header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Column

'5 voor 12' voor Dames 1, zondag, 12:45u, thuis tegen Shinty

8-4-2008

Het gaat er steeds meer op lijken dat het venijn -of de verrassing- voor Dames 1 in de staart van het seizoen komt te zitten. Met nog zes wedstrijden te gaan (Shinty en Amstelveen nog zeven) zijn de dames door een zwakke serie van vier wedstrijden inmiddels op de laatste plaats aangeland. Echter, mede degradatie kandidaat Spandersboch (12e) moet nog tegen Shinty (11e) en datzelfde Shinty moet ook nog tegen Alkmaar (9e). Gelijke spelen zijn daar bij niet wenselijk voor Almeerse dat zichzelf een grote dienst kan bewijzen om ergens in de zes komende wedstrijden in ieder geval een 0-0 gelijkspelletje te behalen. Een paar is nog beter. Over winstpartijen moeten we het maar niet eens hebben. Dat zou de druk onnodig opvoeren.

Mocht het echt benauwd worden en uitmonden in een situatie waarbij de laatste drie, waaronder Almere, eindigen met gelijke punten dan heeft Almeerse – op dit moment – het belangrijke voordeel dat het 4 wedstrijden gewonnen heeft. Daarmee zou het aan degradatie ontkomen.

De belangrijkste vraag is echter waarom het team sinds de winterstop nog geen punt heeft kunnen scoren. Wat hapert er? De motivatie om de degradatie te ontlopen zal (lees: mag) toch wel ‘automatisch’ aanwezig zijn bij coaches en sporters op 1e klasse nivo. Ligt het dan misschien aan de strategie of tactiek van de coach of wellicht aan het onvermogen van het nog erg jonge team om ‘het eigen spelletje’ aan een tegenstander op te leggen of om een afgesproken opdracht ook daadwerkelijk uit te voeren?

In gevallen zoals deze heiligt het doel de middelen en over ‘mooi hockey’ zal geen Almeerder komen zeuren zolang er maar punten gehaald worden. Met ‘alle hens aan dek’-hockey is een 0-0 gelijkspel ook prachtig en het brengt in ieder geval een punt in het laatje. Het mooie van hockey is dat je tegenstander niet kan scoren als die niet in de cirkel komt. Simpel. Toch? Overigens, van Castricum werd voor de winterstop nog met 2-0 gewonnen dus dat zou op de laatste speeldag 25 mei nog het konijn uit de hoed kunnen worden. Als ik de dames of hun coach was dan zou ik het echter niet zo ver laten komen. Er moet een knop om.

Het 2-0 verlies bij Spandersbosch afgelopen zondag stond helaas in schril contrast met de 5-2 winst in oktober. Daarbij stond de ploeg bovendien al na 1 minuut met 1-0 achter. Iets wat toch op eerste klasse nivo, jonge ploeg of niet, niet meer mag gebeuren. Zondag is de volgende reële kans om punten te pakken. Thuis en tegen Shinty. Pak die kans. (Kom kijken!) (Door Gerdwin Lammers)

Matthijs Aandewiel

8-4-2008 @ 16:32:18 |Misschien is dit niet de juiste plek om je hart te luchten, Gerdwin.. www.blogger.com is daar beter voor geschikt. Er is niets mis met een kritische blik maar dit is wel heel negatief.

Gerdwin Lammers

8-4-2008 @ 17:11:04 |Beste Matthijs. Ik baseer me slechts op feiten over behaalde resultaten. Van 'hart luchten' is geen sprake. Ik vraag me slechts af waaraan het kan liggen. Nix negatiefs dus. G

Gerdwin Lammers

8-4-2008 @ 17:16:51 |Als er lichtpuntjes zijn, zoals de drie gescoorde doelpunten tegen HBS, dan neem ik dat uiteraard mee. Hopen dus dat er goed nieuws komt! :)