees verder

Zaaltips voor scheidsrechters..

Arbitrage

3-12Komend weekend begint het zaalseizoen. Voor iedereen die dit jaar gaat fluiten (of spelen, kijken, coachen, of begeleiden) hier onder wat tips over de belangrijkste afspraken rond het fluiten.

Veel fluit- en speel plezier deze winter!

Lees verder

Spelregels in de zaal

Arbitrage

3-12De spelregels in de zaal zijn dit seizoen niet veranderd. (Dus in de zaal geen eigen doelpunt!)
Omdat er dit jaar veel mensen voor het eerste in de zaal spelen een paar belangrijke verschillen tussen zal en veld hier onder. Bovendien vind je in de bijlage de briefing van de bond voor bondsscheidsrechters. Die is ook voor clubscheidsrechters (en voor spelers) bijzonder bruikbaar.

Lees verder

Vol...

Arbitrage

30-11Het fluitschema voor komend weekend zit vol. Volgend weekend gaan we de zaal in. Daar zijn nog veel scheidsrechters nodig, zowel op zaterdag als op zondag Wie plant zich alvast in of meldt zich via [email protected]?
Meer info over fluiten in de zaal (spelregels, fluitbeurten, etc.) volgt uiterlijk begin volgende week.


Lees verder

Dames 1 op de velden...

Arbitrage

23-11Morgen (zaterdag 24 november) zijn de speelsters van Dames 1 te bewonderen op en om de Almeerse velden. Vooral als scheidsrechter: Net als iedereen fluiten zij ook hun wedstrijden.
Maar daarnaast hebben ze nog wat andere verrassingen in petto... Benieuwd? Kom dan morgen even langs.

Lees verder

Zaalbriefing scheidsrechters

Arbitrage

23-11 Ook dit jaar zijn er speciale avonden voor scheidsrechters die meer willen weten over de finesses van het fluiten in de zaal. De avonden worden georganiseerd door het district Midden Nederland.

Lees verder

Gefeliciteerd!

Arbitrage

12-1147 mensen deden vanavond scheidsrechtersexamen. 32 daarvan slaagden. Gefeliciteerd Lisette Bien, Mariska Boer, Lotte Caris, Thomas van Dulken, Bert-Jan Evers, Fabian Hagen, Haije Heslinga, Lotte Holtslag, Aimee Huizenga, Onno van der Hulst, Mireille Ie-Koomen, Mathijs Jacobs, Lianne Keur, Boudewijn Kuipers, Marga van Leeuwen, Laura Mars, Meano, Frank Mekking, Sacha Pel, Tessa Röell, Aniek

Lees verder

Scheidsrechtersexamen: 12 november

Arbitrage

9-11 Het is gelukt om een nieuwe datum voor het scheidsrechtersexamen te vinden: Maandag 12 november. We doen het weer in twee groepen, één om 19.30 en één om 20.30. Iedereen die al is ingeschreven ontvangt binnenkort een mail. Ben je nog niet ingeschreven en wil je toch examen doen? Er kunnen nog een paar mensen bij. Geef je snel op door een mail te sturen naar

Lees verder

Scheidsrechtersexamens vanavond gaan niet door!

Arbitrage

30-10Onze examinator is opgenomen in het ziekenhuis en kan daardoor niet aanwezig zijn. We wensen hem beterschap. Een nieuwe datum zal gepland worden zodra hij weer beter is.

Lees verder

Uitdaging

Arbitrage

28-10Aanstaande zaterdag zijn er weer volop competitiewedstrijden voor de jeugd. Alle tijden zijn ondertussen bekend.
Het vullen van het fluitschema op de eerste speelzaterdag is altijd een hele uitdaging. Wie helpt ons en plant zich alvast in (via LARS of door een mail naar [email protected]).
Alvast heel veel dank, de scheidsrechterscommissie.

Lees verder

Scheidsrechter gezocht voor Heren 2

Arbitrage

11-10We zoeken nog één scheidsrechter voor Heren 2, ze spelen zondag om 11:00 uur. Wie meldt zich via LARS of een mail naar [email protected]?

Lees verder

Scheidsrechterscursus - online

Arbitrage

27-9 Zoals bekend moet iedereen ouder dan 16 die speelt in de weekendcompetitie in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart. Leden die zo'n kaart nog niet hebben, moeten die zo snel mogelijk halen. Heb je voor de winterstop nog geen poging gedaan dan loop je de kans om geschorst te worden.

Lees verder

Fluitafspraken

Arbitrage

5-9Omdat de mail die we eerder deze week verstuurden mogelijk enkele scheidsrechters is ontgaan hieronder nog even de belangrijkste fluit-afspraken: Iedereen ouder dan 16 die speelt in de weekend-competitie moet per seizoen vier wedstrijden fluiten: twee voor en twee na de winterstop. Het is de bedoeling dat je jezelf indeelt, maar het kan gebeuren dat wij je indelen op een

Lees verder

Aangepaste spelregels: eigen doelpunt kan!

Arbitrage

3-9Bijna elk seizoen worden er wel een paar spelregels aangepast. Zo ook dit jaar. De belangrijkste gaat over het maken van doelpunten. Hieronder (klik op 'lees meer') de wijzigingen. Lees ze goed door!
In de bijlage de briefing voor clubscheidsrechters. Gezien het beperkte aantal wijzigingen zal er dit seizoen geen speciale briefingsavond worden georganiseerd. 

Lees verder

Gaatje gevuld....

Arbitrage

7-6Het fluitschema is weer vol. Dank.

Lees verder

Scheidsrechtersexamen afgelast

Arbitrage

5-6Helaas is de examinator verhinderd. Het examen van 5 juni gaat dan ook niet door. Meer nieuws (nieuwe datum) volgt.

Lees verder

Scheidsrechtersexamen

Arbitrage

3-6Aanstaande dinsdag, 5 juni, om 20.00 is het laatste scheidsrechtersexamen van dit seizoen, speciaal voor iedereen die de cursus al wel gevolgd heeft, maar het examen (nog) niet gehaald.

Lees verder

23 nieuwe scheidsrechters...

Arbitrage

27-4De namen van de 23 mensen die gisteren geslaagd zijn: Joey Bosch, Dide Dijkers, Annet Duijghuisen, Sanne Evers, Jarik de Geus, Zoë van der Heijden, Stan van Look, Bas Tijssen, Myra van Vark, Mathijs van Veen, Denise Bouwman, Romy Faymonville, Marcel Faymonville, Anouk de Rond, Amber Schaerlaeckens, Anouk de Wilde, Fallon Knaap, Pim Vugts, Romy Borg, Nicole van Engelen, Renée

Lees verder

Geen scheidsrechters nodig deze zaterdag

Arbitrage

23-4 Dat mag dan ook wel eens op de site: Gewoon het fluitschema vol op maandagavond. Dank aan de vier vrijwilligers die zaterdag komen fluiten.


Lees verder

Het sportiefste team...

Arbitrage

9-3 Winnen is mooi, sportief spelen nog beter.Eerder deze week berichtten we al over de actie van de KNHB de komende weekenden. Ook bij de Almeerse gaan we op zoek naar het sportiefste team. In navolging van een aantal andere clubs in de regio krijgen daarom vanaf morgen alle bezoekende teams op zaterdag een beoordelingsformulier. Het team dat aan het eind van het seizoen de beste beoordelingen

Lees verder

Vette prijs voor het sportiefste team van het land

Arbitrage

5-3 Sportiviteit & Respect kent geen begin en geen eind, vandaar dat de KNHB al tien jaar campagne voert. Deze richt zich telkens op een andere doelgroep; de tweede seizoenshelft zijn dat de jeugdteams en hun coaches. En dat is nodig, want helaas vallen er bij jeugdwedstrijden nog veel gele en rode kaarten. De eerste helft van 2011/2012 laat zelfs een forse stijging zien in het aantal rode

Lees verder

Nieuwe scheidsrechters

Arbitrage

21-2Vanavond zijn weer zeven mensen geslaagd voor hun scheidsrechtersexamen: Fleur Holtrop, Ingeryerd Mulder, Michanou Mulder, Carmen Ramkhelawan, Jasmijn Speijk, Mark Watertor en Lina ter Hennepe. Allemaal van harte en veel fluitplezier in de toekomst!

Lees verder

Bedankt!

Arbitrage

18-1Woensdagavond en alle wedstrijden van dit weekend zijn van scheidsrechters voorzien. Een ongekende luxe. Bedankt allemaal! Ook de voor de komende weekenden vult het schema zich al aardig. Binnenkort een overzicht van de wedstrijden die nog open staan.

Lees verder

Scheidsrechterscursus start dinsdag 8 november

Arbitrage

31-10 Vanaf 8 november begint de volgende scheidsrechterscursus. Deze cursus duurt drie dinsdagavonden van 19.30uur tot 21.00uur op 8, 15 en 22 november. Het examen (schriftelijk en meerkeuze, makkelijker kunnen we het niet maken) is op dinsdagavond 29 november om 20.00uur. Je bent van harte uitgenodigd!

Lees verder

Fluitregels

Arbitrage

5-9 In de laatste ledenvergadering zijn de regels rond het fluiten van wedstrijden aangepast. De basis voor deze nieuwe afspraken: Als scheidsrechters ben je er zelf verantwoordelijk voor dat je voldoende fluit én dat er een ander staat als jij niet kan. In de bijlage vind je de nieuwe tekst van het Huishoudelijk Reglement. De belangrijkste afspraken zijn:

Lees verder

Spelregelwijziging bij de strafcorner

Arbitrage

30-8Met ingang van deze zomer heeft de KNHB de regels bij het nemen van een strafcorner aangepast. De exacte tekst van het nieuwe reglement vind je in de bijlage van dit bericht. Het komt op het volgende neer: Als een verdediger bij een strafcorner te vroeg uitloopt, wordt de strafcorner opnieuw genomen en moet deze verdediger achter de middenlijn plaatsnemen. Indien de keeper of

Lees verder

Nieuwe spelregels

Arbitrage Nieuws afbeelding

24-6Nieuwe spelregels ingaande seizoen 2011 - 2012
Strafcorner : breaking the line
Als een verdediger bij een strafcorner te vroeg uitloopt wordt de strafcorner overgenomen. De betreffende verdediger moet achter de middenlijn gaan staan en de verdedigende partij moet met één man minder de corner verdedigen. Als de doelverdediger te vroeg uitloopt hoeft niet de doelverdediger achter de

Lees verder

Een nieuwe bondsscheidsrechter

Arbitrage

15-6De Almeerse heeft er weer een bondsscheidsrechter bij: Tim van Hees heeft de afgelopen week te horen gekregen dat hij geslaagd is. Tim, van harte! En: Er zijn meer bondsscheidsrechters in opleiding, dus wie weet binnenkort meer goed nieuws...Lees verder

Fluitend de Paasdagen door

Arbitrage

21-4Mede dankzij JA1, dat zaterdag komt fluiten, zijn alle competitiewedstrijden tot en met 8 mei van scheidsrechters voorzien. Dank daarvoor.  Toch zoeken we nog scheidsrechters, met name voor oefen- en toernooiwedstrijden tegen de Ierse teams die hier zijn tijdens de Paasdagen. Hieronder een overzicht. 


Lees verder

Engels fluiten...

Arbitrage

1-4 Alle competitiewedstrijden van dit weekend zijn voorzien.
Dank voor de snelle reacties vanochtend.
We zoeken voor zondag nog iemand die in het Engels kan fluiten, voor de wedstrijd van de Glasgow Academie tegen de MC4 (12.45).
Uiteraard krijg je ook daar een fluitbeurt voor.

Lees verder

Nieuwe scheidsrechters?

Arbitrage

22-3Vanavond om 20.00 was er weer een scheidsrechtersexamen. De uitslag: 21 van de 23 geslaagd!
Felicitaties voor: Maurice Apeldoorn, Jeffrey van den Brink, Imco Dieke, Lisa Govers, Tara Grundeling, Sofie van Hamersveld, Carmel Hokke, Sander Kitsz, Sander Koper, Pauline Keuning-Dijkhuizen, Melissa Pieters, Rommert Politiek, Anne Portengen, Eugene Endenburg, Veerle Voermans, Christiaan

Lees verder

Scheidsrechterskaarten ophalen

Arbitrage

15-3In de winterstop zijn veel nieuwe scheidsrechterskaarten binnengekomen. Heb je je examen gehaald, maar nog geen kaart? Dan kan je die vanaf nu op zaterdag afhalen bij de wedstrijdtafel.

Lees verder

Scheidsrechterscursus

Arbitrage

24-2 Op de dinsdagavonden 1, 8 en 15 maart is onze volgende scheidsrechterscursus. De drie cursusavonden starten om 19.30 uur en eindigen om 21.00uur. Het examen is op dinsdagavond 22 maart en begint om 19.45uur.  Iedereen is weer van harte uitgenodigd! Wel even opgeven. Dat kan bij [email protected]

Lees verder

Het aftellen kan beginnen: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1,0

Arbitrage

10-2Er kan gespeeld worden dit weekend, want er zijn scheidsrechters. Dus: lekker (en sportief!) spelen, gewoon winnen, aardig blijven tegen de scheidsrechter en vooral, voor wie dat nog kan: Kampioen worden!

Lees verder

Nog twee

Arbitrage

31-1weekenden duurt de zaalcompetitie. De midwintercompetitie wordt komende zaterdag al weer afgesloten.
Wie worden er kampioen? En wie gaan er fluiten? We zoeken nog scheidsrechters, zowel voor het veld als in de zaal. Help ons en plan jezelf in via LARS of stuur een mail naar [email protected]

Lees verder

De zaalregels...

Arbitrage

9-12Voor scheidsrechters, spelers, coaches en andere geïnteresseerden die gisteren niet bij de zaalbriefing konden zijn: In de bijlage vind je de presentatie met de belangrijkste wijzigingen en aandachtspunten. Meer weten of oefenen? Ga dan naar www.goedgezienscheids.nl. Een aanrader! Daar kan je ook het complete zaal- (en veld-) reglement downloaden.

Lees verder

Toch Heren I weer...

Arbitrage

25-11Die het laatste gaatje vult. Dus ook bij de JD3, zaterdag om 9.00 kan je van Heren I genieten...
Veel plezier dit weekend. En: Had je eigenlijk toch willen fluiten? Doe Sinterklaas dan een plezier en plan je in voor volgende week!

Lees verder

Bijna vergeten: Nieuwe scheidsrechters!

Arbitrage

25-11Zouden we toch bijna vergeten om iedereen die dinsdag een scheidsrechterskaart gehaald heeft te feliciteren... Bij deze dus: Jarno, Jose, Melanie, Jasper, Bas, Hans, Patrick, Nina, Stella, Eelkje, Marc, Chantal, Daniela, Andre, Aad, Femke, Ron, Elmi, Mara, Paul, Albert, Barbara, Enno, Jorgen, Jan, Peter en Jack: Van harte! En, voor wie het weten wil: Van deze 27 scheidsrechters zijn er maar

Lees verder

Wedstrijdtijden voor 6 november bekend

Arbitrage

31-10De meeste wedstrijdtijden voor volgende week zaterdag zijn bekend. We zoeken nog ruim 40 scheidsrechters...

Lees verder

Scheidsrechterscursussen: nog een paar plaatsen

Arbitrage

26-10Volgende week starten er weer twee scheidsrechterscursussen:  Op dinsdagavond voor degenen die dit seizoen hun kaart moeten halen Op donderdagavond voor ouders. Beide cursussen duren 3 avonden. Het examen is op dinsdag 23 november. Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Meedoen? Stuur dan een mail naar: [email protected]   De cursus start om 19.30uur in een van de

Lees verder

Fluit eens een oefenwedstrijd...

