header foto header foto header foto header foto header foto

Meisjes O14-5 - H.C. Eemvallei MO14-7: 11 - 0

Gespeeld op: 10-9-2022

Na een regenachtige ochtend, straalde de zon volop in de middag en kon de eerste confrontatie in de herfstcompetitie beginnen.
Het is altijd even aftasten zo een eerste wedstrijd, maar de sfeer zat er goed in en de meiden van Allmere waren er klaar voor.
Nikki, onze aanvoerder, won de toss en koos meteen de goede kant, met de zon in de rug.

Zoals besproken in de kleedkamer, had Almere het voornemen om vanaf de afslag maximale druk uit te oefenen. Dit lukte, de tegenstander werd overrompeld en Almere creerde al meteen in de eerste 30 seconden een goede kans. De bal werd onderschept door Juwel en bereikte via Yasmin de tweede paal, waar Mandy net niet uitkwam voor een doelpoging. De toon was gezet en aan alles kon je zien dat Almere voor niets minder ging dan de winst in eigen huis.

Kort hierna viel door goed samenspel het eerste doelpunt. De kop was eraf en vanaf het begin stond de organisatie van de Almeerse als een huis.
Eemvallei kwam niet aan hockeyen toe, want Almere had er steeds een stick tussen. Dit leidde al gauw tot meerdere doelpunten van Mandy en Yasmin in het 1e kwart.

Met een ruime marge begonnen wij aan het tweede kwart. Het spelbeeld was hetzelfde, de verdediging met Aviya, Lisa, Senna en Tamar stond ook na wisselingen met Nikki en Diya als een ondoordringbare muur. Dit gaf Almere de gelegenheid om het middenveld over te steken en een aanval op zetten met Rosalinde, Sara, Nyécha en Emma H.
Hierdoor was het prijsschieten voor onze aanvallers Juwel, Mandy, Yasmin, Sanne en Emma B.
Het ene doelpunt was nog mooier dan de andere, of het nou de solo-actie was van Aviya vanaf de lange corner, de rebounds van Mandy, de sleeppush van Emma vanaf de achterlijn, de perfect uitgevoerde strafcorner, of de No-look backhandslag van Sanne, zeg het maar.

Het belangrijkste, dat het spelbeeld goed verzorgd was. Almere had veel voor elkaar over en Nadine hoefde maar één keer in actie te komen. Dat is misschien nog wel mooier dan de uitslag.

Kortom een mooie eerste competitiewedstrijd met goed veldspel en teamwerk.

Ga zo door meiden!