Uit de Almere Vandaag

6-3-2014 ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - De Ameerse Hockeyclub heeft een nieuwe voorzitter. Bas Bonhof is onlangs gekozen door de leden van de vereniging als opvolger van Boudewijn Molenaar.Bonhof zat al drie jaar in het bestuur van de ruim 1600 leden tellende sportvereniging. ,,Toen ik gevraagd werd vond ik dat een eer. Ik heb er wel even over na moeten denken, want het is niet zo maar iets.

Het is een grote club en er gebeuren veel dingen binnen de club. Uiteindelijk heeft de juiste balans, als het gaat om wat voor type mensen, in het bestuur me over de streep getrokken. Die is namelijk heel goed. We vullen elkaar echt aan’’, vertelt de Almeerse ondernemer.De hockeyvereniging en zijn bestuur zien nog altijd de mogelijkheid om te groeien. Ondanks dat er binnenkort een tweede hockeyvereniging in Almere zal komen, denkt de Almeerse door te groeien en wil dit bestuur niet op de lauweren rusten en alleen bijsturen waar nodig. ,,Zeker niet. We hebben nu iets meer dan 1600 leden en kunnen met onze velden en de rest van de accommodatie doorgroeien naar tweeduizend leden. We gaan dus ook inzetten op groei in de breedte, maar we willen ook stappen maken met onze vlaggenschepen’’, aldus Bonhof.

Die twee teams, de heren en dames, spelen momenteel op het één na hoogste niveau van Nederland. De club heeft daarin altijd bewust de keuze gemaakt om daarvoor niet te veel spelers van buitenaf aan te trekken. ,,Dat gaan we ook zeker niet veranderen. Wij vinden dat 95 procent van de spelers in onze eerste team door onszelf moet zijn opgeleid. Onze droom op korte termijn is daarbij dat we toppers die nu bij andere clubs spelen, zoals Wouter Jolie en Valentin Verga, maar ook Niki Leijs, uiteindelijk weer bij ons komen afbouwen. Of gewoon bij ons willen komen spelen. We willen in ieder geval naar het hoogste niveau. Maar dat was bekend.’’