header foto header foto header foto header foto header foto

Heren I doet het goed in de hoofdklasse zaal

13-1-2014 Ondanks de 5-4 nederlaag tegen Oranje Zwart, maar dankzij de 9-3 overwinning tegen Nijmegen staan de zaalhockeyers van Almeerse HC halverwege het seizoen nog steeds bovenaan de ranglijst in de hoofdklasse. Desondanks past de ploeg de doelstelling van het ontlopen van de playouts niet aan.Het wordt alsmaar spannender in poule A van de hoofdklasse zaalhockey. Op dit moment hebben zowel Almeerse HC, Oranje Zwart als Kampong twaalf punten uit zes gespeelde wedstrijden. De Almeerders hebben echter het beste doelsaldo.

Allemaal mooi en aardig volgens Pouya Gademan, maar de aanvoerder blijft voorzichtig.,,We moeten nu niet opeens naar de ranglijst gaan kijken, maar gewoon doorgaan zoals we tot nu toe hebben gedaan. Natuurlijk willen we nog steeds geen playouts spelen, maar op papier is dat nog wel mogelijk. We leven van wedstrijd naar wedstrijd en gaan ons niet blindstaren op zowel de bovenste twee als de onderste twee plaatsen.”

Toch blijft het opvallend dat het in de zaal allemaal zo goed loopt dit seizoen. Waar er vorig jaar nog wel playouts gespeeld moest worden en de huidige eerste seizoenshelft op het veld ook alles behalve vlekkeloos verliep, gaat het De Almeerse tot nu toe vrijwel alles voor de wind. Volgens Gademan ligt het huidige zaal-succes in het verlengde van de ingeslagen weg op het veld.,,Je merkt alleen dat dezelfde fouten die we op het veld maakten in de zaal echt onder een vergrootglas gelegd worden.

We spelen hier met maar vier spelers en een keeper en dan heeft een foutje veel grotere en directere consequenties. Afspraken worden nog belangrijker. Zo weet ik precies wat mijn links- en rechtsachter doen zodra de bal in een hoek van het veld komt en daar handel ik dan ook naar. De juiste beslissingen op het juiste moment en daar leren we enorm van.”Maar het heeft niet alleen met leren te maken.

Het zaalspelletje ligt Almere gewoon en dat geeft de aanvoerder ook direct toe. ,,Vooral die omschakeling van vijf naar vier veldspelers is in ons voordeel. Jongens als Robin (Herweijer) en Justo (Engelander) kunnen bij wijze van spreken wel honderd meter met een hand over vloer heen en weer blijven rennen. Die gasten zijn hartstikke goed in de zaal. Als we ons dan ook netjes aan de afspraken houden, blijkt dat we best moeilijk te verslaan zijn.”

Henry Pieters

13-1-2014 @ 21:20:35 |Dames I doet het ook goed in de zaal. Het videoverslag begint bij 5 min 40 sec. http://www.omroepflevoland.nl/kijken/flevoland-sport/12-01-2014