Arbitrage

12-10De komende weken ligt de competitie (grotendeels) stil. Veel teams zullen in die periode oefenwedstrijden gaan spelen en je raadt het al: ook die moeten gefloten worden. Voor de oefenwedstrijden geldt het volgende: Je kan je inplannen via LARS of door een mail te sturen naar [email protected] De wedstrijd telt mee voor je 6 verplichte fluitbeurten,

Lees verder

Scheidsrechterscursus voor ouders

Arbitrage

11-10Begin november, na de herfstvakantie, starten er weer nieuwe scheidsrechterscursussen. Eén van die cursussen is speciaal bedoeld voor ouders (en andere volwassenen). Wil je meer weten van de spelregels? Weten waarom de scheidsrechter fluit?Of had moeten fluiten? Of juist niet? Wie weet: Zelf een keer (of vaker) een wedstrijd fluiten? Geef je dan op door een mail te sturen aan

Lees verder

YUPP IN HET NIEUW.

Arbitrage

9-10Vanaf vandaag is de nieuwe groep Yuppen (Young Umpire Promotion Project) bij hun wedstrijden te bewonderen in hun nieuwe oranje outfit. 4 Wedstrijden zullen de diverse koppels gaan fluiten vandaag. Later zal er nog een groepsfoto op de site worden geplaatst met de nieuwe outfit. Voor vragen e.d. [email protected]


Lees verder

43 nieuwe scheidsrechters!

Arbitrage

29-947 mensen deden vanavond scheidsrechtersexamen. Maar liefst 43 zijn er geslaagd, waarvan drie met maar één fout!

Lees verder

We zijn er

Arbitrage

17-9 Met veel dank aan de scheidsrechters die op het allerlaatste moment nog wilden fluiten is het toch nog gelukt om alle wedstrijden te voorzien.
Het zou mooi zijn als het volgende week zou lukken om dat eerder voor elkaar te krijgen, dus: Plan je alvast in!

Lees verder

Help! (nu al)

Arbitrage

2-9 Bij deze dan de eerste scheidsrechters-noodoproep van dit seizoen. Helaas moeten we die al plaatsen voordat de echte competitie is begonnen.

Lees verder

Fluiten!

Arbitrage

1-9Zaterdag worden er veel oefenwedstrijden gespeeld. Ook voor die wedstrijden zijn scheidsrechters nodig. Als je fluit telt dat mee voor je 6 verplichte fluitbeurten dus: Plan je in via Lars of stuur een mail naar [email protected]  Kan je zaterdag niet? Plan je dan in voor één van de komende weken: Alle wedstrijdtijden tot de herfstvakantie zijn bekend en als je jezelf

Lees verder

Een goed begin...

Arbitrage

24-8 Je scheidsrechterskaart halen is nog wel te doen. Maar wat dan? We merken dat veel beginnende scheidsrechters het nog moeilijk vinden om een wedstrijd te fluiten. Daarom organiseren we nu weer een scheidsrechtersbegeleidingsdag en wel op zaterdag 4 september aanstaande. Mogelijk speel je die dag zelf al een oefenwedstrijd. Daarvoor of daarna kan je, samen met een aantal andere beginnende

Lees verder

Uw kind in de zaal

Arbitrage

1-12 U heeft altijd al graag langs de lijn gestaan, maar liever niet in de regen. U heeft altijd graag verantwoordelijk willen zijn voor de wedstrijdformulieren, maar wel graag met minder spelers erop. En daarnaast was het altijd uw droom om het elektronisch scorebord van de juiste tijd en stand te voorzien. Wij (uw kind en de zaalcommissie) bieden u dit alles aan in een van de

Lees verder

Nieuwsbrief Arbitrage augustus 2020

Arbitrage Nieuws afbeelding

13-8 De Nieuwsbrief Arbitrage van augustus 2020 is uit. 
Deze nieuwsbrief geeft informatie over:

- de start van het nieuwe seizoen, 
- de Poldercup op 29 augustus 
- nieuwe spelregels
- vacatures voor een planner en een begeleider
 
 
Voor vragen of aanmeldingen: 

Lees verder

Ingelast scheidsrechtersexamen 20 februari. GEEF JE OP!!

Arbitrage

29-1Op 20 februari organiseert de scheidsrechterscommissie weer een examen voor clubscheidsrechters.

Er is nog een aanzienlijk aantal leden die nog geen kaart heeft gehaald en dat op basis van hun leeftijd wel had moeten doen.

Geef je daarom nu nog op voor het examen en voorkom daarmee een schorsing! Dat is een situatie waar niemand vrolijker van wordt!


Lees verder

Zaalhockey verschillen met veldhockey

Arbitrage Nieuws afbeelding

5-12Hier de presentatie die gebruikt is bij de spelregelavond voor de scheidsrechters/spelers bij zaalhockey.

Lees verder

Week van de scheidsrechter

Arbitrage Nieuws afbeelding

24-9De week van de scheidsrechter is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de scheidsrechter centraal staat. Tijdens deze week willen we zoveel mogelijk hockeyers de scheidsrechter laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Zij maken het immers mede mogelijk dat zo veel hockeyers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten! 

Lees verder

Instructie voor scheidsrechters ivm corona van de KNHB

Arbitrage Nieuws afbeelding

22-8De KNHB heeft voor de (bonds)scheidsrechters een instructie gemaakt hoe om te gaan met corona voor, tijdens en na de wedstrijd. De instructie is prima informatie ook voor clubscheidsrechters...

Lees verder

Scheidsrechters gezocht

Arbitrage

16-10Vanavond en morgen komt Skinner's school uit Engeland op bezoek met hun jongens U14 en jongens U18 team. 
Vanavond om 18.30 spelen JB1 (op veld 2) en JB2 (op veld 6)  Morgen om 18.30 spelen JA3 en JC2 tegen de Engelsen op veld 6 en 7. 

Lees verder

Afhalen Scheidsrechterskaarten!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

19-5Er zijn weer een hoop scheidsrechterskaarten binnen gekomen, ze liggen bij de wedstrijdtafel. Heb je in maart examen gedaan, dan kan je kijken of jou kaart erbij zit. Zit jouw kaart er niet bij dan kan je mailen naar [email protected]

Lees verder

Scheidsrechterscursus 4 en 25 maart om 19.00 uur

Arbitrage Nieuws afbeelding

16-1 De Almeerse vindt het belangrijk dat spelers en ook ouders de hockeyregels kennen want daarmee:
krijg je een betere beleving van de hockeysport begrijp je de scheidsrechter beter voorkom je onnodige discussies kun je voordeel halen uit spelsituaties

Lees verder

Afhalen Scheidsrechterskaart - Volgende Examen op 19/11

Arbitrage Nieuws afbeelding

15-10 Er liggen weer 33 scheidsrechterskaarten klaar van de geslaagden die in september jl examen hebben gedaan. Deze kaarten kunnen vanaf zaterdag 20 oktober opgehaald worden bij de wedstrijdtafel. Heb je in het verleden een scheidsrechrterskaart gehaald maar nooit ontvangen, dan kan je dit bij de wedstrijdtafel navragen. Ligt ie daar niet in de bak dan kan je mailen naar

Lees verder

Spelregelcafé met topscheidsrechter

Arbitrage Nieuws afbeelding

7-9De KNHB organiseert de komende weken spelregelcafé's in onze regio, 11 in totaal.
Een interactieve, leerzame en gezellige onder leiding van een topscheidsrechter. Voor clubscheidsrechters (in spe), spelers, coaches, managers en enthousiaste ouders is het een ideale gelegenheid om regeltechnisch goed voorbereid te zijn op het nieuwe seizoen. Data en locaties vind je in het online

Lees verder

Scheidsrechterscursus voor Jeugd en Ouders

Arbitrage

20-8 De Almeerse vindt het belangrijk dat speler en ook ouders de hockeyregels kennen want daarmee krijg je een betere beleving van de hockeysport, begrijp je de scheidsrechter beter, voorkom je onnodige discussies en kun je voordeel halen uit spelsituaties.

