header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Jongens E1 - MHC Leusden JE3

Gespeeld op: 18-3-2017

Almeerse JE1 - MHC Leusden JE3

Ons laatste verslag dateert alweer van 19 november jl. Daarna volgde een lange lange winterstop en ook de geplande oefenwedstrijden vielen helaas veelal in het "bevroren" water. Ondertussen staat JE1 alweer een aantal weken op het veld en is de hockeywinterslaap gelukkig ten einde! En vanaf nu zijn we er dus ook weer met onze wedstrijdverslagen.

Een korte terugblik: de eerste competiewedstrijd werd gespeeld op Fletiomare tegen hun JE4. Een leuke pot, waar JE1 met 7-1 winst van het veld komt. Een goede start van de tweede competitiehelft!

Op dus naar 18 maart waar we sinds lange tijd weer een thuiswedstrijd mochten spelen. Helaas deze keer zonder Lars in het veld, die aan een ongelukje tijdens de vrijdagtraining twee ingetapete vingers had overgehouden.

Na de instructies van coach Ruben en de handshake beginnen we, met Beau als keep, voortvarend. Binnen 8 minuten is het al 4-0 voor de Almeerse. Naast de vele ouders, die de wedstrijd zijn komen kijken, is er ook een heel enthousiast broertje van een van de spelers, die live de stand bijhoudt. Hoe leuk!

De eerste helft is 10 minuten aan de gang, wanneer de Almeerse wat inzakt en Leusden meer ruimte op het veld krijgt. Met een aantal doorbraken komen ook zij een aantal keer dichtbij een doelpunt. Onze verdediging en keeper Beau verrichten goed werk en houden ons doel schoon. JE1 begint weer druk te zetten en met snelle aanvallen en goed samenspel over alle linies resulteert dit in flink wat schoten op de goal. De keep van Leusden doet goede zaken en houdt de ballen goed tegen. Op drie na, waarvan een goal wordt afkeurd.

Ruststand: 6-0.

In de tweede helft komen beide teams goed uit de startblokken. Voor JE1 staat Tijs nu in de goal en Leusden speelt met 6 veldspelers en 1 keep. Het is nu Leusden, die als eerste scoort. JE1 pakt de draad weer op en 10 minuten later zitten er 3 voor ons in. Ondanks dat Leusden ondertussen op grote achterstand staat en er duidelijk sprake is van niveauverschil, houden ze hun hoofden omhoog en gaan door. Leusden zet nu ook zijn 7e veldspeler in het veld. Met 12 veldspelers op een kwart veld is het zoeken naar een gaatje. En dat lukt. Voor beide teams. Eerst breekt de Almeerse door en komt zo op 10 doelpunten. En vlak voor het eindsignaal klinkt, breekt ook Leusden door en zij scoren hun 2e doelpunt.

Eindstand: 10-2.

Olivier, Beau, Tijs, Ruben, Pontus, Teije en Floris: goed gespeeld allemaal! Lars, beterschap en hopelijk ben je er snel weer bij! Ruben, bedankt voor het coachen en Robert, bedankt voor het fluiten. Op naar de volgende wedstrijd!

Andere verslagen

Tegenstander Datum