Dames I winnen 1e playoff-duel

14-5-2015
ALMERE - De score doet wellicht anders vermoeden, maar de Almeerse hockeydames hadden donderdagmiddag geen kind aan hun Amstelveense tegenstandsters in de strijd om promotie naar de Overgangsklasse. De eerste play-off wedstrijd op Hemelvaartsdag werd met 3-5 in Almeers voordeel gewonnen en vanaf minuut één was het duidelijk: de ploeg van trainer Arjan Jolie was duidelijker beter.

Alleen al het eerste kwartier creƫerde Almeerse een flink aantal kansen, terwijl Amstelveen geen enkele keer gevaarlijk werd. Daarom was het dan ook totaal onverwachts dat Amstelveen na zestien minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam. Lang bleef die voorsprong echter niet in stand, want een minuut later was het Maartje Holtslag die de Almeerders via een strafcorner op gelijke hoogte schoot. Weer een minuut later was Almeerse opnieuw effectief via een strafcorner en schoot Puck Hooijer de 1-2 binnen. Op slag van rust werd ook de 3-1, weer via een strafcorner, gescoord door opnieuw Holtslag.

Verdiend

In de tweede helft ging Almeerse rustig door en viel er na een goede actie van Natalie Abels opnieuw een doelpunt. Zij legde de bal, na een mooie rush, af op Yvette Willems die op haar beurt rustig bleef en de 1-4 scoorde. Na afloop was Jolie terecht realistisch. ,,Wij waren eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg. Dat kun je ook wel zien aan alle percentages. We hebben hier verdiend gewonnen, maar het was wel jammer van die tegendoelpunten."

Daarmee doelt Jolie vooral op de 2-4 en de 3-4, die kort na het doelpunt van Willems vielen en ervoor zorgden dat Almeerse toch nog moest gaan opletten om de wedstrijd niet onverhoopt uit handen te geven. ,,Het kan soms gebeuren dat je de betere ploeg bent, maar dat de tegenstandster toch scoort. Dat mag niet gebeuren, dat hebben we ook tegen elkaar gezegd, maar aan de andere kant zijn we als jonge ploeg ook rustig gebleven en hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld."

Extra

Na de 3-4 rook Amstelveen bloed en met nog twee minuten te spelen wisselde het zelfs de keepster voor een extra veldspeelster om op die manier een laatste doelpunt te forceren. Die tactiek was gedurfd, maar pakte verkeerd uit. Op het middenveld wist Marije de Kort de bal van Amstelveen te onderscheppen en vervolgens had ze een vrije doorgang richting het lege doel van Amstelveen: 3-5.

Jolie kijkt alvast uit naar de tweede wedstrijd van zaterdag. ,,Deze play-offs leven echt bij ons op de club. Dit zijn de momenten dat ik zelf het hockey ook heel erg mis."