header foto header foto header foto header foto

40 jaar Almeerse

Robert Peek

Nieuws afbeelding 23-5-2019

Waar kennen we je van op de Almeerse?

Als vader van 3 hockeyende kinderen (Ties, Liselotte en Pontus), als speler bij de trimmers en de Veteranen A alsmede als Penningmeester van de Almeerse Hockeyclub

Wat doe je zelf in het dagelijks leven?

Ik ben zzp-er en werkzaam als zelfstandig financieel professional in allerlei verschillende functies bij verschillende opdrachtgevers.

Welke functies heb je gehad binnen de club?

Coach/begeleider van F en E teams en nu penningmeester.

Kom je zelf uit een hockeyfamilie?

Mijn zusje en ik zijn ooit begonnen bij de mini's ergens midden jaren 70, op gras nog. Op mijn 16e gestopt wegens een blessure maar tijdens mijn studententijd weer begonnen en later ook nog wat aan bedrijfshockey gedaan. Toen een aantal jaren niets meer aan hockey gedaan, maar toen de kinderen zijn gaan hockeyen begon het bij mij ook weer te kriebelen. Ik ben toen eerst gaan trimmen en daarna ook bij de Veteranen gaan hockeyen.

Welke positie(s) speel(de) je?

Ik speelde vroeger altijd voor en dan meestal rechtsvoor. Tegenwoordig meer op het middenveld.

Heb je zelf een hockey gezin?

Ja, volgens mij wel. Met 3 hockeyende kinderen, een vrouw die bij de Veterinnen op zondag en op dinsdag speelt en ikzelf spelend bij de Trimmers en de Veteranen, is er iedere dag van de week wel iemand van ons gezin op de club.

Welk hockeymoment zal je altijd bijblijven?

Ik heb wel een paar mooie doelpunten gemaakt die ik zelf altijd zal herinneren maar meer algemeen zijn het toch de mooie wedstrijden van H1 op de momenten dat het erom ging. Het behalen van de hoofdklasse en de spannende gewonnen wedstrijd van vorig jaar bij Hurley, waarmee Almere zich wist te handhaven in de hoofdklasse.

Wie is/was je idool in de hockeywereld (toen of nu)?

Die had ik vroeger niet echt maar misschien onbewust toch Ties Kruize, aangezien we onze oudste zoon Ties hebben genoemd. Tegenwoordig vind ik natuurlijk Jonas en Terrence echt geweldig.

Waarom zou iedereen deel moeten nemen aan het 6x6 toernooi?

Het 6x6 Ultimate edition wordt een super evenement voor alle hockeyende leden en een leuke gelegenheid om met andere leden in contact te komen met wie je anders misschien niet niet mee speelt en dus ook niet zo goed kent. Een evenement voor iedereen zoals de Almeerse ook een club is voor iedereen.

Sebastiaan Bezemer

24-5-2019 @ 23:32:55 |Wat een smile heeft die man! Je zou haast denken dat het goed gaat met de club💶👍