header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Almere Vandaag

14-1-2008

De Almeerse verslaat Shinty wèl in zaal

Utrecht/René Claessens  -  De hockeyvrouwenploeg van De Almeerse heeft in de zaalcompetitie gedaan wat op het veld niet lukte. Shinty werd namelijk verslagen. Waar De Almeersen in Uithoorn op een kunstgrasveld een 3-0 nederlaag te verwerken kregen, behaalden zij gistermiddag in de Utrechtse sporthal van UMHC een klinkende 6-1 overwinning. Hierdoor staan de rood-witten alleen bovenaan in de hoofdklasse van de zaalcomeptitie.

Speelster Madelon van der Grijn had een duidelijke verklaring voor dit grote verschil. „Hockeyen op het veld is iets heel anders dan in de zaal. Het spelletje is niet zo lang, maar veel technischer. Daar kwam bij dat de tegenstander met een nogal vreemde opstelling begon. We besloten daarom er meteen fel in te vliegen. Bij rust stonden we al met 6-0 voor en daarna zijn ze zich maar aan ons gaan aanpassen."

De Almeerse is door deze overwinning een stapje dichter bij de eerste play offs, waaraan de nummers één tot en met vier van de hoofdklasse meedoen. De winnaar van de eerste kwalificatieronde plaatst zich voor de tweede play offs. De winnaar van die competitie komt volgend zaalseizoen in de hoofdklasse uit en de nummer twee promoveert naar de overgangsklasse.

Reacties


Albertje van Geffen

14-1-2008 @ 21:05:26 |Shinty, Uithoorn??????

Sipke Plat

15-1-2008 @ 10:46:40 |Misschien kunnen Maria en Sofia op het veld ook mee doen?? ^O^

Wibo van der Meulen Kunee

15-1-2008 @ 10:46:42 |van hoofdklasse promoveren naar hoofdklasse?? Niettemin een topprestatie van de Dames ^O^

Rieke Suurmond

15-1-2008 @ 13:39:31 |Goed bezig!!! had ook eigenlijk niet anders verwacht.. ;)

Reageer op het nieuws