Lees verder

Young Umpire Challenge 2018

Arbitrage Nieuws afbeelding

26-3 Voor de 13e keer organiseert de KNHB de Young Umpire Challenge. Deze vindt plaats op zaterdag 23 juni 2018, van 10:00 - 15:00 uur, op Gooische! Ben je een jonge enthousiaste clubscheidsrechter tussen de 14 en 18 jaar oud en wil je nog beter leren fluiten? Schrijf je dan in via het digitale aanmeldformulier (link) en doe mee aan deze inspirerende

Lees verder

30 nieuwe Scheidsrechters!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

9-3 Deze week vond alweer de 4e examenavond tot clubscheidsrechter plaats, met als resultaat 30 nieuwe scheidsrechters. Alle geslaagden kunnen nu inloggen op de website van Almeerse, kiezen voor Club->Arbitrage en daar helemaal zelfstandig een wedstrijd kiezen om te fluiten. Via [email protected] is het mogelijk om bij de eerste wedstrijden een begeleider te krijgen.

Lees verder

Stilte, Examens !!

Arbitrage Nieuws afbeelding

7-11Ruim 70 leden zijn deze week opgegaan voor het scheidsrechters examen. Volle bak dus in het clubhuis. Voor alle geslaagden....Proficiat!!

Lees verder

Weer volop kans op de Fluitbonus!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

31-10 Het speelschema tot aan de winterstop is bekend. Heb jij je 3 pre-winterstop fluitbeurten al binnen? Als je jezelf inplant voor 2 fluitbeurten krijg je van ons 1 fluitbeurt cadeau, de zogenaamde fluitbonus. Je kunt deze innen door een mail te sturen naar [email protected]   Vanaf 1e jaar B, met uitzondering van recreanten en trimmers, ben je verplicht om een

Lees verder

Scheidsrechtercurcus

Arbitrage Nieuws afbeelding

22-9 Ook dit seizoen organiseren we weer meerdere cursussen tot clubscheidsrechter. Iedereen is welkom. De cursus is helemaal online en kun je zelfstandig thuis doornemen. Er zijn vijf examendatums vastgesteld voor dit seizoen. Het examen bestaat uit 30 meerkeuzevragen, wordt op onze club afgenomen en je bent geslaagd bij 8 fouten of minder. Na afloop ontvang je direct de uitslag.

Lees verder

Spelregelcafés 

Arbitrage Nieuws afbeelding

4-9 Gezien het hockeyseizoen in september start en we dan graag alle scheidsrechters weer op de (nieuwe) spelregels willen attenderen, vinden in het kader van de Week van de Scheidsrechter in de periode van 18 september-13 oktober 2017 60 spelregelcafés plaats.   Tijdens de spelregelcafés zetten we de scheidsrechters in het zonnetje en bereiden we hen voor op het

Lees verder

“Hé scheids, bedankt!”

Arbitrage Nieuws afbeelding

26-6 "Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd. Dit seizoen heb jij ervoor gezorgd dat spelers lekker hun wedstrijden hebben kunnen spelen. 

Lees verder

Nog 5 nodig !

Arbitrage Nieuws afbeelding

23-5 Nog maar een paar speelronden voor de boeg. En het overgrote deel van alle wedstrijden is al voorzien van scheidsrechters. Voor de rest van het seizoen zijn er nog een aantal uitdagende wedstrijden voor de echte fluitliefhebbers open. Heb je nog zin om een paar spannende potjes te fluiten dit seizoen sla dan nu je slag en kies er een of meer uit het onderstaande lijstje!

Lees verder

Geslaagde clubscheidsrechters

Arbitrage

1-5Wederom een hele rits geslaagde clubscheidsrechters vanavond. Lynn, Jesse, Gerard, Julia, Jaemy, Daimy, Martijn, Raphael, Miriam, Lonneke, Mayra, Fleur, Isabelle, Lotte, Nina, Gert, Werner, Zapp, Rob, Donata, Sylja, Pepijn, Mark, Julius, Tamara, Ron, Joline, Souraya, Pascual, Paulina, Johan, Danique en Amber. Binnenkort te zien tussen de lijnen in het geel.

Lees verder

Piketdiensten

Arbitrage

22-3 Proef piketdiensten op zaterdag
 
Het nieuwe wedstrijdschema kent een nieuwe toevoeging: piketdiensten.
De piketdienst is een proef die gedurende de 2e seizoenshelft loopt.
 
Een piketdienst is een bijzondere "fluitbeurt". De scheidsrechter meldt zich bij de wedstrijdtafel en heeft dan wachtdienst.

Lees verder

Wie Fluit??

Arbitrage Nieuws afbeelding

14-3 Voor komend weekend zijn er nog wat gaten in het fluitschema:
ZATERDAG 18-03:
10:30 JC1 1X Niveau 2
12:30 MB1 1X Niveau 2
ZONDAG 19-03
12:45 HVetA 2x Niveau 2
Inplannen kan via de site of met een mailtje aan ons via [email protected]Lees verder

Zaalhockey & Scheidsrechters

Arbitrage Nieuws afbeelding

10-1 In onderstaand bericht nog even wat belangrijke punten met betrekking tot de arbitrage in de zaal.

Lees verder

Zaalteams & scheidsrechters

Arbitrage Nieuws afbeelding

5-12 Het zaalseizoen is begonnen! In onderstaand bericht even wat belangrijke punten met betrekking tot de arbitrage in de zaal.

Lees verder

Geslaagd

Arbitrage

30-11 Wederom een nieuw setje scheidsrechters. Deze week zijn Gerjan Beijer, Iris Blommestein, Immelien Bosman, Amara Boumann, Shen van den Dool, Dennis Heldoorn, Linde Jager, Anna van Laarschot, Neelke Leuverman, Ima Luttik, Yamilla Marti, Jill Overhaart, Fay Portier, Wouter Scherpenberg, Rianne Ros, Sammy van Bakel, Mirthe van Hees, Sophie Hoogenboom, Cuno van den Berg, Elisa Wegman en Femke

Lees verder

Opleiding tot clubscheidsrechter dit seizoen

Arbitrage

13-11 Wie
Vanuit de hockeybond is het voor elk spelend lid verplicht gesteld om vanaf 2e jaars B je scheidsrechtersdimploma in bezit te hebben. De scheidsrechterscommissie stuurt persoonlijke uitnodigingen naar alle leden vanaf 2e jaars C, maar ook 1e jaars C en D jeugd zijn van harte welkom voor de cursus en examen.


Hoe

Lees verder

CS+ OPLEIDING 2016-2017 VAN START

Arbitrage Nieuws afbeelding

31-10 Deze week start de CS+ opleiding 2016-2017. De cursisten fluiten dit seizoen in speciale  lichtblauwe opleidingsshirts ook beschikbaar gesteld door Akar. De cursisten Philip Heine, Max van Veen, Rogier Veenhoven, Joosje Deckers, Sam Dekker, Thomas Knoppers en Roel Knoppers volgen drie workshops waarbij gastsprekers Jasper Nagtzaam, Jacir Soares de Brito (hoofdklassescheidsrechters) en Alex

Lees verder

Scheidsrechters Gezocht!

Arbitrage Nieuws afbeelding

12-10 Komend weekend zijn er op zondag 2 gaatjes in het fluitschema en wel bij de wedstrijd van de Heren Vet A. Zaterdag zijn er diverse oefenwedstrijden. teams regelen hiervoor zelf hun scheidsrechters. Liefhebbers helpen de teams door zichzelf hierop in te plannen via website of met een mail naar [email protected] . Op 5 november start de competitie weer. Zodra het

Lees verder

DE SPELREGELBRIEFING 2016-2017 !

