Heren I speler verlaat Nederland

25-11-2010
Met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop kan al geconcludeerd worden dat het herenteam van De Almeerse het hartstikke goed doet in de overgangsklasse. De promovendus won de laatste vier wedstrijden en staat nu vijfde met negentien punten uit tien wedstrijden. Geen reden dus om het hockeyteam te verlaten, helemaal omdat er misschien nog wel meer in het verschiet ligt dan de huidige positie.

Toch gaat aanvaller Tobias Sparnaaij de club in de winterstop verlaten. Hij gaat zes maanden studeren in Madrid. ,,Ik ga daar Spaans en een aantal vakken die aansluiten op mijn studie volgen'', vertelt de twintigjarige Almeerder die reclame, marketing en communicatie studeert aan de Hogeschool van Amsterdam. ,,Het is wel jammer dat ik er tussenuit ga, maar ik kom weer terug. Het gaat nu inderdaad erg lekker en ik hoop ook dat het zo blijft gaan, maar ik kies nu even voor mijn studie.'' Sparnaaij gaat in Madrid naast de studie ook hockeyen. Hij gaat spelen bij Pozuelo in Madrid. ,,Een hoofdklasser, dus het is even afwachten wat het niveau is. Ik ben benieuwd, maar ik heb er zin in.''.."

Marianne Bronkhorst

25-11-2010 @ 12:05:54 |Tobias, er is nog een pietenteam dat wat training nodig heeft

Boudewijn Molenaar