Jongens 8E1 - Driebergse Mixed Hockey Club Shinty J8E2

Gespeeld op: 26-5-2018

Onze verzameltijd voor deze wedstrijd was 8.00 uur. En niet om een uitgebreide voorbespreking te houden in de kleedkamer, maar omdat we corvee hadden. We hadden dus een heel informele voorbespreking al afval rapend op en om de velden inclusief de niet meer te missen Fornite dansjes. Dat afval rapen was een behoorlijke uitdaging, omdat de spoeiers ook steeds aangingen en de bakken, waarin we het afval verzamelden dan uit onze handen vlogen. En het afval lag dan weer op het veld......

De vaders en moeders waren ondertussen drukdoende om de velden voor de 6- en 8-tallen uit te zetten en al voor half 9 was het hele complex best weer opgeruimd en waren de veldjes strak uitgezet.

Tot zover het corvee en over naar de voorbespreking. Ohw en we moesten spelen op veld 5; zand dus, niet ons meest favo veld, maar goed, hockey = hockey en bovendien dan komen we daar ook eens.

Om 9 uur waren we er helemaal klaar voor; alleen.......geen tegenstander. Even na 9-en kwamen ze eraan. De A27 was afgesloten dus omrijden en dan is Almere nog best een stuk rijden vanuit Driebergen.

Om 9.10 uur begonnen we aan de wedstrijd en dat was de eerste 10 minuten eerder een wandeltocht dan een hockeywedstrijd. En nee wij zijn geen stelletje wandelaars, maar fanantieke hockeyers dus na zo'n 10 minuten begon de J8E1 hockeytrein te lopen of eigenlijk te rennen. Had Shinty nog enige hoop dat deze pot meer gelijk op zou gaan dan de eerder deze periode gespeelde wedstijd bij hun, dan was de hoop snel vervlogen.

Hoger tempo, goede press van de verdedigers, goed nadenken en samenwerken en daar viel na 12 minuten de eerste goal. Er zouden er nog 10 volgen. En kwam Shinty toch in de buurt van de goal dan deden Pontus en Ruben nog goed keeperswerk. 11-0 Dus na 60 minuten hockey en een compliment voor de spelers voor Shinty, die gewoon bleven hockeyen!

Andere verslagen

Tegenstander Datum