header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Gooische Hockey Club J8E1 - Jongens 8E1

Gespeeld op: 7-10-2017

Zaterdag 7 oktober, 08.45 uur: Gooische JE1 - Almere JE1, verslag van Teije Zwier. 

We moesten vroeg uit de veren op deze natte, herfstachtige, zaterdagochtend in oktober. De laatste competitiewedstrijd voor de herfstvakantie stond op het programma. Uit naar Gooische! De jongens waren er klaar voor. Na wat extra training in een hockeyclinic op de stakingsdag van de basisscholen, stonden de 11 mannen van de JE1 te trappelen om aan de wedstrijd te beginnen. Het team ging voortvarend van start. In de 1e minuut ging een mooie bal van Ruben maar net naast het doel. In de 5e minuut gaf Pontus een voorzet op maat aan aanvoerder Teije en die bedacht zich geen moment: 0-1! Een minuut later wisten de mannen van Almere met slim spel Gooische een strafcorner te ontfutselen. Helaas leverde deze niets op, maar de toon was gezet. Keeper Tijs stond geweldig te keepen. Hij kon een strafcorner van Gooische heel mooi wegwerken en liet keer op keer fantastische reddingen zien. Waarvoor hij, zeer terecht, uitgebreid bedankt werd door zijn teamgenoten. Aan het eind van de 1e helft kwam Gooische langzaam terug in de wedstrijd. Het spel ging meer heen en weer. Lars liet mooie acties zien langs de lijn. Op slag van rust werd het 0-2 door een mooie goal van Ruben.

De 2e helft ging van start met een paar tactische positiewijzigingen binnen het team. Zou het goede spel van de 1e helft hiermee kunnen worden voortgezet?Olivier hoefde zich in de 2e helft niet in het keeperspak te hijsen, omdat Tijs graag op doel wilde blijven staan. Al snel liet hij van zich spreken  met een prachtige redding van de lijn na een aanval van Gooische. Het overwicht van Almere nam af. De passes waren niet meer zo scherp als de mannen in de 1e helft bij vlagen hadden laten zien. Ze wisten elkaar minder goed en vlot te vinden. Het spel werd rommeliger. De mannen van Gooische kwamen steeds meer in hun ritme en kregen een paar strafcorner mee. Goed voor het zelfvertrouwen blijkbaar, want in de 20e minuut scoorde Gooische: 1-2. Almere kreeg nog een paar goede kansen van Floris, Pontus en Ruben, maar helaas wilde de bal er niet in. Het team van Gooische rook haar kans en zorgde in de 26e minuut voor de gelijkmaker: 2-2. De spanning steeg en steeg; de supporters langs de lijn durfden haast niet meer te kijken. Almere leek het spoor even bijster te zijn en kreeg de ene na de andere strafcorner tegen. Pfffff....... gelukkig! Net naast! Gestopt door keeper Tijs! Of weggewerkt door de verdediging! 

Spelers en aanhang van Almere slaakten een zucht van verlichting toen het laatste fluitsignaal klonk! 2-2 eindstand! Een gelijk spel! En een eerlijke uitslag, gezien het verloop van de wedstrijd! We vroegen een paar toeschouwers om een korte reactie:

N.B.: "Ik heb er niet zoveel verstand van, maar voor mijn gevoel kwamen de spelers in de 1e helft meer tot hun recht op hun posities dan in de 2e helft!" 

V.C.: "Doorgaan, vooral doorgaan!" 

J.Z.: "Salle's hockeybal is verdwenen! Ja, mensen, ook in het Gooi wordt er gestolen!" 

Beau, Floris, Olivier, Lucas, Tijs, Casper, Lars, Ruben, Thijs, Pontus en Teije, goed en hard gewerkt mannen! 2-2 is een hartstikke goed resultaat! Op naar de 2e competitiehelft! Maar eerst volgende week gezellig met z'n allen beukennootjes zoeken op het toernooi bij Oranje-Rood! 

 

 

 

 

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Hockey Club Houten J8E1
SV Phoenix J8E1
Hilversum J8E1
Hockeyclub SCHC J8E1
Larensche Mixed Hockey Club J8E1
CMHC J8E1
Hockey Club Naarden J8E1
MHV Maarssen J8E1
MMHC Voordaan J8E1
Driebergse Mixed Hockey Club Shinty J8E2
SV Kampong Hockey J8E2