header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Column

Almeerse Heren 1 naderen derde plaats; Ede is de weg kwijt

4-4-2008

Sinds de hervatting van de competitie na de winterstop heeft Ede pas één punt behaald in een gelijkspel tegen de Almeerse heren. Afgelopen zondag werd Ede opgerold door HCM (6e) en daarmee komt de derde plaats voor de Almeerders, die zelf met een opbrengst van 5 punten redelijk scoorden, in zicht. Heren 1 liet zelf geen verstek gaan en won, zij het nipt – en pas laat in de wedstrijd – met 3-2 van Arnhem, waarover onheilspellende berichten de ronde deden. Versterkingen met Internationals mochten tegen Almere echter niet helpen en dat is een pluim voor de Almeerse formatie, zeker gezien het feit dat lang tegen een 0-2 achterstand werd aangekeken. Het getuigt van mentaliteit en veerkracht. Dat Groningse Studs en Nijmegen hun laaggeplaatste tegenstanders EHV en Wageningen verpletterden met respectievelijk 12-0 en 9-0 was eigenlijk geen verrassing. Jammer voor Almeerse was wel dat Leusden de overwinning weggaf aan GCHC (2-3) waardoor GCHC blijft volgen op de 5e plaats.

Komende zondag staat voor Almere een uitwedstrijd tegen HCM op het programma. Een gewaarschuwd team telt voor twee zullen we maar hopen. Wat Ede overkwam tegen HCM hoeft de Almeerse niet te overkomen. Ede, dat in Wageningen op bezoek gaat, is in ieder geval volledig de weg kwijt en wellicht dat ‘we’ daarvan kunnen profiteren. Hoewel promotie niet tot de mogelijkheden meer lijkt te behoren geeft ‘voor de hoogst mogelijke plaats gaan’ het team wel de nodige ervaring om wellicht volgend seizoen aan promotie naar de overgangsklasse te gaan denken. Een klasse waar Almeerse gezien de grootte van de vereniging en de kwaliteit van de C, B en A onderbouw wel thuis zou horen. Dat de gretigheid mag zegevieren…. (Door Gerdwin Lammers)

Sipke Plat

4-4-2008 @ 08:39:59 |Hoe is de promotieregeling Gerdwin? Play offs, eerste 2 of 3??

Pasha Gademan

4-4-2008 @ 13:07:39 |alleen nr1

Gerdwin Lammers

4-4-2008 @ 20:05:23 |idd zoals Pasha zegt. Helaas alleen Nummer 1 promoveert naar de overgangsklasse.

Gerdwin Lammers

4-4-2008 @ 20:06:06 |De laatste 2 degraderen naar de tweede klasse maar we kunnen rustig aannemen dat Almere daar niet voor in aanmerking komt.

Gerdwin Lammers

4-4-2008 @ 20:06:24 |Promoveren kan alleen als Nijmegen en GS nu alles verliezen en Almeerse alles winst. Mooi in theorie maar die kans is ongeveer nihil.

Sebastiaan Bezemer

6-4-2008 @ 00:06:56 |Hoop doet leven