header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

MMHC Voordaan J8E1 - Jongens 8E1

Gespeeld op: 10-3-2018

Vanochtend was onze eerste veldwedstrijd na een aantal leuke en leerzame maanden in de zaal. We speelden vandaag met 9 spelers in plaats van 11. Casper en Lucas moesten we missen, omdat zij gingen invallen bij JD3. Nu bleek dat we niet alleen Casper en Lucas misten, maar ook onze keeperstas! Terwijl wij in de kleedkamer zaten met coach Ruben, bleek dat er buiten een hele zoekactie was opgestart naar onze keeperstas. De tas bleek nog in Almere te staan en deze is met ongekende snelheid alsnog naar Voordaan gebracht. 

We zijn de wedstrijd daarom begonnen zonder keep. Ruben was onze keeper in de eerste helft en op het moment dat de keeperstas op Voordaan arriveerde, heeft ook Ruben met ongekende snelheid het keepersspul aangetrokken en zijn plek in de goal opgezocht.

Met of zonder keep, wij hadden duidelijk de overhand in het spel. Mooie passes, goede press, goede opbouw langs de lijn naar voren, goed samenwerken en dan gelden gewoon de oude wetten dat de doelpunten ook vanzelf wel komen. En dat klopte! 3-0 Voor ons bij rust en ze waren mooi die doelpunten. Ook een aantal hoog ingeslagen doelpunten die afgekeurd werden - we mogen nog steeds niet hoog spelen, maar kunnen het wel - waren prachtig.

En onze keep? Die hield gewoon een hoog ingeslagen bal tegen!

Rust - keeperswissel - slok water - aanwijzigen en weer door. Nu met Pontus als keep en een tegenstander die aanzienlijk ruwer en verbaler ging spelen. Het spel van Voordaan leidde vooral tot ingrijpen van scheidsen en hun coach, maar resulteerde niet in doelpunten van hun kant. En wij? Wij bleven hockeyen! Was dat makkelijk? Nou niet altijd, maar het lukte om onze hoofden omhoog te houden en door te gaan. En om nog eens 4 doelpunten te maken. We kregen namelijk vanaf de zijlijn de instructie om de bal naast de keeper te schieten :-)! Een mooie Cruijffiaanse uitspraak, die gewoon klopt! Want 7-0 voor ons na het laatste fluitsignaal. Een supermooie start van de 2e competitiehelft! En lekker gespeeld! 

Na de wedstrijd hebben we nog met de jongens van Voordaan wat gedronken, fruit en snoep met fruitsmaak gegeten. En dat laatste was ongekend snel op :-).

Ruben, bedankt voor het coachen, Robert, bedankt voor het fluiten en alle meegereisde ouders, bedankt voor het aanmoedigen! 

Op naar de volgende wedstrijd.

Groetjes van Lars

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Hockey Club Houten J8E1
SV Phoenix J8E1
Hilversum J8E1
Hockeyclub SCHC J8E1
Larensche Mixed Hockey Club J8E1
Gooische Hockey Club J8E1
CMHC J8E1
Hockey Club Naarden J8E1
MHV Maarssen J8E1
Driebergse Mixed Hockey Club Shinty J8E2
SV Kampong Hockey J8E2