Almere Vandaag

1-4-2011 De Almeerse gaat niet verder met damescoach Agsteribbe

ALMERE/JEROEN OOSTERHEERT - Hockeyclub De Almeerse gaat na dit seizoen niet verder met damestrainer Jigal Agsteribbe. Na drie seizoenen vindt de clubleiding het tijd dat er een nieuw gezicht voor de damesploeg komt te staan. In de drie jaar onder het bewind van Agsteribbe promoveerden de hockeysters van de tweede naar de eerste klasse.

In een inmiddels uitgezette vacature laat de club weten op zoek te zijn naar een trainer die het team naar de overgangsklasse kan helpen. ,,Daarnaast vinden we het na drie jaar ook genoeg”, reageert Jan Herweijer, commissaris tophockey van De Almeerse.

Die mening laat zich moeilijk rijmen met het besluit van de club om wel verder te gaan met Alex Verga, trainer van de herenploeg. Hij begint volgend jaar aan zijn vierde seizoen in Almeerse dienst. ,,Maar dat is een uitzondering op de regel. Alex is een internationale topcoach. Wij zijn en waren tevreden over Jigal, maar we gaan nu op zoek naar een ander”, geeft Herweijer aan.

Agsteribbe had graag langer bij de club gebleven. ,,Ik vind het jammer dat ik niet verder mag. We zijn drie jaar geleden een proces gestart dat begon in de tweede klasse en ik had dit graag afgemaakt of in ieder geval verder begeleid. Ik denk dat het voor het proces ook het beste zou zijn als ik er bij gebleven was, maar de club kiest toch voor iets anders”, reageert Agsteribbe, die het seizoen wel gewoon afmaakt.

Wat Agsteribbe volgend seizoen gaat doen weet hij nog niet. Hij hoopt op een andere club, maar contacten zijn er nog niet.

Ook de Almeerse hockeyclub is volgens Herweijer nog niet in gesprek met kandidaten die de vertrekkende coach kunnen opvolgen.

Peter Schepers

1-4-2011 @ 15:55:50 |Geen 1 april grap L)

Guus Kuster

1-4-2011 @ 16:48:43 |De man die ik wil aangragen is ons aller Sebastiaan Bezemer. Kennis en clubman in hart en nieren. ^0^ ^0^

Stef Sparnaaij

1-4-2011 @ 23:28:41 |http://www.hockey.nl/16613/De-truc-van-Nicki-Leijs-Dreiging-is-belangrijk

Jolanda de Rek

2-4-2011 @ 00:13:59 |oh, deirdre pas maar op als sebas met de dames begint, wat ik wel zie zitten, wordt het seizoen echt heel spannend!!!!!!

Gemma Fiddelaar

8-4-2011 @ 19:19:07 |Ik heb ongelooflijk veel geleerd van Jigal, ik begrijp echt niet waarom hij weg moet, top coach!