header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Champions Trophy

17-10-2007

LAUSANNE - De Nederlandse hockeyers openen op 29 november het toernooi om de Champions Trophy in Kuala Lumpur tegen Groot-Brittanniƫ. Dat blijkt uit het speelschema dat de internationale hockeyfederatie (FIH) woensdag bekend heeft gemaakt. Beide teams oefenen komende dinsdag nog tegen elkaar in Uden.
 
Oranje verdedigt in Maleisiƫ de titel. Aan het toptoernooi doen dit jaar acht landen mee. Maleisiƫ en Pakistan zijn aan het jaarlijkse evenement toegevoegd nadat de FIH de Pakistaanse stad Lahore om veiligheidsredenen schrapte als plaats van handeling. Na zeven speelronden spelen de nummers 1 en 2 van de eindstand op 9 december de finale.

"Tegen die tijd zijn alle spelers waarschijnlijk aan het eind van hun Latijn", liet bondscoach Roelant Oltmans weten. "Het is een gigantisch zwaar toernooi, met acht duels in elf dagen bij een temperatuur van boven de dertig graden en een luchtvochtigheidsgraad van 90 procent. We zullen gedurende het toernooi heel verstandig met deze omstandigheden moeten omgaan."

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws