header foto header foto header foto header foto header foto
 
CHZ mededelingen

Wereldreiziger Leijs is nog lang niet hockeymoe

Nieuws afbeelding 20-1-2014 van hockey.nl: Het is een drukke winter voor Nicki Leijs. De verdediger van Amsterdam stond vorige maand met Jong Oranje op het WK onder 21 jaar in New Delhi en zo’n vijf weken later pikte hij ook nog even een EK indoor in Wenen mee. En de koek is nog steeds niet op voor de jeugdinternational. ‘Ik ben na het WK in India redelijk snel doorgegaan’, vertelt Leijs. ‘In eerste instantie was het niet de bedoeling om twee toernooien te spelen. Maar tijdens een competitiedag in de zaal ben ik met Robin (Rösch, red.) in gesprek geraakt. Ik heb wat overlegd en toch besloten mee te doen met het zaalteam. Als ik een EK kan spelen, dan wil ik die kans niet laten schieten. Daar zeg je geen nee tegen.’

Rol
Bondscoach Rösch kende de oud-speler van Almere al een paar jaar. ‘Drie jaar geleden voor het WK in Poznan viel ik als laatste af. En op het vorige EK zat ik ook bij de selectie. Mijn rol was nu anders dan bij dat toernooi, waar ik echt als jonkie mee was. Nu stond ik in de basis en werd er meer van mij verwacht’, zegt Leijs terwijl zaalcaptain Robert Tigges hem een biertje in de hand drukt. ‘Heb je wel verdiend na al die maanden’, knipoogt de aanvoerder.

Leijs zet maandag weer voet op Hollandse bodem. Maar binnen een week staat het talent weer op Schiphol. ‘Vrijdag gaan we met Amsterdam naar Zuid-Afrika. Ja, ik had het ook wel lekker gevonden om even thuis te zijn. Maar ook dit wordt een supermooie trip. We gaan niet alleen maar spelen en trainen, we doen ook leuke dingen naast het hockey. Daar word ik niet hockeymoe van.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws