header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Column

Almeerse Dames 1 productief en houden stand in slotfase

15-4-2008

Op de eerste plaats moet er een compliment naar de technische leiding en – impliciet – naar het bestuur van de Almeerse HC. Het tussentijds beeindigen van een overeenkomst met een trainer/coach is nooit leuk, vereist daadkracht en moet altijd met de nodige voorzichtigheid genomen worden. Maar als het nodig is dan moet het wel gebeuren. Helaas waren de resultaten, of beter; het uitblijven ervan na de winsterstop, er naar dat er ‘iets’ moest gebeuren. Ik schreef al eerder dat het ‘5 voor 12’ was. Normaal gesproken ga je er van uit dat, met de toenemende druk naar het einde van de competitie, er ‘iets’ van binnenuit groeit bij het team en haar trainer/coach. Komt dat ‘iets’ er niet, of duurt het te lang, dan moet er een knop om.

Als AHC mag je je dan gelukkig prijzen dat je een hockey-dier met een AHC hart als Alex Verga binnen de club hebt die voor een interim klus beschikbaar bleek. De geschikte figuur om het vertrouwen in eigen kunnen te herstellen of aan te brengen.Het pakte gelukkig goed uit, de knop ging echt om!
 
 Ik schreef ook al eerder dat het bij verlies per saldo niet uitmaakt hoe je verloor. Je hebt gewoon de punten niet. Dat mijn ‘speciale reporter’ langs de lijn mij meldde dat het 4-3 was geworden maar wel na een 4-0 voorsprong, kon mij dan deze keer minder boeien. De dames hadden de hele waardevolle drie punten in de tas in een zgn. zes punten wedstrijd tegen naaste concurrent Shinty. Of dat met mooi hockey was of niet was in dit geval niet interessant. Bovendien hadden de dames minstens nog twee zaken bewezen. Enerzijds dat de voorhoede met vier doelpunten de opgaande lijn had doorgezet en anderzijds dat het team – kennelijk – voldoende vechtlust en inzet had om uiteindelijk de winst binnen te slepen. En dat biedt heel veel vertrouwen voor de laatste paar wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders..

Zondag a.s. tegen koploper Terriers dat deze week een magere 1-2 overwinning boekte op VVV. Het is prettig om daar zonder overspannen verwachtingen te kunnen spelen en misschien een nieuwe strategie uit te stippelen. Maar daar weet Alex alles van. Het was jammer voor Almeerse dat zowel Alkmaar als Castricum enigszins verrassend hun wedstrijden wonnen. Alkmaar wist zelfs in en tegen het op de vierde plaats staande Amstelveen met 3-4 te winnen. Met de winst van afgelopen zondag heeft Dames 1 zichzelf echter een geweldige dienst bewezen. Mijn complimenten aan het team, coach en aan de technische leiding van de club. (door Gerdwin Lammers)

Reacties


Gerdwin Lammers

15-4-2008 @ 17:24:24 |dinsdagmiddag: De uitslag Almeerse-Shinty kan door de KNHB nog altijd niet verwerkt worden in de stand. Een van beiden moet de score nog melden...

Gerdwin Lammers

16-4-2008 @ 18:50:34 |woensdagmiddag: de dames1 stand (hier rechts op de AHC site) is nu bijgewerkt en correct.

Kees de Graaff

17-4-2008 @ 15:04:10 |Hoe zit het met de degradatieregeling?

Gerdwin Lammers

17-4-2008 @ 17:04:21 |De laatste twee teams degraderen. Op dit moment staan de dames dus 'veilig' maar er zijn nog wel een paar wedstrijden te gaan...

Reageer op het nieuws