header foto header foto header foto header foto header foto

Allyminati-army zorgt voor Almeerse ambiance!

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

29-9 '3 punten voor Rotterdam Heren 1. Almeerse, bedankt voor de het creëren van een goede sfeer’, twittert Rotterdam-speler Simon Egerton vrijvertaald zondag na de 5-1 zege van zijn ploeg. Een belangrijk aandeel in de ambiance tijdens de thuiswedstrijden van de promovendus heeft supportersvereniging Allyminati.   Het hele verhaal over onze supportersvereniging lees

Lees verder

Clinics Mercian Indoor

Van Buitenaf

11-12 Op verzoek van een aantal spelers en speelsters is het aanbod van de clinics tijdens het Mercian Indoor gewijzigd.
Ook F junioren en B junioren kunnen nu inschrijven.
Schrijf je wel snel in want ook bij deze clinics geldt vol=vol. Inschrijven kan via de site www.mercianindoor.nl

In de bijlage is het volledige programma van het Mercian Indoor opgenomen


Lees verder

Aanmelding als vrijwilliger voor Mercian Indoor 2014

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

15-11 Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang voor het Mercian Indoor 2014.
Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers van de Almeerse, hebben wij al zes jaar een geslaagd zaalhockeytoernooi kunnen organiseren. Traditiegetrouw staan ook in 2014 de zes eerste jeugdteams van de Almeerse H.C. op de deelnemerslijst, naast vele andere gerenommeerde hockeyclubs uit

Lees verder

Almeerse haalt ook Engelse Pers

Van Buitenaf

4-11 HOCKEY TRIP TO THE NETHERLANDS For the fourth consecutive year, Cranleighian hockey players recently visited Almere ( east of Amsterdam ). Seventeen players benefitted greatly from nine hours of training and enjoyed competing against teams from Almeerse HC in three matches, all packed into a three day programme.

Lees verder

Jolie Hockey School: Nu ook speciaal voor de kleintjes

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

28-2Jolie Hockey School heeft een speciale hockey module ontwikkeld voor de jongsten onder ons. Op een speelse manier gaan we aan de gang met de verschillende basistechnieken en motorische vaardigheden van de spelertjes en speelstertjes.
Daarnaast gaan we er voor zorgen dat ze een paar mooie trucjes leren!

Lees verder

Clinic met Wouter Jolie & Jeroen Hertzberger (Update!)

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

14-11Op maandag 21 november organiseert Jolie Hockey School in samenwerking met Thunderwear een spectaculaire clinic voor alle A, B, C & D jeugd van de Almeerse Hockey Club! Wat kan je deze dag verwachten?   · Het nieuwe Thunderwear Thermoshirt t.w.v. €29.95 (zie www.thunder-wear.nl) · Een clinic van o.a. Oranje Spelers Wouter Jolie en Jeroen Hertzberger. · Ook Bloemendaal

Lees verder

Heb jij je al aangemeld bij Jolie Hockey School ?

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

29-9Vanaf 14 oktober starten de diverse modules van Jolie Hockey School op de velden van de Almeerse Hockeyclub. Ben jij een enthousiaste hockeyer en wil je bestaande technieken verbeteren of nieuwe vaardigheden leren? Kijk dan op de site www.joliehockey.nl voor meer informatie en meld je snel aan!   Naast de diverse modules biedt Jolie Hockey School ook prive lessen om specifieke

Lees verder

HEB JIJ DE STIX-FACTOR EN BEN JE TUSSEN DE 8 EN 13 JAAR?

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

2-9 De hockeycompetitie is nog niet begonnen of de leukste en meest leerzame dag van de herfstvakantie staat al weer voor de deur: het NK Hockey Techniek 2011. Na het succes van vorig jaar kan er dit jaar gekozen worden uit maar liefst twaalf dagen verdeeld over het land, dus er is plaats en plek genoeg. Alle hockey(st)ers in de leeftijd van 8 t/m 13 jaar zijn welkom en je kunt ook altijd met

Lees verder

Inschrijven Clinics STAGhockeyschool 6 mei en 3 juli !!!!!

