header foto header foto header foto header foto
 
40 jaar Almeerse

Tim Schepman.

Nieuws afbeelding 23-5-2019

Waar kennen we je van op de Almeerse?

Ik ben dit seizoen de keeper van de JC1. En op vrijdag om de week help ik mee op de instuiftraining.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Als ik niet aan het trainen ben zit ik op het HP, in de brugklas Havo Technasium.

Hoe lang speel je al hockey?

Ik ben begonnen in de V-tjes, dat was voor de F geloof ik, in 2012, dus al best wel lang eigenlijk bedenk ik me nu. 

Vanaf welk team ben je begonnen als keeper?

Eerst was ik gewoon veldspeler, verdediger meestal, maar vanaf 2e jaars D ben ik gaan keepen. In het zaalseizoen ervoor keepte ik een aantal wedstrijden en dat vond ik zo leuk dat ik dat ben blijven doen. 

Kun je omschrijven wat er leuk is aan keeper zijn?

Heel simpel eigenlijk, het is iedere keer weer een uitdaging om die ballen tegen te houden! Het geeft een enorme kick als dat lukt, zeker in 1op1 situaties in wedstrijden. 

Kun je ook de minder leuke kanten omschrijven van het keepen?

De blauwe plekken! Nee dat valt wel mee, maar soms raakt een bal je op een onbeschermde plek en dan vloek ik wel even onder mijn helm. En als keeper kan je niet even wisselen dus dan is het doorbijten. Gebeurd gelukkig maar weinig.

Wat zou je graag anders zien als het gaat om het keepen op de Almeerse?

Niks eigenlijk, de keeperstraining is goed geregeld en ik ben blij met mijn kluisje voor de tas.

Wat doe je precies tijdens de speciale keeperstrainingen?

We trainen in kleine groepjes op je reflexen enzo. Tijdens normale training krijg ik soms maar weinig ballen, bij de keeperstraining is het tempo en aantal ballen veel hoger. En er wordt hier ook gekeken wat je kan verbeteren. 

Als ik na de training doorschuif naar mijn teamtraining ben ik supergoed ingespeeld zeg maar. Verder is het ook leuk om met de andere keepers te praten en te vergelijken. Ik heb nu training van Claire, keepster van Dames 1, die heeft altijd goede tips.

Waarom zou je iemand adviseren om keeper te worden?

Als je het leuk vind om van achteruit het veld te overzien en de verdediging te coachen, en niet bang bent voor de bal, is het de leukste positie in het veld ;-)

Wie is je grote voorbeeld?

Vorig seizoen was Flo mijn coach, en hij als keeper kon me tijdens de wedstrijden en trainingen nog wat extra tips meegeven. Dat was tof. 

Kom je zelf uit een hockeyfamilie?

Nee, mijn ouders hebben nooit gehockeyd. Ik ben destijds tegelijk met mijn tweelingzus Roos begonnen op hockey, maar die is inmiddels gestopt. Dus ik ben de enige nog. 

Welk hockeymoment zal je altijd bijblijven?

Ik ben met mijn zus mini vd week geweest bij Heren 1, dat was mooi.

Natuurlijk de wedstrijd dat Heren 1 bij SCHC de hoofdklasse binnen sleepte! En met de Allyminati in de bus heen en terug naar Schaerweijde was ook episch…

Waarom zou iedereen deel moeten nemen aan het 6x6 Ultimate Edition?

Lijkt me mooi om in gemengde teams met de hele club een toernooi te spelen. Ik moet alleen nog een bitje en scheenbeschermers fixen, want die heb ik niet meer.Reacties


Dean Boumann

24-5-2019 @ 15:52:45 |Wat een leuk stukje Tim! Ik maak mij nooit zorgen als jij in het goal staat👍 gr. Wendy (moeder van Dean)

Reageer op het nieuws