Van het bestuur: De Almeerse is al 35 jaar een club voor iedereen!

Nieuws afbeelding 27-10-2014

Gefeliciteerd! Onze club bestaat 35 jaar!

Vijfendertig jaar geleden startte onze vereniging op een grasveld in Almere Haven. Het clubhuis werd gedeeld met de tennis- en handbalvereniging. Wie had gedacht dat de Almeerse Hockey Club vijfendertig jaar later de grootste sportvereniging van Flevoland zou zijn? Wie had er vijfendertig jaar geleden gedacht dat we in ons vierde clubhuis zouden zitten met zeven kunstgras velden daar omheen?

Zaterdag 25 oktober 2014 hebben we ons jubileum gevierd. Honderden kinderen hebben genoten van de clinics van Bovenlander en Bovenlander, aangeboden door onze hoofdsponsor ABN AMRO. Met ondersteuning door onze Heren 1 en Dames 1 teams. Tot in de late uurtjes werd er gefeest. De evenementencommissie heeft alles weer tot in de puntjes georganiseerd. Iedereen die heeft meegewerkt aan deze prachtige feestdag, hartelijke dank!!!

Er is de afgelopen jaren veel veranderd. Een club met onze huidige omvang vraagt om een zakelijk opgezette organisatie die voldoet aan alle eisen. Aan de andere kant zijn we een vereniging waar het verenigingsgevoel niet mag verdwijnen. Een balans die erg belangrijk is.

De kernwaarden van onze club staan nog altijd hoog in het vaandel.

Zo is de Almeerse een club voor iedereen, voor Junioren, Senioren en G-hockey. Of je nu goed of minder goed kunt hockeyen, bij de Almeerse is er een plek voor je, op elk gewenst hockey niveau. De manier waarop we met elkaar omgaan hebben we vastgelegd in onze gedragscode. De spelers van de Almeerse geven nooit op, trainen altijd en zijn nooit belangrijker dat het team. Geen team is belangrijker dan de club.

Gelukkig zijn er ook veel zaken niet veranderd. De ambities zijn er nog steeds. Breedte -en prestatieteams hebben plezier en krijgen training op elk gewenst niveau. De lijnteams spelen op het hoogste niveau en Dames 1 en Heren 1 groeien door naar de hoofdklasse. Dit alles doen we met spelers en speelsters uit de eigen jeugdopleiding.

We zijn wat dat betreft op de goede weg. Maar er is nog steeds veel werk aan de winkel. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. De Almeerse is een vrijwilligersorganisatie. Vele vrijwilligers zijn dagelijks betrokken bij de organisatie van onze vereniging.

Om de volgende 35 jaar te halen hebben we dan ook nieuwe vrijwilligers nodig. Er liggen prachtige uitdagingen binnen de commissies en de organisatie op jou te wachten.

Kom je ons helpen? Stuur een mailtje naar [email protected]en laat ons weten wat je leuk lijkt om te doen.

Namens het bestuur,

Bas Bonhof

Mila Herweijer

2-11-2014 @ 06:43:26 |wat leuk!