header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

WK2014 in Den Haag

Nieuws afbeelding 25-1-2013

Tijdens de Rabobank Hockey World Cup 2014 in Den Haag is Oranje in ieder geval gedurende de poulefase elk dag te bewonderen. Dat maakte de KNHB donderdag bekend tijdens de persconferentie over het WK.

 

Het toernooi start op 31 mei en duurt tot en met 15 juni 2014. 24 teams komen tijdens het WK in actie, twaalf bij de mannen en twaalf bij de vrouwen. In totaal worden er 76 wedstrijden afgewerkt, verdeeld over veertien dagen. De Oranjemannen en -vrouwen spelen in de poulefase om de dag en tijdens 'prime time'. Op 4 juni en 11 juni is er een rustdag. De KNHB meldde dat in ieder geval alle wedstrijden live kunnen worden bekeken op het internet.

 

Stadion

De wedstrijden worden gespeeld in het Kyocera Stadion van voetbalclub ADO Den Haag (capaciteit: vijftienduizend zitplaatsen) en in het naastgelegen GreenFields stadion (vijfduizend). Tijdens de poulefase zijn er zes wedstrijden per dag, vier daarvan worden in het Kyocera Stadion afgewerkt.

 

Achter de schermen

Het toernooi telt circa zeshonderd vrijwilligers per dag. Verder verwacht de bond circa negenhonderd ‘professionals’ over de vloer te krijgen, waaronder zo’n vijfhonderd journalisten en fotografen. Rondom het stadion wordt een feesttent en een 'Cafe Musique' gebouwd. Verder wordt er ook voor kinderentertainment gezorgd.

 

Side events

Gedurende het WK zijn er verschillende activiteiten. Zo vindt er onder andere een WK voor veteranen, een internationaal bedrijfshockey, een beachhockey- en een G&LG toernooi plaats. Daarnaast wordt er een Hague Hockey House gebouwd. Ook zijn er verschillende jeugdclinics en seminars voor diverse doelgroepen. Het credo van het evenement is: 'Let's celebrate hockey!' (EH).

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws