header foto header foto header foto header foto
 
40 jaar Almeerse

Zoë Setoe

Nieuws afbeelding 22-5-2019

Waar kennen we je van op de Almeerse?

Ik ben Zoë Setoe, 19 jaar en sinds dit seizoen Coach van de MC2. Vele kennen mij als speelster van de jeugd toplijn. Ik heb zelf 10 jaar gehockeyd op de Almeerse en sinds dit seizoen besloten om mij verder te ontwikkelen als coach. Inmiddels ben ik gestopt als hockeyster.

Wat doe je zelf in het dagelijks leven?

Ik studeer in Hilversum en volg de opleiding Sport en Bewegen. Na dit schooljaar 2018-2019 hoop ik mijn diploma op te kunnen halen. Naast mijn studie ben ik werkzaam als sport- en activiteitenbegeleidster en sport ik met mensen met een beperking. Ik vind het super leuk om met deze doelgroep te werken.

Hoe combineer je coach/trainerschap met studie/werk?

Het is niet altijd even gemakkelijk om naast je studie meer verantwoordelijkheden te hebben. Vaak vergissen mensen zich in hoeveel tijd er gaat zitten in een training voorbereiden en alle bijkomstigheden. Natuurlijk wist ik dit van te voren en was het voor mij zeker ook geen verrassing. Persoonlijk vind ik dat het voor mij makkelijk te combineren is.

Hoe omschrijf je jezelf als coach/trainer?

Ik ben een coach die altijd ondersteunend en positief is. Ook vind ik het belangrijk om het team of individu te begeleiden en het vinden van een oplossing die werkt. Ook moet de sfeer in het team altijd goed zijn en daar ben ik ook verantwoordelijk voor, want uiteindelijk zit je op hockey omdat je het leuk vindt.

Heb je zelf nog bijzondere herinneringen aan een vroegere coach/trainer?

In de MB1 2015-2016 mijn coach destijds Dider Meijer. Hij is en was altijd eerlijk en super strak. Veel geleerd als speler dat seizoen.

Hoe omschrijf je de sfeer aan de kant van het veld?

Wat mij is opgevallen is dat er altijd veel supporters zijn. Ouders, vrienden, opa en oma etc. Super leuk voor mij als coach en voor het team.

Wat zijn je ervaringen met de scheidsrechters op het veld?

Over het algemeen vind ik het prima. Ik probeer mijn team zoveel mogelijk te laten focussen op het spel van onszelf. Alle externe dingen zoals de scheidsrechter en tegenstander houden wij gescheiden. Het blijven uiteindelijk toch factoren die wij niet in onze handen hebben.

Kom je zelf uit een hockeyfamilie?

Nee, ik ben ook de enige die een balsport doet. Wel zijn mijn beide ouders en broer erg sportief. Ik heb het zeker niet van een vreemde.

Welke positie(s) speel(de) je?

Spits, ik was altijd te vinden in de cirkel van de tegenstander.

Welk hockeymoment zal je altijd bijblijven?

Ik heb er 2:
MD1 2011-2012 2e geëindigd tijdens het NK zaalhockey.
MB1 2015-2016 in de hoogste competitie gespeeld (landelijk B).
Super mooie momenten die ik heb mogen meemaken.

Wie is/was je idool in de hockeywereld?

Vroeger was dat altijd Naomi van As. Super technisch en heel snel. Nu kijk ik graag naar Mirco Pruyser, Ginella Zerbo. Echte spitsen die uit een onmogelijke hoek kunnen scoren.

Waarom zou iedereen deel moeten nemen aan het 6x6 Ultimate Edition?

Een super leuke dag waarbij we met zijn alle het 40 jaar bestaan van de club vieren. Van jong tot oud. Iedereen is welkom.

Schrijf je nu in!Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws