Jongens 8E1 - Larensche Mixed Hockey Club J8E1

Gespeeld op: 30-9-2017

Hiep, hiep hoera!

Vandaag speelden we thuis tegen Laren J8E1 om 9:45. Voordat de wedstrijd begon gingen we lekker inslaan. Na handje geschud te hebben met Laren ging de wedstrijd van start. Zowel Laren als wij hadden mooie kansen om te scoren. Beide partijen kwamen niet door de verdediging en langs de keeper. Onze keeper had een aantal mooie reddingen. We hadden ook mooie kansen, maar helaas telt een schot naast het doel nog steeds niet ;-).

We konden ook goed strafcorners oefenen. We wilden allemaal zo graag oefenen dat we twee keer met een mannetje te veel in het doel stonden. ;-) De scheids van Laren vond dit wel aandoenlijk en moest hier wel om lachen. Hmmm... misschien onze trainers vragen om strafcorners te oefenen? ;-) Strafcorners nemen vinden we nog een beetje lastig en dit zouden we graag meer willen oefenen.

Na de pauze ging het beter. We hadden een tip gekregen van onze coaches: harder werken en meer samen spelen. We gingen onze best doen! En dat wierp zijn vruchten af. Onze (bijna) jarige job Ruben scoorde door een mooie voorzet. Dit was een mooi verjaardagscadeautje voor hem! We wisten elkaar beter te vinden dan tijdens de eerste helft. Er kwam meer snelheid in het spel. En we werden beiden fanatieker. Laren om de achterstand weg te werken en wij om de winst te behouden.

Het werd nog spannend. Onze tweede keep had mooie ballen tegengehouden en er werd goed verdedigd, waardoor het 1-0 bleef voor de Almeerse.

Almere, maar ook Laren heeft goed gespeeld. Later bleek Laren ook een jarige te hebben, helaas ging onze jarige Ruben met de punt er vandoor. Na elkaar bedankt te hebben na de wedstrijd gingen we samen limonade drinken en hard zingen voor de jarigen. Ruben trakteerde op snoep én fruit.

Wat we van onze coaches mee moeten nemen voor de volgende wedstrijd:

• meer via de zijkanten  spelen
  • meer samenspel
  • op onze verdediging letten
  • bij de aanval kansen zien en goed afmaken
  • enne .... we gaan net zo snel overspelen als dat we die snoep van Ruben’s traktatie hebben opgegeten ;-)

Hiep, hiep, hoera en een hele fijne verjaardag Ruben!

Groetjes,

Floris