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

2-4De STAGHOCKEYSCHOOL organiseert weer de jaarlijkse clinics op de Almeerse Hockeyclub op 6 mei en 3 juli van 10.00-17.00 uur. Uitdagende oefenstof voor de leeftijdsgroepen 6 tot 12 jaar (DEF). Kom je deze unieke belevenis meemaken geef je dan snel op want vol is vol. Opgeven kan individueel maar ook per team. Voor informatie en inschrijven kun je terecht op: www.staghockeyschool.nl Hou deze site

Lees verder

Voorbereiding WK dames Zuid-Afrika op de Almeerse velden

Van Buitenaf

12-5Zondag 1 juni 2014 is de dag dat voor de teams van Zuid-Afrika het WK in Nederland begint. De heren spelen 's ochtends tegen Olympisch kampioen Duitsland. De dames spelen in de laatste wedstrijd van die dag tegen Argentinië.


Lees verder

Hockeyvelden geven geen gezondheidsgevaar!

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

9-10 Naar aanleiding van een uitzending van het onderzoeksprogramma Zembla ontstond onrust met betrekking tot kunstgrasvoetbalvelden. In Nederland liggen 2000 kunstgrasvoetbalvelden waarvan onduidelijk is of ze gezondheidsrisico’s opleveren.

Risico voor sporters?

Lees verder

Een gewaarschuwd hockeyer.....kijkt goed om zich heen.

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

20-3 Op het fietspad dat voor de club langsloopt mag niet "gebrommerd” worden. Als het wel gebeurt……… kan dat een bon van € 90 opleveren. In de afgelopen tijd is er ook regelmatig op fietsverlichting gecontroleerd. Ook al worden de avonden al weer langer… Zorg dat je verlichting werkt!
 

Lees verder

'Faber ambitieus met fluit'

Van Buitenaf

30-10Uit de Almere Vandaag: De Almeerse hockeyscheidsrechter Jori Faber wil het hoogste niveau halen dat mogelijk is voor een leidsman. Al pratend komt de 21-jarige student er achter dat hij dan nog wel heel veel wedstrijden moet fluiten, maar hij is ambitieus en heeft het er graag voor over.

Lees verder

Namens Jeugdsportfonds 10% korting bij Scapino

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

25-7 Het Jeugdsportfonds creëert sportkansen voor kinderen die leven in gezinnen waar de financiële middelen ontbreken om lid te worden van een sportvereniging.   Het Jeugdsportfonds vindt dat alle kinderen moeten kunnen sporten en betaalt een deel van de contributie en benodigde sportattributen.   Omdat een aantal leden gebruik maken van de diensten van het jeugdsportfonds hebben

Lees verder

Nu ook Keeperslessen bij Jolie Hockey School!

Van Buitenaf

5-3 Heb je als keeper ook altijd al een individuele les of module willen volgen bij Jolie Hockey School en was je elke keer jaloers op al die spelers?
Dan is nu je kans! Vanaf vandaag bied Jolie Hockey School ook individuele lessen aan voor keepers.
De keeperslessen worden door de topkeeper van Almere Heren 1, Youri Beck, gegeven.

Lees verder

Gouden hockeycoach Max Caldas bij Coachcongres Flevoland

Van Buitenaf

16-11 Het Topsportcentrum Almere is op vrijdag 23 november 2012 het decor van het door NLcoach en Sportservice Flevoland samen georganiseerde congres ‘Mentale begeleiding, een kans of een voorwaarde?’. Het congres start om 16.00 uur en eindigt rond 21.00 uur. Hoofdspreker deze avond is Max Caldas, die in Londen de hockeydames naar het goud leidde en zijn verhaal met de aanwezigen deelt.


Lees verder

Aanmelding als vrijwilliger voor Mercian Indoor 2012

Van Buitenaf

14-11Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang voor het eerste lustrum van Mercian Indoor.

Mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers van de Almeerse, hebben wij vorig jaar een geslaagd zaalhockeytoernooi kunnen organiseren.


Lees verder

EK-selectie Oranjemannen zaal bekend

Van Buitenaf

23-12De bondscoach van het Nederlands mannenzaalhockeyteam Robin Rösch heeft de twaalfkoppige selectie bekendgemaakt voor het EK, dat gespeeld wordt van 13 tot en met 15 januari 2012 in Leipzig. 

Lees verder

Nederlandse zaalmannen oefenen tegen Belgen

Van Buitenaf

21-12 De Nederlandse zaalmannen spelen vrijdagmiddag om 12:00 uur een oefenwedstrijd tegen België. De ploeg van Robin Rösch ontvangt onze zuiderburen in de Topsporthal in Almere.


Eerst zouden de zaalmannen op donderdag en vrijdag een wedstrijd spelen tegen een Duits clubteam. Die wedstrijden gaan niet door.


Lees verder

'Zaalhockey wordt serieus aangepakt bij Almere'

Van Buitenaf

20-12Van hockey.nl:
De mannen van Almere vormden de grootste verrassing van de eerste speeldag in de Hoofdklasse Indoor. De nieuwkomer versloeg in de Amsterdamse Sporthallen Zuid zowel Rotterdam (6-4) als Nijmegen (9-4) en Stijn Jolie was er bij. 

Lees verder

Nog 3 plekken over.........

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

13-12Heb jij je nog niet aangemeld voor de zaalmodule van Jolie Hockey School?  Doe dit dan snel want er zijn nog maar 3 plekken vrij. In een groepje van maximaal 8 kinderen gaan we aan zowel de technische als tactische aspecten van het zaalhockey extra aandacht besteden.

Lees verder

Eeuwfeest Goois Lyceum

Van Buitenaf

14-9Het Goois Lyceum bestaat 100 jaar! Op www.gooiseolv.nl vindt je alle informatie over
het eeuwfeestweekend van 7, 8 en 9 oktober. Je kunt je hier geheel gratis aanmelden.
Je vindt er ook terug welke andere oud-leerlingen, -leraren of -medewerkers zich ook
hebben aangemeld. Meld je snel aan en schrijf je in op de activiteiten


Lees verder

Hockey.nl lanceert gratis Android standenmotor app

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

3-8Na de iPhone hockey.nl standenmotor app is er nu ook een Android-variant in de Market. De gratis applicatie bevat de populaire KNHB-standenmotor (incl. zaal- en bedrijfscompetitie), live scores van Rabo Hoofdklasse en uiteraard het dagelijkse nieuws hockey.nl. 

Lees verder

Lekker weg in eigen land: NK Beach Hockey 2011

Van Buitenaf

28-7 Speciaal voor alle jeugd in de leeftijd 12 t/m 17 jaar organiseert Bovelander & Bovelander het NK Beach Hockey volgende week zaterdag in het Beachstadion in Scheveningen.


Lees verder

Jolie Hockeyschool

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

19-7 Vanaf september gaat de nieuwe hockeyschool van Arjan Jolie van start. Hiermee gaat een lang gekoesterde droom voor Arjan in vervulling. De hockeyschool heeft verschillende modules die geschikt zijn voor de top en breedte hockeyers. Ook is het mogelijk in te schrijven voor masterclasses en privelessen zodat je specifieke technieken beter onder de knie kunt krijgen. De trainingen zullen op de

Lees verder

Volvo EK onder 18 jaar

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

9-7 Van 12 tot en met 17 juli vindt op hockeyclub Kampong in Utrecht het Volvo EK onder 18 jaar voor jongens en meisjes plaats. De toegang voor alle wedstrijden is gratis.

De poule-indeling en het wedstrijdschema:
JONGENS
Poule A
België
Engeland
Spanje
Frankrijk
Poule B

Lees verder

Nederlandse mannenselectie OS is rond

Van Buitenaf

21-7Bondscoach Roelant Oltmans van Oranje hakte maandag de laatste knoop door: Sander van der Weide krijgt de voorkeur boven Wouter Jolie in de olympische selectie. Dit zijn de eerste zestien van Oranje: Thomas Boerma (Bloemendaal), Ronald Brouwer (Bloemendaal), Matthijs Brouwer (OZ), Jeroen Delmee (OZ), Geert-Jan Derikx (Amsterdam), Rob Derikx (SCHC), Laurence Docherty (Bloemendaal), Jeroen

Lees verder

EK Hockey Jong Oranje: Nederland - Oostenrijk 15-0

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

20-7De wedstrijd van Jong Oranje in San Sebastian tegen Oostenrijk, die om 17u begon, is afgesloten met 15-0. De vraag wie er niet gescoord hebben, blijft nog onbeantwoord op de website van het toernooi. In poule B speelden Duitsland en Schotland met 2-2 gelijk en won België met 4-3 van Polen. Gastland Spanje speelt om 19u15 tegen Engeland.

