header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Uit de Almere Vandaag

30-8-2007

ALMERE / RENÉ CLAESSENS - 
Twee uur na thuiskomst van het geweldig verlopen EK-hockey in Manchester, hangt de gouden plak van Wouter Jolie al trots te glimmen op het prijzenprikbord. Het was supermooi dat ik daar bij mocht zijn. Ik heb er een heel goed gevoel aan overgehouden, aldus de Almeerder daags na de 3-2 gewonnen finale tegen Spanje.

Ik heb tijdens de eindstrijd nagelbijtend zitten toekijken, want het was erg spannend, glundert Jolie. ,,We hadden als doelstelling ons in ieder geval te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Toen we toch in de finale stonden, zijn we vol voor de Europese titel gegaan.

Jolie moest de eerste partij nog toekijken vanaf de tribune. De daarop volgende poulewedstrijden en in de halve finale kreeg de 21-jarige Almeerder enkele invalbeurten. Dat ging redelijk goed. Ik ben tevreden over hoe ik zelf heb gespeeld. De finale mocht ik helaas niet meespelen. Jammer, maar ik ben blij dat ik toch zoveel heb mogen invallen.

Mijn doel was om zoveel mogelijk speelminuten mee te pakken. Ik had eigenlijk weinig verwacht van dit toernooi. Alles leek me meegenomen. Ik ben heel blij dat ik sinds de eerste keer dat ik eind vorig jaar voor Oranje ben geselecteerd er steeds bij heb gezeten en nooit ben afgevallen. Misschien mag ik op een volgend toernooi wel de finale spelen.

Het hockeyjaar 2006 - 2007 lijkt wel een droomjaar voor Jolie. Het tweede seizoen in de hoofdmacht van hoofdklasser Bloemendaal werd de verdediger november vorig jaar voor het eerst opgenomen in de Oranje selectie. Vervolgens knokte de Almeerder zich in het definitieve keurkorps van bondscoach Oltmans. Deze zomer behaalde hij de landstitel en afgelopen weekend als klap op de vuurpijl ook nog eens de gouden medaille op het EK. Misschien is het inderdaad wel sneller gegaan dan verwacht, maar ja het is zo gelopen en daar kan ik alleen maar trots op zijn.

Reacties


Gerdwin Lammers

1-9-2007 @ 11:30:38 |Ik denk dat het ECHTE droomjaar voor Wouter nog moet komen in 2008. En dan in Peking in de finale meespelen....Daar gaan we dan 's even lekker voor zitten. De eerste Almeerder ooit in een Olympische (Hockey) finale. Hoppa. ^O^

Reageer op het nieuws