header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Column

Hemelvaart 2008

3-5-2008
Wekenlange voorbereiding op wat voor sommige onder ons het hoogtepunt van het jaar is, (inderdaad sneu…): Het Hemelvaarttoernooi!! Het Rode Gevaar deel III was zich ondergronds al aan het vormen voordat er ook nog maar sprake was een inschrijvingsdatum. De transfermarkt roerde zich heftig want De Staat der Nederlanden deed een beroep op één van onze sterspelers, een ander verbleef een jaartje in de Joe Es of EE en een derde, tja.. die ging met paps en mams op vakantie… (zucht).  De versterking diende zich rap aan en in no time stonden 18 namen op de ledenlijst. Dat bij het openstellen van de inschrijving voor het toernooi bleek dat de spelerslijst uit slechts 13 personen kon bestaan, was een enorme impuls voor het verder vormgeven van de organisatie. Diverse oudgedienden werden gepromoveerd naar een hogere functie en behielden daarbij hun spelerslicentie. En zo beschikte het team ineens over een ‘Coördinator van niet ter doende zaken met 24 uurs-bereikbaarheid’, een ‘Manager Foofd and Beverage in between and after’ en een ‘Team Ghost’ ofwel een spiritueel leider die werd geselecteerd op niet bestaand opbouwend werk met resultaat getuige de fietsenstalling en picknicktafels. Als vanzelf diende zich onder de spelers een ‘Hoofd hockeytechnische zaken’ aan die meteen een Rechterhand benoemde, waarop één van de kneuzen zich aanbood als Linkerhand omdat ie er daar toevallig twee van had. Leve het internet: via de mail vormde zich vanzelf een Koekenbakkersteam en een Kledingscommissie.
Op de zaterdag, voorafgaand aan het toernooi, kwam het team bijeen. Hoewel het de bedoeling was dat op deze avond strategische, technische en tactische spelvarianten aan de orde zouden komen, die al dan niet geoefend zouden worden, verloor men zich in voedsel en drank. Reuze gezellig allemaal en de omissie werd later rechtgezet door het alsnog toesturen van het Handboek Hockey voor Dummies. Hier hebben we heel veel profijt van gehad!

1 mei 2008: stralend zonnetje en 5 picknicktafels! Eén is voor ons, dat spreekt. De door de Koekebakkers gemaakte taart is afschrikwekkend en inderdaad niet te eten. De door de kledingcommissie aangeleverde zwarte shirts (doel: het in verwarring brengen van de tegenstanders) worden aangetrokken. Van de teamleden maakt zich een vrolijke nervositeit meester: eindelijk mogen we de wei in! Met veel inzet en een formidabel tactisch concept rollen we de poule door: slechts 1 doelpuntenpunt laten we liggen en dus gaan we op voor de kruisfinale! Tegen de Torro’s.

Rood en stieren…daar was iets mee. Het dolle gedrag van de tegenstander intimideert ons niet: wij zijn steeds gevaarlijk voor hun doel wat de stieren er toe aanzet om stiekem al hun spelers in het veld te zetten. Met 14 tegen 11 weten ze 1-0 te scoren.  Heel knap! Het Hele Rode Gevaar rent nu met z’n allen het veld in, maar dat mag niet meer baten. Het wordt zo ook wel een beetje druk en dan is een hockeyveld opeens weer klein.  De constructieven onder ons weten het verlies onmiddellijk om te zetten in een nieuwe uitdaging: volgend jaar! Ok, dat is ook goed.

Bij de strijd om de derde en vierde plaats aanschouwen we met opgetrokken wenkbrauwen dat de tegenstander een heuse en enorm grote keeper staat aan te kleden. Excuus voor ons gebrek aan respect. We winnen met 4-0 en gaan het veld af met een team dat door inventief wisselen uit louter Dames bestaat. Tijd voor bier en BBq na een superleuke dag! Dank aan de organisatie die alles vlekkeloos liet verlopen en die zelfs de wolkjes perfect langs de Almeerse wist te sturen!
Groet, namens Het Rode Gevaar in willekeurige volgorde: Lex, Mirjam, Simone, Vincent, Susan, Sanne, Pepyn, Sterre, Jade, Saskia, Ilse, Floor, Julius, Peter, Demie, Mats, Maarten en Monique.
Tot 21 mei 2009!!

Matthijs Aandewiel

3-5-2008 @ 00:13:18 |Lekker lekker, volgend jaar kampioen! :*)

Vincent van Huystee

3-5-2008 @ 12:13:55 |Voor het Rode Gevaar op de transfermarkt inmiddels Matthijs Aandewiel en Charlotte Verhoeven binnengehaald voor Hemelvaart 2009.

Pasha Gademan

3-5-2008 @ 18:44:25 |PUTJE TOCH.. wat heb je gedaan waardoor ze je zijn vergeten..?

Jesper Put

3-5-2008 @ 18:45:59 |ik denk dat ik word verkocht volgend jaar

Pasha Gademan

3-5-2008 @ 18:47:15 |Je eerste aanbieding is binnen.. Huppa speel je volgend jaar ook in een paars shirt :D?

Jesper Put

3-5-2008 @ 19:19:49 |mijn zaakwaarnemer neemt deze week contact met je op :9

Saskia Aandewiel

3-5-2008 @ 19:56:01 |Pasha, je zult dan wel met een goed bod over de brug moeten komen hoor!

Vincent van Huystee

4-5-2008 @ 17:32:35 |Jesper, je hebt een contract tot 2010. En dat geldt ook voor Maarten, Mats en Julius.