header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Hoofdklassehockey.nl interview Tommy Hofkamp Heren I

Nieuws afbeelding 31-8-2012
Voormalig jeugdinternational en eeuwig zondagskind Tommy Hofkamp (foto midden) staat aan de vooravond van zijn derde seizoen in het tenue van Almere. De 24-jarige Hofkamp, die onlangs zijn master Finance aan de VU heeft afgerond, gelooft heilig in de toekomst van zijn club.

"Almere heeft de toekomst. De slogan van de stad: "Het kan in Almere”, staat op onze mouw en ik ben er van overtuigd dat hier heel veel mogelijk is. Als alles goed loopt maken we een goede kans om dit jaar te promoveren. We zijn als team enorm gegroeid, iedere speler is beter geworden en klaar voor een hoger niveau. Het is jammer dat Nicki Leijs naar Amsterdam is vertrokken, maar die komt wel terug als we promoveren.”

Een schitterend spelletje

"Wij spelen hockey zoals je bijna nergens ziet; onbevangen, heel aanvallend, eigenlijk zoals het Nederlands elftal tegen Engeland in de halve finale bij vlagen speelde, maar dan week in week uit. Alex Verga heeft deze mentaliteit en het systeem erin gebracht bij Almere en daar zijn we hem nog steeds dankbaar voor. Als alles lekker loopt hoeven wij voor niemand bang te zijn.”

Ook in Spanje was men onder de indruk van het spel van Almere. "We hebben vorig seizoen een oefenwedstrijd tegen Club de Campo uit Madrid gespeeld en na de wedstrijd kwam Eddie Tubau (voormalig Spaans international red.) naar ons toe. Hij vond het fantastisch hoe we speelden en wil graag naar ons toe komen als we de Hoofdklasse halen. Het plezier straalde er gewoon vanaf, het was hockey zoals hockey bedoeld is volgens Tubau.”

EHL

Volgens Hofkamp moet hockeyend Nederland niet raar opkijken als Almere straks in de Hoofdklasse speelt. Afgelopen seizoen was de ploeg uit Flevoland er al heel dicht bij in de promotieduels met Schaerweijde, maar komend seizoen acht Hofkamp de kans op promotie nog groter. Hofkamp: "Ik denk zelfs dat het nog maar een paar jaar duurt tot Almere EHL speelt.”

 

Reacties


Boudewijn Hoeneveld

2-9-2012 @ 09:08:29 |Goede instelling.

Reageer op het nieuws