Alex Verga 'thuis' bij Almeerse

Nieuws afbeelding 10-4-2013
Alex Verga is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van zowel Heren 1 als Tophockey Jeugd bij de Almeerse HC. Hij volgt daarmee Christian Cavallet op, die de club aan het eind van dit seizoen verlaat.

Eigenlijk is de terugkeer van Verga geen verrassing. Hij was al tweemaal eerder hoofdtrainer bij de heren van Almeerse HC en onder zijn leiding bereikten het team de top van de overgangsklasse en promoveerde naar de hoofdklasse in de zaal. Bovendien spelen momenteel dochters Maria en Sofia bij dames 1 en traint Verga dit seizoen al de jongens B1, waar zijn zoon Manuel speelt.

,,Almere voelt als thuis en je moet het ook niet zien dat ik nu voor de derde keer hier trainer word. Ik ben altijd binnen jeugd van de club actief gebleven en ben dus eigenlijk nooit weggeweest. Daarom vind ik het ook geweldig dat het bestuur mij heeft benaderd voor deze positie en ik hoefde er niet lang over na te denken”, reageert Verga.

Hoewel voor de buitenwereld Verga vooral als hoofdcoach bij heren 1 aan de slag gaat, wil hij zelf meer de nadruk op zijn werkzaamheden binnen de jeugd leggen. Want daar ligt volgens hem echt de pracht en kracht van de vereniging. ,,Ik denk dat 90 procent van de jeugd hier ook daadwerkelijk uit Almere komt. Er zijn maar heel weinig verenigingen die dat kunnen zeggen. Juist de ontwikkeling van al dat talent is geweldig en dat is voor de club zelf ook het belangrijkst: de doorstroom van goede, eigen spelers. De Heren 1 nu is daar ook een voorbeeld van. De meeste van die jongens heb ik al in de C meegemaakt”, legt de trainer uit.

Verga tekende een contract voor drie seizoenen bij de Almeerse Hockey Club

Guus Kuster

11-4-2013 @ 10:27:55 |Wat een geweldig nieuws!!. Blij dat je er weer bent Alex!! ^O^ ^O^