header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Column

‘Erop of eronder’ voor Dames 1

4-4-2008

Als je de punten hard nodig hebt om degradatie te ontlopen dan maakt het niet uit of je ‘eigenlijk’ beter was, of je nipt hebt verloren en of één of meerdere tegendoelpunten onnodig of zelfs omstreden waren. Als je de punten hard nodig hebt om te overleven in je klasse dan moet je winnen of, in het slechtste geval, gelijkspelen als een team duidelijk hoger geklasseerd staat dan jij zelf. Maar HBS stond zelfs onder Almeerse op de 9e plaats en die rollen zijn nu dus omgedraaid na de wedstrijd van afgelopen zondag die door de Almeerse dames met 3-4 verloren werd. Jammer, maar helaas.

De realiteit is dat nul punten uit drie wedstrijden na de winterstop niet iets is om over naar huis te schrijven. Daar kun je zelfs als ‘scorebord journalist’ weinig van maken. Spandersbosch en Alkmaar sleepten er met ieder twee gelijke spelen uit drie wedstrijden in ieder geval ieder nog twee punten uit en daarmee wordt het dringen om uit de degradatie zone te geraken.

Zondag 6 april zullen de Almeerse dames met een overwinning tegen hekkensluiter Spandersbosch thuis moeten komen om niet naar een gedeelde laatste plaats te zakken. Ook Spandersbosch zal de serie verliespartijen van Almeerse niet ontgaan zijn en zij zullen alles aangrijpen om de lantaarn aan de Almeersen over te dragen. De eerste partij werd in oktober overtuigend door Almere met 5-2 gewonnen en de productie van drie doelpunten tegen HBS van afgelopen week mag zelfs als een klein lichtpuntje worden gezien. Ik meldde al eerder dat de dames ‘een probleem’ hadden met scoren. Wat dat betreft zou de wedstrijd van a.s. zondag voor coach en team wel eens op een prettig moment kunnen komen. De voorhoede heeft de juiste richting gevonden en van Spandersbosch kan in theorie gehakt gemaakt worden hoewel het gevaar voor onderschatting altijd op de loer ligt.

Omdat het voor de Almeerse dames nu ‘erop of eronder’ is en Spandersbosch net aan de overkant van het water ligt kan uw steun van doorslaggevend belang zijn. Houdt u dan wel even rekening met de onderstaande bereikbaarheidstip: Zondag 6 april wordt de Nike Hilversum City Run gehouden. Het Sportpark Crailoo is te bereiken vanaf de Johan Gerardtsweg over de Jacob van Campenlaan naar de Crailosebrug en vanaf de Krugerweg bij de watertoren linksom naar de Witte Kruislaan en de Crailosebrug. Houdt u rekening met vertraging. (Door Gerdwin Lammers)

Marlies Bak

4-4-2008 @ 11:44:26 |Misschien wat topscorers uit dames 5 meenemen?? Die gaan promoveren naar overgangsklasse! Onze "oudjes"sorry dames doen het goed. Dames 1 succes en laat zien dat jullie dat kunstje ook kunnen!

Monique Overdijk

6-4-2008 @ 01:54:14 |D'rop dacht ik zo! Gewoon lekker hockeyen en plezier hebben. Jullie zijn stuk voor stuk goed:) Nu dat sufe balletje in dat netje pushen he? ;) (en anders volgende week)