header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Sponsoring

Sponsor aan het woord

Nieuws afbeelding 30-5-2015 In sponsor aan het woord willen je kennis laten maken met de personen achter de sponsor. Nu aan het woord Mathijs Smit (ABN AMRO), Tim Vreede (De KinderKliniek) en Bas Bonhof (voorzitter Almeerse Hockey Club).

Wat betekent hockey voor jou?

Bas: ”Hockey is een van de mooiste sporten die ik ken. Het is een snel, technisch en spannend spel.”

Mathijs: "Hockey betekent voor mij veel goede herinneringen aan mijn eigen jeugd. Waarbij het zelf hockeyen met schoolvrienden zowel sportief, als vanuit vriendschap nog steeds erg waardevol is.”

Tim: ”In mijn studententijd heb ik zelf gehockeyd. Daarom vind ik het erg leuk dat mijn zoon Lars ook enthousiast is voor het spelletje. Een teamsport is op alle fronten aantrekkelijk. Je bent lekker aan het bewegen, je leert op een leuke manier met anderen omgaan. Zo zie je kinderen die heel veel talent hebben om anderen beter te laten spelen. Die zich in dienst van het team inzetten en ook diegenen die lekkere solo’s willen maken.”

Hoe maak jij het verschil voor de club?

Bas: "De maatschappij verandert. Als club moeten we blijven aansluiten bij de wensen van de Almeerse bevolking. Door nieuwe richtingen te zoeken om de club verder te brengen, maak ik het verschil.”

Mathijs: "Als persoon ben ik betrokken bij de Almeerse vanuit het hoofdsponsorschap. Wij proberen te zorgen voor de juiste verbinding tussen ABN Amro Bank en de leden. Door actief in overleg te zijn met de verschillende commissies in de club maken wij het verschil. Om samen succesvolle activiteiten voor de leden te organiseren.”

Tim: "Als De KinderKliniek hopen we dat de sport voor een grotere groep bereikbaar wordt. Dat meer kinderen kunnen ervaren dat sporten leuk is. Dan denk ik aan de kinderen die extra beweging nodig hebben vanwege een chronische ziekte. Denk aan diabetes of obesitas. We hebben geen inspraak in besteding van het sponsorgeld. Ik ben er zeker van dat het de jeugd ten goede komt.”

Welke gebeurtenissen van dit seizoen staan jou het meeste bij?

Bas: "De ontwikkeling van het Senioren hockey, de promotie van Dames 1 en de play-offs van Heren 1 zijn voor mij hoogtepunten in dit seizoen geweest. Alleen jammer dat de heren niet gepromoveerd zijn naar de hoofdklasse.”

Mathijs: "Het 35-jarig bestaan en het 10-jarig bestaan van de G-hockey zijn -voor mij persoonlijk-twee belangrijke momenten geweest dit seizoen.”

Tim: "Het lustrum G-Hockey toernooi, dat was echt leuk om mee te maken. Straks komen we op de slotdag met allemaal externen van De KinderKliniek. Zij verlenen zorg die complementair is aan onze reguliere zorg. Daar we erg blij mee. De wisselwerking tussen de verschillende soorten zorgdisciplines is heel succesvol. Dat komt de kinderen alleen maar te goede.”

Welke rol speelt de Almeerse in de Almere?

Bas: "De Almeerse is de grootste sportvereniging van Flevoland. Daar zijn we trots op!” "Maatschappelijk zijn we een vereniging die plaats biedt aan iedereen die hockey leuk vindt. Of je nu goed, minder goed of nog niet kunt hockeyen. Je bent van harte welkom.”

Mathijs: "Als je één van de grootste sportverenigingen bent van de stad dan speel je een belangrijke rol in de Almeerse samenleving. Deze voorbeeldrol moet zich onder andere kenmerken in het optimaal toegankelijk maken van hockey in Almere. De Almeerse is er voor iedereen.”

Tim: "Als De KinderKliniek proberen wij voor alle kinderen tot 18 jaar een veilige zorgomgeving te zijn. Waarbij we verder kijken dan de reguliere zorg. We halen expertise van buiten Almere naar De KinderKliniek om mensen ook specialistische zorg te kunnen bieden. Die veilige omgeving moet de Almeerse ook zijn.”

Wat zijn de ambities van de ABN AMRO Bank, de Almeerse Hockey Club en De Kinderkliniek?

Bas: "Als club door groeien naar 2100 leden. Daar hebben we de organisatie en accommodatie voor.”

Mathijs: "Een van de voornaamste ambities van een hoofdsponsor is de club en haar leden hun sportieve ambities waar te laten maken. Waarbij een belangrijk doel het spelen op hoofdklasse niveau kan zijn.”

Tim: " De KinderKliniek hoopt uiteindelijk een centrum te worden waar men op alle gebieden van de ontwikkeling van kinderen antwoord kan krijgen op een vraag. Kwaliteit is belangrijk. Met een puur persoonlijke aanpak. Dat is de wens voor ieder kind en daar maken we ons iedere dag sterk voor.”

Wat kunnen ABN AMRO Bank, de Almeerse Hockey Club en De Kinderkliniek doen om deze doelstellingen te realiseren?

Bas: ”Als partner van de Almeerse is de ABN AMRO Bank enorm belangrijk. In het realiseren van de clubdoelstellingen op sportief en maatschappelijk vlak. Het meedenken met onze vereniging is bijzonder en fantastisch.”

Mathijs: "Vanuit ABN AMRO Bank zorgen wij voor passende middelen en activiteiten om de gestelde doelen te realiseren.”

Tim: "Met onze medewerkers werken we iedere dag aan deze doelstellingen. We blijven alert op maatschappelijke gebeurtenissen. Het werken binnen De KinderKliniek wordt ook door de medewerkers als plezierig ervaren, dat vinden wij belangrijk, want dat stralen zij uit. Zo moet het voor de leden van de Almeerse ook zijn. Natuurlijk willen wij altijd de beste zorg leveren, dat spreekt voor zich.”

Hoe kenschets je de samenwerking tussen ABN AMRO Bank, de Almeerse Hockey Club en De Kinderkliniek?

Bas: "Open, creatief, flexibel, en coöperatief.”

Mathijs: "De samenwerking tussen ons en de verschillende leden vanuit commissies en het bestuur omschrijf ik als bijzonder prettig. Waarbij iedereen de clubdoelen als het aller voornaamst beschouwt. De sportiviteit op de hockeyvelden vertaalt zich dus ook in de dagelijkse aansturing en begeleiding van de club.”

Tim: "Het leuke is dat deze samenwerking het laatste jaar veel hechter is geworden. Wij hebben een aantal keren rond de tafel gezeten, ook met de ABN erbij. Dat heeft geresulteerd in een betere aanpak.”

Waar staat de Almeerse als club over vijf jaar?

Mathijs: "Over 5 jaar speelt de Almeerse wellicht op hoofdklasse niveau en is haar positie nog meer verstevigd in de hockeysport in Nederland.”

Tim: "Dat mag Bas vertellen!”

Bas: "Midden in de Almeerse maatschappij. De club voor iedereen met 2100 leden. Met de jeugd topteams hoog in de landelijke competitie. En met Dames 1 en Heren 1 in de hoofdklasse.”