Arbitrage Nieuws afbeelding

10-10 In bijlage de briefing voor clubscheidsrechters voor dit seizoen. Er zijn geen spelregel wijzigingen, wel is interpretatie van spelregels gewijzigd.
Complete spelreglement is te vinden op de website van de KNHB.
Groeten,
De Scheidsrechterscommissie


Lees verder

COMPETITIESTART EN VEEL OEFENPOTJES!

Arbitrage Nieuws afbeelding

30-8 Komende zaterdag staan er alvast 4 competitiewedstrijden op het programma en zaterdag èn zondag heel véél oefenpotjes. We gaan dus weer lekker beginnen ;-) De competitiewedstrijden zijn ingevuld met scheidsrechters. Verder vinden jullie in LARS via LISA een hele reeks oefenwedstrijden waarvoor je je kunt inplannen. Pak dus alvast een fluitbeurt mee nu er nog geen druk is

Lees verder

Kom naar het spelregelcafé

Arbitrage Nieuws afbeelding

6-7Scheids bedankt!
Kom naar het spelregelcafé

"Hé scheids, bedankt!” Dat hoor je niet zo heel vaak na een wedstrijd.
In weer en wind staan scheidsrechters op het veld zodat spelers lekker hun wedstrijden kunnen spelen. Daar mogen we de scheidsrechters best weleens voor bedanken.


Lees verder

4 Nieuwe CS+ scheidsrechters! Who's Next?

Arbitrage Nieuws afbeelding

23-5 Afgelopen vrijdag ontvingen Esmée Gabel, Sam Deckers, Arnoud Mijnheer en Jan Deckers van hun leercoaches Michael Schrijnder en Anne de Graaf de CS+ shirts en fluit-toolkits. Dit na het volgen van diverse workshops en door tijdens het (veld- èn zaal-)seizoen veel wedstrijden op steeds hoger niveau te fluiten. Eind april hebben zij het CS+ examen, bestaande uit het

Lees verder

Wie fluit!?

Arbitrage Nieuws afbeelding

19-4 Toch een aantal wedstrijden in het eerste vakantie weekend. Voor de volgende wedstrijden worden nog scheidsrechters gezocht:
Zondag 24 april
12:45   D3   2 x niveau 3
12:45   DJ1  1 x niveau 3
12:45   H5   1 x niveau 4

Lees verder

Wie fluit??

Arbitrage Nieuws afbeelding

13-4Toch een paar uitvallers voor komend weekend! Voor de volgende wedstrijden worden nog scheidsrechters gezocht. Zaterdag 16/04 10:30 MD9 -   1x niveau 5 13:30 MC10 - 1x niveau 5   Inplannen kan via een mail naar [email protected] 
Groeten de Planners Erik, Bart, Barry en Ronald 

Lees verder

Young Umpire Challenge; Meld je aan!

Arbitrage

29-3 Ben jij een jonge, enthousiaste scheidsrechter en wil je nog beter leren fluiten? Meld je dan aan voor de jaarlijkse Young Umpire Challenge.

Lees verder

WIE FLUIT ????

Arbitrage Nieuws afbeelding

17-3 Voor komende zondag zijn er nog een paar lastig in te vullen plekken in het fluitschema. Zaterdag is gevuld. Hier de zondagse wedstrijden waarbij nog fluiters gevraagd worden: 09:30  Heren Jong 1 - 1 x niveau 3 11:00  Heren 3 - 1x niveau 3 11:00 Heren 5 - 1x niveau 4 12:45 Dames Jong 1 -  1 x niveau 3   Inplannen kan via de site of mail naar

Lees verder

Opleiding tot clubscheidsrechter

Arbitrage

8-3Wie nog snel het diploma tot scheidsrechter wil halen kan vandaag nog aan de cursus starten en donderdag (10 maart, 19.30uur) het schriftelijk meerkeuze examen op de club mee doen!
Een mailtje naar [email protected] is voldoende. Je ontvangt direct de logincodes voor de online cursus die je thuis door kunt nemen.

Lees verder

15 geslaagde clubscheidsrechters!

Arbitrage

18-2Vanavond feliciteren we Zoë, Mark, Henk, Frank, Olivier, Britt, Fleur, Carmel, Sam, Michel, Lisa, Luca, Naomi, Caspar en Lotte met hun diploma Clubscheidsrechter!!!

Lees verder

Oefenpotjes op het veld!!

Arbitrage

17-2
 

De zaalperiode is achter de rug. Veel teams bereiden zich voor op de veldcompetitie. Voor oefenwedstrijden aanstaand weekend worden nog scheidsrechters gezocht. Hieronder de lijst:

Zaterdag 20/02


Lees verder

Wie vult de laatste paar gaatjes in fluistchema zaal?

Arbitrage Nieuws afbeelding

1-2 In de resterende twee speelweekenden in de zaal zijn er nog maar een paar gaatjes bij juniorenwedstrijden. Seniorenteams lijken ook nog niets te hebben geregeld voor hun wedstrijden (uit en thuis 1 eigen scheids mee!) .... bijna alles staat nog open! Als er wel iemand is geregeld laat diegene zich dan even inplannen of stuur ons een mail via

Lees verder

ZAAL & FLUITEN

Arbitrage Nieuws afbeelding

14-12 De eerste twee zaalweekenden zitten er weer op. Tot en met 20-12 zijn alle juniorenwedstrijden nu ingepland met scheidsrechters. Zaalteams regelen zelf hun scheidsrechters maar tijdens de opstart hebben wij her en der maar een handje geholpen. De wedstrijden in januari en februari worden door de teams zelf van scheidsrechters voorzien. En het fluitschema is in deze twee maanden nog heel

Lees verder

ZAALTEAMS & SCHEIDSRECHTERS !!

Arbitrage Nieuws afbeelding

2-12 Komend weekend start de zaalcompetitie alweer. Zoals is afgesproken (was voorwaarde voor het aanmelden van een zaalteam!) regelen de zaalteams zelf hun scheidsrechters. Omdat wij nauwelijks beweging zagen in het fluitschema helpen wij even opstarten nog deze week. Inmiddels lijkt onze oproep te werken want het fluitschema vult zich langzaam en de meeste teams hebben de boodschap dus

Lees verder

Laatste veldweek; in zaal regelen teams eigen scheids!

Arbitrage Nieuws afbeelding

27-11 Het laatste weekend op het veld. Daarna snel de zaal in. Teams regelen in de zaal  zelf hun scheidsrechters zoals is afgesproken bij het aanmelden van de teams. Begin nu met het organiseren daarvan dat voorkomt problemen op de valreep straks! Maar eerst het laatste veldweekend invullen .... Wie helpt de volgende teams aan een scheidsrechter:    Zaterdag 28-11 11:45 JD2 

Lees verder

SCHEIDSRECHTERS GEZOCHT ! (Nog steeds 7!)

Arbitrage Nieuws afbeelding

29-10 In het komende weekend start de reguliere competitie weer voor de jeugd op zaterdag en is er een vol programma op zondag bij de senioren. Voor de meeste wedstrijden hebben wij al scheidsrechters gevonden, het lijstje met de gaten in het fluitschema ziet er als volgt uit :   Zaterdag 31-10: 09:00 JD1   1x Niveau 3 14:45 MB7 2x Niveau 5 16:15 JA2 1x Niveau

Lees verder

Geslaagde clubscheidsrechters

Arbitrage

15-10Zojuist zijn onze leden en ouders Boer, L. Kindt, A. Kindt, Louwsma, Politiek, Blaas, Degenhart, Dijkhuizen, Buitenhuis, Plooij, Munnik, Dobroschelski, Fajardo, Hoefmans, Gerretsen, Vinck, Zwartjes, Souman, Metselaar, Drenth, Keuvelaar, Schutte, Bouwman en van 't Hooft geslaagd tot clubscheidsrechter op de Almeerse Hockeyclub. Trots en blij verwelkomen weer een groep enthousiaste scheidsrechters.

Lees verder

Nog een paar gaten in fluitschema!

Arbitrage Nieuws afbeelding

28-9 De meeste wedstrijden zijn weer voorzien van scheidsrechters, nog maar een paar gaatjes waaronder de topwedstrijd van ons G-team en voor de liefhebbers van een echte fluitdaging hebben wij HVetA nog open staan op zondag. Niet onbelangrijk ook is de oproep voor nog een aantal scheidsrechters voor het G-Hockey Topper Toernooi komende zondag 4 oktober op onze velden

Lees verder

Scheidsrechters Gezocht! (Nog 11)

Arbitrage Nieuws afbeelding

7-9 Het eerste volledige speelweekend zit er weer op. Komend weekend weer een nieuwe ronde. Er zijn op zaterdag en zondag nog een paar fluiters nodig op lastig in te vullen tijden. Dringend beroep op al onze vrijwillige fluiters om een leuk potje uit te zoeken ...   Zaterdag 12-09: 14:45  MB3  2x Niveau 3 15:15  JB2    2 x Niveau 3 16:15 

Lees verder

Negenenveertig gloednieuwe clubscheidsrechters

Arbitrage

3-9Vandaag maar liefst 49!! nieuwe scheidsrechters. 49 trotse eigenaren van het diploma clubscheidsrechter en bijbehorend fluitje! Binnenkort te zien op onze velden! Wij feliciteren Floor Zuidema, Marije Wentel, Romee Blokland, Roel Boonen, Marco Borgman, Mark Bouwman, Andries Dekker, Lotte van Dijk, Alyssa Valerie Dijkman, Esther Does, Anouk Duijghuisen, Julia van Geffen, Shannon La Grouw, Danique

Lees verder

Wie Fluit ? Alleen JA2 nog !!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

3-9 Het eerste competitieweekend staat voor de deur. Heel veel wedstrijden zijn al voorzien van scheidsrechters. Dat is mooi want Fluiten is Leuk! Onze jonge CS+ers lieten vrijdag bij Heren 1 zien hoe leuk fluiten kan zijn! Toch zijn er nog een paar gaatjes voor zaterdag en zondag. het eerste lijstje van dit seizoen:   Zaterdag 5 September: 13:45  JA2 - Leusden JA1 

Lees verder

Voor Ouders D- en C-jeugd en alle 16+ leden!!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

25-8 Op donderdag 3 september om 19:30 is er weer een examenavond waarop de scheidsrechterskaart kan worden behaald. Aanmelden kan via [email protected] je ontvangt dan een link naar een e-learning module om je te kunnen voorbereiden op het examen. Wij verwachten alle B-junioren die nog geen kaart hebben gehaald en ook alle overige leden van 16 jaar of ouder die nog niet in het bezit

Lees verder

Per 1 augustus zijn er nieuwe regels

Arbitrage Nieuws afbeelding

17-8 Nieuw seizoen, nieuwe regels. Per 1 augustus zijn er nieuwe/ aangepaste regels. Onderstaand tref je in het kort deze regels.  

1. Veldspelers zijn verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de wedstrijd.
2. De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn.

Lees verder

ZATERDAG TUSSEN 14.00-16.00 niets te doen?

Arbitrage Nieuws afbeelding

29-5 Aanstaande zaterdag hebben we nog 9 wedstrijden waar we nog scheidsrechters voor zoeken. Het is de laatste mogelijkheid om je barborg terug te verdienen. Inplannen kan via de app, de site of een mail naar: [email protected] 

Voor deze tijden hebben we nog mensen nodig:
* 14.15 1x scheidsrechter

Lees verder

Wie Fluit? & Examen-Nieuws !

Arbitrage Nieuws afbeelding

26-5 In een super spannend hockeyweekend voor ons vlaggenschip Heren 1 (en vele andere teams die nog een mooi slot kunnen maken aan hun seizoen), is er ook nog genoeg te fluiten ... Wordt lastig in te vullen maar we hopen dat er ook komend weekend weer overal netjes twee scheidsrechters staan.  De lijst:   Zaterdag 30 Mei: 12:00  MD5 1x Niveau 5 14:15 MC11 1x Niveau

Lees verder

Nog 2 gaten in het Fluitschema!

Arbitrage Nieuws afbeelding

21-4 Voor zaterdag zijn er helaas nog steeds 2 moeilijk in te vullen open plekken in het fluitschema; het lijstje:   Zaterdag 25 April: 14:45  JB2 - Hilversum JB2            2x Niveau 3    Inplannen kan via de app, de site of met een mail aan ons via: [email protected]   Inplannen

Lees verder

Nog 6 Fluiters nodig voor zaterdag!

Arbitrage Nieuws afbeelding

16-4Voor komende zaterdag zijn er nog 6 gaten in het fluitschema.  Allemaal lastig in te vullen wedstrijden door de speeltijden en de gevraagde niveaus. Wie mogen wij noteren om de volgende wedstrijden in goede banen te leiden?

Lees verder

Nog eentje! Wie Fluit MA2?

Arbitrage Nieuws afbeelding

26-3Helaas wat uitvallers voor morgen in het fluitschema. Wie maakt ons los en fluit: ...???
Zaterdag 28 Maart: 10.15  G1 - Laren G1            1x Niveau 4 10.30  JC3 - Shinty JC2        1x Niveau 4 14.15 JC4 - Hilversum JC5  1x Niveau 4 16:15  MA2 - Soest MA1

Lees verder

Fluiten op het Trimtoernooi 29-03?

Arbitrage

17-3 TRIMTOERNOOI Voor het Trimtoernooi op zondag 29 maart zoeken wij nog 5 scheidsrechters (N3/4). Fluitbeurten tellen mee! Van 13:30 - 15:00 is er nog 1 scheidsrechter nodig Van 15:00 - 16:30 zijn er 2 scheidsrechters nodig Van 17:00 - 18:00 zijn er 2 scheidsrechters nodig  Scheidsrechters mogen natuurlijk ook het hele toernooi fluiten.  Aanmelden kan met een e-mail naar:

Lees verder

Fluitbeurten nodig?? Plan je NU in!

Arbitrage Nieuws afbeelding

12-3 Alle wedstrijden voor komend weekend zijn voorzien van scheidsrechters. Het is lang geleden dat dit zo vroeg in de week het geval was! Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kansen .....     We zijn ondertussen ook gestart met het verder vooruit plannen en gaan daar de komende weken mee door. We gaan leden met fluitverplichtingen die zichzelf nog onvoldoende vaak hebben ingepland

Lees verder

Voor: Ouders, B- junioren en C-junioren !

Arbitrage Nieuws afbeelding

4-3 Wij kijken als scheidsrechterscommissie alvast vooruit richting volgend seizoen. We hebben namelijk véél nieuwe scheidsrechters nodig. Het streven is om voor komend seizoen voor elk juniorenteam 4 à 5 ouders beschikbaar te hebben die kunnen en willen fluiten. Daarom starten we reeds nu met het werven èn opleiden. Op 19 maart is er gelegenheid tot het doen van de spelregeltest

Lees verder

Nog steeds 1 scheidsrechter nodig!

Arbitrage Nieuws afbeelding

13-2 Voor morgen zoeken wij helaas nog steeds naar 1 scheidsrechter. Wie vult dit laatste gat in het zaalfluitschema?
Zaterdag 14 Februari: 15:00 Haven JB12  1x Niveau 3

Lees verder

Nog 5 scheidsrechters nodig deze week.

Arbitrage Nieuws afbeelding

28-11 Het lijstje voor komend weekend met nog steeds 5 gaten in het fluitschema.....:
Zaterdag 29 November: 11:30  G1- Myra G1                            1x Niveau 4 11:45  MD5 - Amersfoort MD3          1x Niveau

Lees verder

29 Nieuwe Scheidsrechters!

Arbitrage Nieuws afbeelding

21-11Gisteren deden 44 jeugdleden, seniorleden en ouders de spelregeltest. 29 daarvan slaagden hiervoor. Nicky Vonk (MB3) deed dit als enige volledig foutloos!  En zoals examinator Theo Deelen het, bij het uitreiken van de bijbehorende Fox40 fluit, treffend zei tegen de geslaagden kunnen zij nu starten met het leren fluiten! Heel veel plezier en succes hierbij!  

Lees verder

Nog maar 1 !

Arbitrage Nieuws afbeelding

21-11 Voor komende zaterdag zoeken we nog 1 scheidsrechter. 
Zaterdag 22 november: 
14:45  MC8 - Maarn MC2                 1x Niveau 4
Inplannen kan via de website, de app of met een mail aan ons via: [email protected] 

Lees verder

16+ en nog geen scheidsrechterskaart???

Arbitrage Nieuws afbeelding

14-11Helaas blijken nog te veel leden van 16 jaar of ouder geen scheidsrechterskaart te hebben. Om oneerlijkheid naar de leden die wel een kaart hebben te voorkomen krijgt iedereen van 16 jaar of ouder die op dit moment nog geen scheidsrechterskaart heeft op 20 november de laatste kans deze alsnog te halen. Als je na de winterstop nog wilt kunnen hockeyen is het halen van je kaart een vereiste.

Lees verder

Dit weekend gevuld! Komende weken nog veel te fluiten!

Arbitrage Nieuws afbeelding

14-11 Wederom gelukt om alle 78 scheidsrechters te vinden voor dit weekend. Precies de helft daarvan doet dat als liefhebbers geheel vrijwillig! Veel dank aan alle fluiters en veel plezier en succes op de velden allemaal dit weekend!  Inplannen voor de laatste 2 speeldagen voor de winterstop mag natuurlijk ook nu alvast, dit kan via de website of via e-mail naar:

Lees verder

Wie Fluit MD5 morgen?

Arbitrage Nieuws afbeelding

7-11 We dachten er te zijn, maar....toch nog één uitvaller ....
Wie fluit:
11.45 MD5 - MHCN MD3 (1X niv.5)
Help je hockeyvrienden zodat ze ook fijn kunnen spelen!
Inplannen kan via de website, de app of met een mailtje aan : [email protected]

Lees verder

Wie fluit Dames IV?

Arbitrage Nieuws afbeelding

31-10 We dachten er te zijn maar helaas is er een gaatje gekomen in het fluitschema. Zondag 12:45 heeft Dames IV nog een tweede scheidsrechter nodig bij hun wedstrijd tegen SCHC D7. 
Alle reeds ingeplande scheidsrechter alvast bedankt!

Lees verder

Geslaagd!!!

Arbitrage

27-10Afgelopen donderdag was er weer een scheidsrechters examen. We hebben weer een flink aantal scheidsrechters erbij. Graag op deze manier de geslaagden even in het zonnetje! Steyn van Bodegom, Claudia Bokhorst, Emilia Bokhorst, Anne van Drongelen, Jeroen den Heijer, Dagmar Hoogendijk, Lucca van der Hoorn, Deegan Huisman, Marie-Louise t Jong, Timo Jonker, Barbara Kleinendorst, Gaia van der Knaap,

Lees verder

Er is weer een scheidsrechtersexamen

Arbitrage

21-10A.s. donderdag, 23 oktober, is er om half acht ('s avonds) weer een scheidsrechtersexamen gepland.

Graag even je deelname bevestigen door een mailtje te sturen naar [email protected]

Graag tot donderdag!


Lees verder

De Goede Antwoorden & Nieuwe Vraag!

Arbitrage Nieuws afbeelding

13-10 Met deze ‘spelregel van de week’ proberen we een bijdrage te leveren aan het vergroten van de spelregelkennis onder spelers, ouders en scheidsrechters. We zijn vorige week gestart met een XXL test-editie. Hieronder nogmaals de vragen van vorige week met daarbij de juiste antwoorden. Deze antwoorden kwamen van Jasper Nagtzaam hoofdklasse en internationaal scheidsrechter. Hij

Lees verder

Oefenwedstrijd = Zelf Scheidsrechters regelen!

Arbitrage Nieuws afbeelding

13-10 Vanaf 1 november start de reguliere jeugdcompetitie. Tot die tijd zijn er tot en met 25-10 alleen enkele oefenwedstrijden. Voor deze oefenwedstrijden zoeken de teams zelf scheidsrechters! Lukt dat niet dan kunnen wij helpen mits tijdig aan ons gemeld! Voor o.a. de volgende oefenwedstrijden worden scheidsrechters gezocht:

Lees verder

Help! Nog steeds 4 gaten in het fluitschema !

Arbitrage Nieuws afbeelding

3-10 Maandagochtend zijn we gestart met inplannen. Voor dit weekend waren er 98 ! scheidsrechters nodig. Na het inplannen en versturen van ruim 500 e-mails, tientallen whatappjes, sms-jes en telefoontjes en hulpvragen aan coaches en managers van de teams waarvoor we nog scheidsrechters zoeken, zijn er nu op vrijdag helaas nog steeds 4 scheidsrechters nodig voor komende zaterdag. Wie helpt de

Lees verder

AFGELASTING SCHEIDSRECHTERS EXAMEN 2 OKT!!!

Arbitrage

1-10Beste kandidaten,
I.v.m. ziekte van de examinator kan het examen van 2 oktober NIET doorgaan!!! Iedereen die zich heeft opgegeven voor 2 okt. wordt verzocht op 23 oktober zijn examen te doen.  Evt. wordt er op een andere datum een extra examen ingelast!!

Lees verder

SCHEIDSRECHTERSNIEUWS

Arbitrage Nieuws afbeelding

28-9 In dit bericht al het actuele scheidsrechtersnieuws bij elkaar.   SPELREGELS & OUDERS De arbitragecommissie wil graag investeren in het vergroten van spelregelkennis onder ouders. Ouders van jeugdleden worden van harte aangemoedigd zich aan te melden om hun scheidsrechterskaart te halen. Dat kan door aan te melden

Lees verder

Almeerse heeft 20 nieuwe scheidsrechters!

Arbitrage Nieuws afbeelding

21-9Afgelopen donderdag hebben weer 20 leden hun examen clubscheidsrechter met succes afgerond.


Lees verder

We zijn er !

Arbitrage Nieuws afbeelding

19-9 We zijn er! Alle wedstrijden zijn van scheidsrechters voorzien en een nieuwe traditie lijkt geboren. De mannen van JC2 zijn voor derde week achter elkaar onze redders in nood. Zij vullen wekelijks de laatste gaten.   En we kijken alvast een weekje vooruit. Op 27 en 28 september en ook op 4 en 5 oktober zijn er ook weer veel wedstrijden waarvoor scheidsrechters nodig zijn. Plan

Lees verder

Scheidsrechtersexamen Donderdag !!

Arbitrage

15-9Aanstaande donderdag is het scheidsrechtersexamen! Voor dit examen hebben zich een recordaantal van 70 mensen aangemeld.

Dat kunnen we niet in 1 examenronde behappen.

Cursisten waarvan de achternaam begint met A t/m M worden uitgenodigd om kwart voor 7 in het clubgebouw aanwezig te zijn. Het examen zal dan om 7 uur beginnen.


Lees verder

NOG 2 VOOR MORGEN !

