uit de Almere Vandaag

5-3-2012
OSS/NIELS ROOT - De Almeerse gaat ook na de winterstop vrolijk door met winnen. De verre uitwedstrijd tegen Oss werd met 1-3 tot een goed eind gebracht en door de zege stijgt de ploeg zelfs naar de tweede plek om de promotiepoule.

Toch is promoveren absoluut géén doel en misschien zelfs helemaal niet wenselijk. Dat was de boodschap die trainer Christian Cavallet nog tijdens de winterse onderbreking naar buiten bracht. Aanvoerder Arjan Jolie herhaalt die woorden na de zege op Oss nog maar eens.

,,Zowel binnen als buiten de vereniging gaan velen ervan uit dat we het allemaal maar eventjes gaan doen. Maar we spelen pas twee seizoenen in de overgangsklasse en in deze promotiepoule zijn er simpelweg geen zwakke teams", aldus de speler.

En dat bewees Oss. Hoewel het nog puntloosonderaan staat, maakte de Brabantse ploeg het de Almeerse hockeyers behoorlijk lastig. Pas in de slotminuten wist De Almeerse de wedstrijd definitief te beslissen, al was dat ook wel een beetje de eigen schuld, vond Jolie.

,,Bij rust stonden we op 1-0 door een goal van Koen van Hamersveld. In de tweede helft kregen we voldoende mogelijkheden om uit te lopen tot misschien wel 4-0. Maar dat verzuimden we en toen kregen we plots de gelijkmaker om de oren."

Gelukkig voor De Almeerse wist Justin Klop vrijwel direct daarna de voorsprong weer te herstellen. Het duurde echter tot twee minuten voor tijd voordat Thom Hayward de zege helemaal veilig stelde.

Deirdre Krone

7-3-2012 @ 10:11:14 |Wat zijn de gevolgen eigenlijk, als er wel gepromoveerd wordt?????