Uit de AlmereVandaag

2-3-2011 ALMERE / JEROEN OOSTERHEERT - Het bestuur van de Almeerse Hockeyclub heeft een scenario klaarliggen voor het moment dat het herenteam promoveert naar de hoofdklasse. Het team van trainer Alex Verga staat momenteel op de tweede plaats in de overgangsklasse en daarmee is de kans op promotie aanwezig.De kampioen van de competitie speelt namelijk een play off-wedstrijd tegen de kampioen van de andere poule. De winnaar promoveert vervolgens direct, de verliezer speelt een promotie-degradatiewedstrijd tegen de nummer elf van de hoofdklasse.
Mocht Almere als tweede eindigen dan volgt een wedstrijd tegen de nummer twee van de andere overgangsklasse. Bij winst wordt er dan gespeeld tegen de nummer tien van de hoofdklasse om promotie. ,,We hebben de plannen inmiddels af en houden er dus ook serieus rekening mee. Het zou fantastisch zijn voor de club en onze uitgangspositie is goed, vandaar dat we de plannen hebben gemaakt’’, vertelt voorzitter Boudewijn Molenaar.
,,We hebben al gesprekken gehad met onze hoofdsponsor en daarin ook toezeggingen gehad. Promotie betekent dat we meer spelers moeten gaan betalen en dat geld moet van buiten komen. Anders is het voor ons niet mogelijk. Daarbij moet er waarschijnlijk ook een aantal spelers van buiten worden aangetrokken. Het liefst willen we het echter met zo veel mogelijk Almeerse spelers doen.’’
Behalve met eventuele aanwinsten moet er ook nog gesproken worden met Verga. ,,Het is nagenoeg zijn plan wat er nu gebeurt en ik ga er dus ook vanuit dat hij blijft. Hij is misschien zelfs wel de aanstichter van dit alles. En ik kan niet anders zeggen dat ik het ontzettend spannend vind. We hopen dat als bestuur zo goed mogelijk te faciliteren, maar we moeten afwachten hoe de competitie verloopt.’’