25 jaar Dinsdag Veterinnen op de Almeerse

Nieuws afbeelding 13-9-2011
25 jaar Dinsdag Veterinnen op de Almeerse
Deze week bestaat het veterinnen team van de dinsdag 25 jaar. Op dinsdag 9 september werd voor het eerst afgeslagen voor een officiële competitiewedstrijd. Een team van ervaren speelsters, aangevuld met moeders van jeugdleden die het ook wel eens wilden proberen. Na een jaartje alleen getraind te hebben, zodat ook de beginners de beginselen een beetje konden leren, mochten we dus eindelijk voor het echie.
Onze wapenfeiten: twee kampioenschappen in 1988 en 2008. Dat doen we dus maar eens per twintig jaar1986: Om veterin te mogen worden, moest je in die tijd minstens één functie hebben binnen de club. Dus waren we barmoeder, werd op dinsdag de “Stickstof” geniet en zorgde een veterin jarenlang voor de verspreiding er van. We zaten in de redactie van het krantje, technische commissie, jeugdcie, toernooicie, feestcie, etc., kortom we waren veel op de club en trainden toen ook nog allemaal en iedere week. Dat waren nog eens tijden…De gemiddelde leeftijd lag zo rond de 37 jaar, we waren dus nog snelle hindes in het veld.
Namen: staand v.l.n.r. Karin Jolie; Ambro Schroten, Patricia van Doorn, Lonneke Struik, Jet Klinkenberg, Vera de Natris, Joke Schipper, Ans de Vries. Zittend v.l.n.r. Annemarie Engel, Lia Heide, Marianne Rahm, Trudy Vierveijzer. Liggend v.l.n.r. Thea van Zoen en Marieke Thiel.
Top drie van gespreksonderwerpen: 1. onze nog kleine kinderen, 2. lekker eten, 3. lijnen.
2011: Veterinnen worden tegenwoordig vooral uit het onuitputtelijke reservoir van mammies geput. Daar zijn we ontzettend blij mee!! Trainen doen we nog steeds, maar niet meer allemaal en zeker niet meer wekelijks. Functies binnen de club worden nog steeds vervuld, maar veel minder dan vroeger. Deze rol is overgenomen door de jeugd, want de gemiddelde leeftijd is inmiddels richting de 50 gegaan. We zijn nu dus niet meer zo piep, niet meer zo snel en vaker geblesseerd.
Namen: Inge Holtrop, Monique van Hees, Froukje Eijman, Saskia Deltrap, Mirjam Kusters, Nienke Sondern, Gerja Bruinsma, Mirjam Haver (helaas net ex-veterin geworden), Annemarie de Jongh, Annelies Ideco, Yvonne Fischer, Karin Rietveld, Patricia van Doorn. Niet op de foto: Dorothe Bleker en Susan van Huystee.
Top drie van gespreksonderwerpen: 1. onze (klein)kinderen, 2. lekker eten, 3. lijnen.
De samenstelling van het team is door de jaren heen nogal vaak gewijzigd. Speelsters kwamen en gingen, sommigen kwamen weer terug. Het moeten er door jaren heen meer dan vijftig geweest zijn, maar wat bleef is de gezelligheid van een ochtendje in de week lekker een potje hockeyen, de toernooien én ons jaarlijkse veterinnenweekend. De 2011 foto is afgelopen zondag gemaakt in Schoorl, waar we hebben gefietst, gewinkeld, langs het strand hebben gewandeld en, niet te vergeten, lekker hebben gegeten en gedronken. Sommige dingen veranderen gelukkig nooit!

Voor diegenen die behoefte voelen ons te komen feliciteren: onze eerstvolgende thuiswedstrijd is op dinsdag 4 oktober om 10.00 uur op het waterveld van de Almeerse. Wij houden van bloemen, lekkere wijn en lekker eten, maar dat wist u waarschijnlijk al.

Boudewijn Hoeneveld

13-9-2011 @ 16:05:43 |Gefeliciteerd Dames, nog maar 25 jaar erbij... :)

Gerja Bruinsma

13-9-2011 @ 16:54:29 |Wauw....ik weet niet wat ik zie...we worden beroemd!!!!

Mirjam Haver

13-9-2011 @ 17:47:40 |Superleuke foto , zeg!! Ben ik al weer zo oud???? Voor alle ( ex- en inval-)dinsdagveterinnen....bedankt voor de vreselijke leuke tijd , vol warme herinneringen en koele prosecco's.....

Karin Rietveld

13-9-2011 @ 18:57:53 |Die wijn...is die voor voor of na de wedstrijd? 0-)

John van der Tak

13-9-2011 @ 20:05:40 |Vetrinnen..... Is dat typefoutje toeval? Dat wij nou Vet-er-aan zijn in Vetranden B, maar ik vind dit niet netjes naar de Dames toe, in ieder geval veel plezier en nog vele jaren! -:-)

Nienke Goudsmit

13-9-2011 @ 20:28:25 |Mooi stukje hockey-geschiedenis. Leuk geschreven, Patricia. Ik vind het super bij dit team te horen.

Dorothé Bleeker

13-9-2011 @ 20:30:14 |Vanuit miami heb ik aan jullie gedacht vandaag!

Jantine Maltha

14-9-2011 @ 09:35:46 |Leuk stukje Patricia! En voor de oplettende kijker/lezer thuis: ik sta ook niet op de foto maar zit wel in dit gezellige team! ;) L)