Lees verder

Ga deze zomervakantie nog zeilen!

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

17-7Ook deze zomervakantie organiseert Haddock een scala aan leuke watersportactiviteiten in en rond Almere. Zo kun je bij ons leren zeilen, windsurfen, Kanoën en nog veel meer! Daarnaast hebben we een heleboel leuke zomerkampen. Een van de zomerkampen is de Zeilweek.

Lees verder

EK Jong Oranje San Sebastian, Spanje, 20-26 juli

Van Buitenaf

16-7Vanaf zondag speelt Jong Oranje het Europees Kampioenschap in Spanje. De doelstelling van Jong Oranje is volstrekt helder: het winnen van de titel. Duitsland en natuurlijk het thuisland. Spanje zijn altijd lastig. En met onder anderen Valentin Verga van Amsterdam, die op de Almeerse HC training geeft, is het Nederlands elftal dat natuurlijk ook. Het programma

Lees verder

Hoe gaat het met Sander van der Weide?

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

14-7Sportweek spreekt dagelijks met Nederlandse tophockeyers. Wat doen ze, waar zijn ze en waar houden zij zich mee bezig naast hun topsportbestaan? Elke week lees je op sportweek.nl: 'Hallo, waar ben je?’ Hoe gaat het met Sander van der Weide (foto), verdediger van het Spaanse Real Club de Polo, die over twee weken weet of hij met Oranje mee mag naar Beijing? Hoe gaat hij om met zijn zenuwen? En

Lees verder

Speelschema Olympische Spelen

Van Buitenaf

5-7De Olympische Spelen in Peking worden gehouden van 8 tot en met 24 augustus 2008. Hockey wordt gespeeld van 10 tot en met 23 augustus. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen doen twaalf teams mee aan het toernooi. De teams worden verdeeld in twee groepen van zes teams en de teams spelen in deze groepsfase één keer tegen elk ander team. De beste twee teams per groep gaan

Lees verder

Selectie Olympische Damesteam

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

4-7Ondanks de mindere vorm van enkele van zijn ervaren speelsters heeft hockeybondscoach Marc Lammers met volle overtuiging voor een geroutineerde selectie gekozen op de Olympische Spelen. "Je moet in Peking een ervaren ploeg hebben", lichtte de keuzeheer dinsdag toe bij de presentatie van de selectie in Nieuwegein. De minder ervaren Marieke Mattheussens (Amsterdam) en Michelle van der Pols

Lees verder

Selectie Olympische Herenteam

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

2-7NIEUWEGEIN - Bondscoach Roelant Oltmans kiest voor zijn olympische selectie voor routine. De keuzeheer uit Oegstgeest heeft de middenvelders Floris Evers (25) en Eby Kessing (23) niet opgenomen in zijn definitieve selectie van achttien man. Beiden zijn volgens Oltmans onder meer niet "multifunctioneel" genoeg. Twee spelers uit de Nederlandse selectie worden buiten het olympisch dorp

Lees verder

Eurohockey Youth Championships

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

30-6Van 8 t/m 13 juli vinden op hockeyclub Klein Zwitserland (Den Haag) de Europese Kampioenschappen voor jongens en meisjes onder de 16 plaats. De winnaar van dit toernooi gaat niet alleen naar huis met de titel Europees Kampioen, maar ook met een ticket voor de Jeugd Olympische Spelen in 2010. Tijdens deze dagen strijden 16 teams uit 10 verschillende landen om de beker. Dinsdag 8 juli start het

Lees verder

Hockeysters in finale wel langs Groot-Brittannië

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

29-6De Nederlandse hockeydames hebben zaterdag een oefentoernooi in Rotterdam op hun naam geschreven. Ze waren in de finale met 5-0 te sterk voor Groot-Brittannië. Een dag eerder verloor Oranje in de groepsfase nog met 2-3 van dezelfde tegenstander. Aan het toernooi deden ook India en Zuid-Afrika mee. (van Sportweek.nl)


Lees verder

Dinsdag bekendmaking Olympische selectie

Van Buitenaf

28-6De Nederlandse hockeyers hebben zaterdag voor de derde keer op rij verloren bij de Champions Trophy in Rotterdam. De ploeg van coach Roelant Oltmans ging met 2-3 onderuit tegen Australië. Eerder op zaterdag won Spanje met 3-0 van Duitsland, waardoor een finaleplek al niet meer mogelijk was. Nederland speelt zondag om het brons tegen Argentinië.