Arbitrage Nieuws afbeelding

12-9 De laatste 3 gaten in het fluitschema voor morgen (zaterdag 13-09) zijn:  14:45  MB4 - Montfoort MB1    1x Niveau 4 16:15  MA4 - Huizen MA3         1x Niveau 4 Wie mogen wij hiervoor noteren??? Inplannen kan via de site. Log in, kijk bij "Club" en dan Arbitrage of stuur een mail naar:

Lees verder

Scheidsrechterexamen op 27 maart

Arbitrage

11-3Op donderdag 27 maart organiseert de scheidsrechterscommissie weer een examen voor clubscheidsrechters. Wie mee wil doen aan dit examen kan zich opgeven bij [email protected] Je krijgt dan zeer snel een inlogcode voor de cursussite van de KNHB. Op deze site kun je de stof leren en kun je alvast wat proefexamens maken.

Het examen zal om 19.30 uur beginnen.


Lees verder

Fluitschema net op tijd gevuld!

Arbitrage

3-3 De laatste twee gaten werden gevuld door JC2 die MA6 keurig hebben gefloten. Alle 48 zaterdagfluiters veel dank! Morgen staan er 14 scheidsrechters klaar voor de zondagteams.

Lees verder

Met spoed gezocht, 4 fluiters voor de heren 4 en 5

Arbitrage Nieuws afbeelding

1-3Voor de meesten is de winterstop nog bezig, maar H4 en H5 spelen (net als een paar andere teams) wel al hun wedstrijden. Wie fluit:
11.00 H5 - Schaerweijde H5
12.45 H4 - Kampong H12
Inplannen kan via de site of een mail naar:
[email protected]

Lees verder

GESLAAGD!!!

Arbitrage Nieuws afbeelding

26-2 Afgelopen donderdag hebben weer een aantal van onze leden meegedaan aan het scheidsrechters examen.
Wij willen de volgende leden van harte feliciteren met het behalen van hun scheidsrechterskaart:
Kirsten Claassen
Renate van den Deijssel
Lorenzo Hogendorp
Anouk Montfoort
Freek Montfoort
Maud Veldhuizen

Lees verder

GESLAAGD VOOR HET SCHEIDSRECHTERSEXAMEN

Arbitrage

20-1
Maar liefst 23 mensen deden vorige week hun scheidsrechtersexamen. daarvan zijn er 17 geslaagd. Onze felicitaties voor: Remco van Bekkum, Karlijn Boekhout van Solinge, Sam Deckers, Joris Eikenboom, Daan Hoepman, Jan van 't Hoff, Dagmar Kroon, Oscar Moorman, Saskia Nijdam-Vos, Mignon Otten, Misha Raadgever, Jordé Ros, Robin Swagers, Nils Tossijn, Isis de

Lees verder

SCHEIDSRECHTERSEXAMEN

Arbitrage

6-1 Op donderdagavond 16 januari organiseren we weer een scheidsrechtersexamen.


Lees verder

Michael Schrijnder benoemd tot Bondsscheidsrechter

Arbitrage

7-5Zondagmiddag was het beslissende gesprek tussen Michael Schrijder en de hockeybond. Michael was al eerder BIO (bondsscheidsrechter in opleiding) en hij heeft zondag zijn proeve der bekwaamheid tijdens de wedstrijd 'Maarssen H1 - De Kraaien H1' positief afgesloten.
Michael, veel succes op de velden in district Midden-Nederland!

Lees verder

Scheidrechterscursus Januari 2012

Arbitrage

19-12 Dinsdagavonden 10, 17 en 24 januari organiseren we de volgende cursus tot clubscheidsrechter! Elk lid van 15 jaar en ouder wordt vriendelijk verzocht zijn/haar diploma te halen. Aanmelden kan via email naar [email protected]   De cursus duurt drie dinsdagavonden van 19.30 tot 21.00uur. Aansluitend is het schriftelijk meerkeuze examen. De exacte datum voor het examen

Lees verder

De Almeerse 28 enthousiaste scheidsrechters rijker

Arbitrage

1-12De scheidsrechterscommissie feliciteert...

Noëlle van West, Fedde Hempel, Selene Holdorp, Marije Dekker, Quirine Angel, Moise Trustfull, Lotte Zuur, Mike van Poelgeest, Robert van Doesburg, Melissa van Kerkhof, Femke Hempel, Ruben van Reenen, Daan Dekker, Philip Heine, Relin van Vliet, Marjolein

Lees verder

Scheidsrechterscommissie op zoek naar docenten

Arbitrage

27-9We zijn op zoek naar enthousiaste seniorleden en ouders van jeugdleden die het leuk vinden om onze A en B jeugd de spelregels aan te leren.
Elk seizoen komen er een dikke 100 B-leden bij die de cursus tot scheidsrechter moeten volgen. U kunt ons daarbij helpen door 1 of 2 cursussen per jaar te begeleiden.

Lees verder

16 jaar of ouder en nog geen scheidsrechterskaart?

Arbitrage

19-8Dan vragen we je vriendelijk je in te schrijven voor de volgende cursus. In 3 avonden van anderhalf uur en een examen wordt je klaargestoomd voor het al fluitend begeleiden van onze teams en hun tegenstanders. Verplicht? Ja. Uitdagend? Ja. Leuk? Ja. Nodig? Ja. Elke week fluiten? Nee. Beginnen met makkelijke wedstrijden? Ja. Hoe wordt ik begeleid? Zo vaak mogelijk en zeer intensief.

Lees verder

Drie gekke spelregelwijzigingen in de zaal

Arbitrage

9-12 In grote lijnen zijn er drie belangrijke wijzigingen:
1.  De self-pass wordt ook in het zaalhockey ingevoerd, waarbij de uitvoering sterk overeenkomt met de regel op het veld.

Lees verder

Aanmelden verplichte scheidsrechterscursus

Arbitrage

9-10Binnenkort organiseren we weer een scheidsrechterscursus speciaal voor leden die 16 jaar of ouder zijn die nog geen scheidsrechterskaart hebben.

Waarom meedoen aan de cursus?


Lees verder

Herinnering: 26 maart Scheidsrechtercursus

Arbitrage

25-3 Op woensdag 26 maart is de eerste scheidsrechterles van 20.00 - 21.30. De tweede is voorafgaand aan het examen op maandag 31 maart van 19.00 - 20.30 uur. Het examen is op 31 maart om 20.30 uur. Herkansers, nieuwe senioren, ouders en iedereen die vóór de start van het seizoen 2008-2009 zestien wordt, zijn allen welkom

Lees verder

Scheidsrechtercursus volgende weken vervalt

Arbitrage

10-2 De scheidsrechtercursus die zou worden gegeven op woensdag 13-2 en woensdag 20-2 komt te vervallen. Nieuwe data voor deze cursus moeten nog worden bepaald. Meer nieuws via deze site.


Lees verder

Bert Sprangers volgt Cecilia Broodbakker op

Arbitrage

10-2 Cecilia Broodbakker heeft Bert Sprangers in de afgelopen tijd getraind voor het opleiden van scheidsrechters. Bert zal de verantwoordelijkheid voor opleidingen van haar overnemen. Cecilia heeft de afgelopen 5 jaren alle leden van zestien en ouder opgeleid tot scheidsrechter. Haar ongeveer 30 cursussen zijn gevolgd door rond de 400 deelnemers. Hiervan zijn 361 met fluiten actief. Vorig jaar

Lees verder

Aftermovie HGW 2022 The Farm!

 

 

Kijk live mee op matchday.tv


Almeerse MO14-1 - !Oefenwedstrijd Myra MO14-1
Datum zaterdag 11-2 Spelen 11:00

 

Contact

Adres
Sportpark Klein Brandt,
1312JW Almere
036 533 0031
[email protected]

Postadres
Postbus 1055,
1300BB Almere

Bank gegevens
IBAN : NL36 ABNA 0459563408
BIC : ABNANL2A

Bank contributie
IBAN: NL75 ABNA 0576472247
BIC: ABNANL2A