header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto

Column

Hoe komt Heren 1 uit de winterstop?

20-2-2008
Het belooft een interessante tweede competitiehelft te worden voor de Almeerse Heren 1 formatie. Met nog 10 wedstrijden te spelen staat Almeerse op een keurige en ‘relatief veilige’ vierde plaats. Maar met nog 30 competitie punten te vergeven is natuurlijk nog geen enkel team veilig en zelfs het op de laatste plaats bungelende Arnhem (4 punten) kan theoretisch nog op 34 punten komen en daarmee ruim boven de Almeerse eindigen, zo die zouden verzuimen om onderweg voldoende punten te halen. Maar zover hoeft het allemaal niet te komen.

Heren 1 heeft wel het nadeel dat het maar 4 van de 10 wedstrijden thuis speelt maar daar staat weer tegenover dat het team gaandeweg in de competitie beter in het vel kwam te zitten. Het verlies thuis tegen Ede was daarbij het meest ongelukkige resultaat en de gelijkspelen (1-1) bij Nijmegen en GCHC (2-2) uit, waren het meest verdienstelijk. Onze eerste heren formatie doet het dus helemaal zo slecht nog niet en het einde van de eerste competitiehelft kwam eigenlijk een paar wedstrijden te vroeg. Of de vorm kwam een paar wedstrijden te laat….

Het valt te bezien of de Almeerse de goede vorm over de winterstop vast heeft kunnen houden. Op 9 maart a.s. staat, in Ede, de eerste competitiewedstrijd tegen de op de derde plaats staande Edenaren voor de deur. Een lekkere binnenkomer. De mannen hebben er wat recht te zetten na het nipte verlies thuis in Almere (3-4). De overige teams in de kopgroep, Groningse Studs, Nijmegen en GCHC beginnen allemaal tegen mindere goden in deze competitie. Almeerse zal er dus gelijk ‘moeten staan’ want een week later wacht alweer het net onder ons geplaatste GCHC. Ook dat is een uitwedstrijd. In de thuiswedstrijd kwamen de heren tegen GCHC, zoals gemeld, niet verder dan 2-2.

In theorie zouden de Almeerders na de twee ‘zware’ eerste wedstrijden een aantal weken lang punten moeten kunnen pakken tegen allemaal lager geplaatste teams. En dan volgt op zondag 18 mei thuis (!) de wedstrijd tegen koploper Groningse Studs. Het venijn zit wat de competitie betreft trouwens toch helemaal in de staart. In de laatste vier weken treffen alle huidige koplopers elkaar. Voor Almeerse is het zaak om, met name tegen de mindere ploegen, geen steken te laten vallen en voor de volle buit te gaan. Tegen Nijmegen (2e plaats) is Almere al uitgespeeld. Een tweede plaats in de eindrankschikking blijft echter wel tot de mogelijkheden behoren maar dan moeten de mede-koplopers onderweg wel averij oplopen.
(door Gerdwin Lammers)

Christiaan Roeterdink

20-2-2008 @ 07:48:26 |en welke posities spelen promotie/degradatiewedstrijden?

Gerdwin Lammers

20-2-2008 @ 10:18:36 |Er zijn vier parallelle poules van elk 12 teams. De nummers 1 van de vier poules promoveren naar de overgangsklasse, de nummers 11 en 12 van de vier poules degraderen naar de tweede klasse.

Gerdwin Lammers

20-2-2008 @ 10:26:12 |Een eerste plaats is in theorie nog wel mogelijk maar dat resultaat heeft Almeerse niet in eigen hand.

Alexander Swagers

20-2-2008 @ 16:05:26 |Naja, iniedergeval veeel succes met de komende wedstrijden ;)