Lees verder

Vraag van KNHB deel te nemen aan enquête (win kaarten)

Van Buitenaf

22-5Beste hockeyer of hockeygeïnteresseerde, één van de punten waar de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond op dit moment aan werkt, is de vernieuwing van haar sponsorplan. Om inzicht te krijgen in het huidige effect van de sponsoring, willen wij u vragen onderstaande enquête in te vullen. Het invullen van de enquête zal ongeveer vijf minuten in beslag nemen. Natuurlijk worden de

Lees verder

KNHB Keepersclinic 22 juni

Van Buitenaf

17-5In de bijlage treft u een bestelformulier aan voor een clinic voor jeugdkeepers. Tijdens de WorldHockey Champions Trophy Men (21 tot en met 29 juni) dat wordt gespeeld op HC Rotterdam krijgen alle jeugdkeepers van Nederland de kans om deel te nemen aan de speciale keepersclinic op 22 juni aanstaande. De jeugdkeepers kunnen via bijgevoegd formulier kaarten kopen. Het keepersbestand is ook

Lees verder

Beach Hockey

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

10-5Beach Hockey is een snel en flitsend hockeyspel, waarbij vijf spelers per team de strijd met elkaar aan gaan in het mulle zand. De lastige ondergrond voegt een extra dimensie aan de sport toe, techniek en individuele vaardigheden worden op de proef gesteld. Gedurende het spel is de bal veel in de lucht, dat zorgt voor spectaculaire aanvallen, zweefduiken en sensationele acties van spelers en

Lees verder

Groninger Studenten Jeugd Hockeykampen

Van Buitenaf Nieuws afbeelding

24-4Komende zomer organiseren de Groninger Studenten voor de 20ste keer de jeugd hockeykampen. Een aantal leden van de Almeerse hebben zich al opgegeven. De kampen vinden plaats op het complex van HVA te Assen. Ze worden geleid door een tiental enthousiaste studenten die ruime ervaring hebben in het leiden van kampen en goed kunnen hockeyen. De week bestaat uit veel hockey, maar er wordt ook

Lees verder

Jeugddag Champion's Trophy

Van Buitenaf

21-4Van 21 -29 juni zal Hockeyclub Rotterdam het toneel zijn voor de beste zes herenteams ter wereld tijdens de World Hockey Champions Trophy Men 2008. De deelnemende landen zijn: Australie, Korea, Duitsland, Argentinie, Spanje en Nederland. Het sterke deelnemersveld zal ongetwijfeld tot een spannende competitie leiden met spetterend hockey. Buiten het stadion valt er ook genoeg te beleven. Er zijn

Lees verder

Nationale Sportweek- Dag van de balsport

Van Buitenaf

27-3 Heel Almere sport tijdens de Nationale Sportweek Almere 2008. De Nationale Sportweek gaat van start en dit jaar voor het eerst in Almere. Van 28 maart tot en met 5 april staat elke dag een andere sport in de belangstelling. Op 5 april is de Dag van de Balsport. Deze dag is door Almere geadopteerd en krijgt landelijke extra aandacht.

Lees verder

Column: 'van buitenaf bekeken'

Van Buitenaf

3-12 Heren 1 doet prima zaken voor de winterstop
 
Op het laatste weekend voor de winterstop deden de Almeerse heren goede zaken. Niet alleen werd thuis tegen het op de derde plaats staande Nijmegen met 1-1 verdienstelijk gelijkgespeeld maar bovendien verloor het op de tweede plaats acterende Ede bij GCHC met 2-1. Groningen Studs is de winterkampioen en maakte tegen HCM

Lees verder

 
 

Heren I

Were Di Tilburg - Heren I
Datum zondag 13-3 Spelen n.n.b.

Dames I

HCQZ - Dames I
Datum zondag 6-3 Spelen n.n.b.

Instagram

Twitter

Contact

Adres
Sportpark Klein Brandt,
1312JW Almere
036 533 0031
[email protected]

Postadres
Postbus 1055,
1300BB Almere

Bank gegevens
IBAN : NL36 ABNA 0459563408
BIC : ABNANL2A

Bank contributie
IBAN: NL75 ABNA 0576472247
BIC: ABNANL2A