header foto header foto header foto header foto header foto

CHZ mededelingen

Het wordt kouder...

15-10-2015 De temperaturen gaan omlaag en dus is het belangrijk om je op de juiste manier aan te kleden voor training en wedstrijd.

Een thermoshirt met daarover heen een warme trui en evt windjack, een lange broek houden goed warm bij de training. Bij de wedstrijd is het belangrijk dat ons Almeerse tenue zichtbaar is, een thermo/trui onder het shirt en een thermobroek/maillot onder de korte broek/rok mag ook, kousen zichtbaar hier over heen.

Maar geen winterjassen, sjaals, mutsen of handschoenen bij training of wedstrijd. Dit belemmert de bewegingsvrijheid van de spelers. Ook de zogenaamde hockeyhandschoentjes (met nopjes) zijn niet toegestaan. De stick plakt wel aan deze handschoentjes maar de hand draait nog steeds in de handschoen, waardoor er onvoldoende grip is en er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Doe een goede warming up voor de wedstrijd (evt met handschoenen aan) maar zodra de kinderen met bal en stick aan de slag gaan, met blote handen. Een dekentje en evt handenwarmertje voor de wissels (niet te lang wisselen) en de kinderen lekker laten rennen zorgt eigenlijk altijd voor voldoende warme handen.

Mocht het nu zo hard gaan vriezen dat de velden onbespeelbaar worden en training of wedstrijd gaan niet door, dan vindt de communicatie hierover plaats via de site...houdt deze dus goed in de gaten.