header foto header foto header foto header foto header foto

CHZ mededelingen

Nieuwe strategie hockeyzaken en structuur hockeystaf

8-4-2009 Afgelopen periode is er, als onderdeel van de nieuwe strategie hockeyzaken, gewerkt aan een nieuwe structuur voor de hockeystaf. Vanwege de groei van 500 naar ruim 1600 leden de afgelopen jaren en een verwachte doorgroei naar 2000 leden was het nodig om de structuur van de hockeystaf hierop aan te passen.

Er is samen met de hoofdtrainers gekozen om met ingang van het seizoen 2009 - 2010 twee managementteams op te richten. Het eerste managementteam (MT) richt zich op het segment Toplijn Jeugdhockey waarbinnen de selectie- en opleidingsteams van de A, B en C-lijn vallen. Het tweede MT richt zich op de overige teams, zoals bijvoorbeeld jongste jeugd, breedte en senioren.

Ieder MT bestaat uit een Technisch Manager en die hoofdtrainers die binnen het betreffende segment vallen. De MT's gaan de komende periode de nieuwe strategie hockeyzaken vertalen naar operationele jaarplannen waarmee de ontwikkeling van hockey in de breedste zin planmatig en meer gecontroleerd kan verlopen. Deze plannen worden uiteindelijk gebruikt om met de individuele trainers/coaches afspraken te maken maar ook om op een aantal vaste momenten per jaar evaluatie- en beoordelingsgesprekken te voeren met alle hoofdtrainers en trainers/coaches.

Op dit moment zijn nog niet alle gesprekken met de verschillende hoofdtrainers afgerond en is nog niet exact bekend wie volgend seizoen de hoofdtrainers van de verschillende lijnen zijn. Zodra dit volledig bekend is zal dit op de site worden gepubliceerd.

Wel zijn de namen bekend van de Technisch Managers van beide MT's. Voor het MT Jeugd Toplijn is dat Wilbert Witkamp en voor het MT Algemeen is dat Paul Rothuijsen.

De senior topteams (Heren1, Heren2 en Dames1) vallen direct onder de betreffende trainer/coach.

Beide MT's en de trainers/coaches van de senior topteams vallen bestuurlijk onder het bestuurslid belast met Hockeyzaken.

Op dit moment wordt vanuit het MT Jeugd Toplijn (in oprichting) gesproken met de beoogde individuele trainers/coaches voor de selectie- en opleidingsteams voor seizoen 2009-2010. Ook hiervoor geldt dat deze worden gepubliceerd zodra deze bekend zijn.