header foto header foto header foto header foto

40 jaar Almeerse

Nicole Laarhoven

Nieuws afbeelding 22-5-2019

Waar kennen we je van op de Almeerse?

Vanaf mijn 6delevensjaar loop ik rond als speler op de Almeerse Hockey Club. Ook vele jaren actief geweest als trainer/coach van jongste jeugd, breedte tot top teams. Op dit moment speel ik met veel plezier bij Almeerse Dames 2 en ben sinds enkele weken actief bij de Almeerse Hockey Academy.

Wat doe je zelf in het dagelijks leven?

Na mijn studie: Sport, management & Ondernemen ben ik een onderneming begonnen met de naam: The Hockey Centre en Enjoy & Perform. Een hockey speciaalzaak in Almere wat een echte snoepjes winkel is voor de hockeykenner. Daarnaast organiseren wij alles wat te maken heeft met het promoten van Hockey in de regio! Denk aan vereniging ondersteuning, evenementen, kampen, clinics etc.!

Welke functies heb je gehad binnen de club?

Ik heb vele functies binnen de vereniging gehad. Vanaf meisjes D ging ik al de jongste jeugd helpen op de woensdag middag. Ik kreeg veel plezier in het geven van training en coachen! Naast mijn middelbare school/studie was het een heerlijk om daarnaast training te geven. Ook had je vroeger het jeugdbestuur waarin wij feesten organiseerde voor de jeugd!

Welke positie(s) speel(de) je?

Mijn hele jeugd heb ik centraal achterin gespeeld en rechtsachter. In de loop der jaren heb ik wel alle posities gehad. Toen in naar Dames 1 ging heb ik twee jaar achter gespeeld en ben toen naar voren gezet. Ik stond gewoon op de goede positie en tikte de ballen erin bij de tweede paal. Na Enkele jaren in de spits te hebben gespeeld wissel ik nu af tussen het middenveld en de voorpositie. Haha, dus eigenlijk: ik heb overal gespeeld op het veld behalve keeper.

Wat is je favoriete hockeymove/truuk?

Ik ben zelf niet heel technisch. Ik werk hard en gebruik eigenlijk maar 1 ding en dat is de ouderwetse Dummie! Altijd een simpele truc om snel langs de verdediger te komen en te versnellen buitenom.

Met welk merk/kleur stick speel je het liefste?

In de jeugd heb ik altijd met Adidas gespeeld. Afgelopen 10 jaar ben ik een trouwe Mercian Hockey fan! Een heerlijke stick waarmee je hard kan slaan, maar ook lekker mee trucjes mee kan maken.

Waarom zou iedereen deel moeten nemen aan het 6x6 Ultimate edition?

Het club gevoel wat wij bij Almeerse hebben is zeer uniek! Evenementen zoals het grote weekend of een super Sunday bewijst het. Het 6X6 Ultimate edition is ook een prachtig evenement om samen te komen en plezier te maken. Ik zeg altijd dat ik mijn teamgenoten vaker zie dan mijn eigen familie! Eigenlijk is de club ook een echte hockeyfamilie!

Info & inschrijven  6x6 toernooi

Bijlage