Even lezen: arbitrage

8-11-2007
Ingekomen van een lid:

Ik heb een aantal jaren geleden op een Champions Toernooi In Amsterdam gesproken met de Fluiter met een Hoofdletter F van de dames finale, O 'Connor heette hij geloof ik.
Hij heeft het goedgevonden dat 24 collega topscheidsen een andere topwedstrijd van hem geturfd hebben. (Dapper)
Hij bleek 50 % te hebben gezien.
De ene helft van de andere 50 % vermoedde hij gezien te hebben.
De andere helft van de ander 50 % heeft hij noch gezien, noch vermoed.
En fluiten deed hij op gezien en vermoed, 75 % dus.

Oftewel:
Hij floot voor één van de vier overtredingen niet.
En wij als spelers zien alles uiteraard....

Hij zei "Waarom mogen jullie als spelers wel fouten maken en ik niet?"

Het moraal;
Als zo'n topper maar driekwart ziet of vermoed, laten we accepteren dat een normale clubscheidsrechter nog minder ziet of vermoed, bijvoorbeeld de helft??.

En neem een voorbeeld aan de rugbyers van het WK, kolossen van 2 meter en 125 kg, maar NEVER NOOIT ook maar één woord tegen de referee.
Zelfs als een beslissing, die achteraf verkeerd bleek, hun de wedstrijd en of zelfs het kampioenschap kost.
Als reden voor het niet winnen van een wedstrijd zoeken ze dat slechts in hun eigen falen, nooit van één of meerdere scheidsrechters.

Boos op de scheids?
Zet het om in felheid op de bal, je hoeft slechts een paar seconden te wachten totdat zij de vrije slag genomen hebben!
Laten we als de Almeerse lekker hockeyen!

Zomaar een lid, die ook een jaar of tien gerugbyed heeft.

Martijn de Graaf

8-11-2007 @ 15:25:07 |en het is gewoon waar wat hierboven staat -:-)

Patrick de Vries

8-11-2007 @ 15:36:07 |Dat rugbyspelletje kent wel meer zich in positieve zin onderscheidende elementen waar nog heel veel sporters (in het algemeen) lering uit zouden kunnen trekken. (niet persé het bier drinken en zingen)

Wibo van der Meulen Kunee

8-11-2007 @ 15:52:09 |Daarnaast wordt modern fluiten gepromoot, dus nog minder gefloten. Dus altijd door hockeyen ttodat er gefloten wordt O-)

Sterre Aandewiel

8-11-2007 @ 16:00:01 |Wow. Ik hoop dat mijn team dit leest..

Joep Holtrop

8-11-2007 @ 16:19:26 |Ik blijf erbij dat opbouwende kritiek altijd goed is.. Maar TIJDENS de wedstrijd moeten we idd maar eens een voorbeeld nemen aan de heren van het rugby die eigenlijk dus veel beschaafder zijn dan de meeste denken

Joris Oosterman

8-11-2007 @ 16:28:01 |Duidelijk verhaal. Ouders/supporters.....veel plezier zaterdag en zondag bij het aanmoedigen van jullie teams en geniet van het plezier van een ander.

Kees de Graaff

8-11-2007 @ 17:50:09 |En ik hoop ook dat we het nooit zover laten komen als bij voetbal (stelletje aanstellers daar)

Matthijs Aandewiel

9-11-2007 @ 01:02:28 |Nou, nou. Laten we eerlijk zijn. Ik ken een heleboel rugby spelers en die hebben net zo goed commentaar op de scheidsrechter. Misschien uiten ze het niet op het veld, maar buiten het veld om wordt net zo goed commentaar geleverd..

Matthijs Aandewiel

9-11-2007 @ 01:04:36 |Het is belangrijk dat we als speler in ons achterhoofd houden om nooit, zeker niet op het veld, te klagen over scheidsrechters. Het helpt niet en werkt hooguit tegen je.

Matthijs Aandewiel

9-11-2007 @ 01:05:03 |Alleen is de scheidsrechter op een heleboel clubs nog steeds de bepalende factor.. Dat is heel jammer en daar mag je best ontevreden over zijn. We willen immers allemaal liever winnen.

Gerdwin Lammers

10-11-2007 @ 23:09:03 |Goed verhaal. Het 'probleem bij fluiten is dat 24 mensen binnen de lijnen ieder vanuit hun eigen 'invalshoek' naar de situatie kijken. In feite ziet iedereen dus wat anders. Arbitrage blijft altijd subjectieve waarneming derhalve.

Gerdwin Lammers

10-11-2007 @ 23:10:33 |Accepteer dat en concentreer je op jezelf. Hier is een belangrijke (en onderschatte) taak voor de coach weggelegd tijdens de wedstrijd.