header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Van nu.nl

5-12-2007

KUALA LUMPUR - De Nederlandse hockeyers speelden woensdag zeker goed tegen wereldkampioen Duitsland, maar het was net niet goed genoeg. Met 3-3 deed Oranje zichzelf gezien het spelbeeld te kort. De late gelijkmaker van Rob Reckers was in elk geval niet meer dan terecht. Door de enerverende remise is de ploeg van bondscoach Roelant Oltmans tijdens de resterende twee speelronden sterk afhankelijk van de resultaten van de andere kanshebbers op een plaats in de finale.

De opgekrabbelde titelhouder, die maandag nog pijnlijk met 2-6 verloor van Zuid-Korea, kreeg woensdag wel hulp van Spanje, dat concurrent Australiƫ met 3-2 inrekende. Donderdag speelt Nederland tegen de olympisch kampioen.

Peking

Opvallend genoeg is de Duitse ploeg nog niet zeker van deelname aan de Olympische Spelen komend jaar in Peking. De wereldkampioen blameerde zichzelf met de vierde plaats bij de Europese kampioenschappen in augustus in Manchester. Daardoor moet de ploeg van bondscoach Markus Weise begin april naar Japan om bij het kwalificatietoernooi alsnog een olympisch ticket veilig te stellen.

Voor Duitsland is de Champions Trophy in Maleisiƫ het ideale testtoernooi. De nummer twee van de wereldranglijst is echter nog niet op volle sterkte. Zo ontbreken door blessures de befaamde gebroeders Christopher en Philipp Zeller, die vorig seizoen voor landskampioen Bloemendaal uitkwamen.

Vertraging

Het cruciale duel voor Oranje begon woensdag ruim een uur later dan gepland. Zware regenval veroorzaakte flinke vertraging in het wedstrijdprogramma. Na de wolkbreuk was de temperatuur in de Maleisische avond tot een vriendelijk niveau gezakt (25 graden Celcius), maar was de luchtvochtigheid behoorlijk gestegen (94 procent).

Uit de eerste strafcorner van het gelijkwaardige duel nam Oranje een voorsprong. Taekema schoot als vanouds raak, 1-0. Ook al uit een korte hoekslag, van Florian Keller, kwam Duitsland op gelijke hoogte (1-1). Vlak voor de rust scoorde Nederland opnieuw, dankzij Rogier Hofman die na een aantal missers deze keer wel koelbloedig bleef, 2-1.

Na de rust was Nederland de betere ploeg. Oranje verzuimde echter afstand van de Duitse ploeg te nemen. Treffers van Jan Marco Montag (2-2) en opnieuw Keller (2-3) leken de titelhouder in de slotfase opnieuw te breken. Met zijn vijfde treffer in Maleisiƫ voorkwam Reckers een vroegtijdige uitschakeling en een onverdiende nederlaag voor Nederland: 3-3.

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws