header foto header foto header foto header foto header foto

Jongste Jeugd EFV

In the Picture: Meisjes F1

Nieuws afbeelding 23-2-2016
In de voorjaarscompetitie gaat de MF1 eindelijk 6 tallen spelen. Afgelopen weekend speelden ze hun eerste oefenwedstrijdjes. Voor de 7- en 8 jarige meiden een hoogtepunt: met z’n 6’en in het veld, op een 1/4 veld en met keeper. Eindelijk een 'echte' wedstrijden.

Op vrijdagavond had de coach een ‘teambespreking’ geregeld in het kantoor op de club.  Nadat we gezellig patatjes hadden gegeten, was het tijd voor de bespreking. De basis van het 6-tal hockey werd aan de meiden uitgelegd; 'hoe groot is het doelgebied, op welke plek sta je in het veld en hoe vaak wisselen we.' De meiden hadden allemaal hele goede vragen.

Zaterdagochtend om 10.00 uur gingen ze veld 5 op tegen de MF2, die ook 6 tallen gaat spelen. Het positiespel bleek nog best lastig, maar de coach gaf hele goede aanwijzingen waardoor het steeds beter ging. De keeper had bar weinig te doen, de wedstrijd werd voornamelijk voor het doel van de tegenstander gespeeld. Voor het eerst werd er 2x 25 minuten gespeeld en halverwege de 2de helft was te merken dat ze moe werden. De meiden hebben alles gegeven en de wedstrijd dik gewonnen.

Voor zondag hadden we een oefenwedstrijden geregeld in Naarden, in eerste instantie zouden we een 3-Luik spelen, maar later werd dit een volledige wedstrijd tegen de MF1. Er was wat verwarring rondom wel/niet spelen met keeper. Waardoor wij met keeper op het veld stonden en Naarden met 6 spelers. We hadden veel verwacht van deze wedstrijd maar de meiden van Naarden kwamen niet lekker in hun spel. Bij ons ging het juist heel erg goed,ondanks dat wij maar met 5 spelers in het veld stonden, waren we vandaag duidelijk de betere partij. Het ene doelpunt na het andere ging langs de meiden uit Naarden. Wederom stond de keeper zich te vervelen. Uitslag 9-1

Dit weekend was een mooie voorbereiding op de competitie. De begeleiders zijn super-trots op deze acht meiden. Ze nemen het positiespel zo goed op, ondanks dat ze gedurende de wedstrijd steeds op een andere plekje moeten staan.

Na dit weekend weten we zeker. De MF1 is klaar voor de voorjaarscompetitie!

Heb je ook een leuk (hockey) verhaal te vertellen. Laat het ons weten. Suur je verhaal (liefst met foto) naar [email protected]

Erna Driessen

23-2-2016 @ 16:11:42 |Heel veel plezier

Kirsten Schultz

23-2-2016 @ 18:24:37 |👍🏻👍🏻

Dafne Belou

23-2-2016 @ 20:47:32 |Super gedaan meiden!

Annisa Ahmed

24-2-2016 @ 08:01:36 |zo cool 😍

Eloine Kindt Prins

24-2-2016 @ 11:24:05 |Wat leuk!

Julie Aretz

24-2-2016 @ 23:09:59 |Toppertjes!

Britte Bonhof

29-2-2016 @ 08:08:12 |Succes meiden, veel plezier