Nederlands elftal wint van Frankrijk

20-8-2007

De Nederlandse hockeyheren hebben hun openingswedstrijd op het Europees kampioenschap in het Engelse Manchester gewonnen. Frankrijk werd eenvoudig met 8-3 verslagen. Taeke Taekema (foto) nam een groot deel van de doelpunten voor zijn rekening. De fysieke Franse opponent zagen hem drie keer scoren uit strafballen. Via strafcorners scoorde Taekema tweemaal. De overige doelpunten van Oranje werden gescoord door Matthijs Brouwer (2x) en Erik Bouwens.
Nederland kwam slecht uit de startblokken en gunde Frankrijk direct een strafcorner. Keeper Guus Vogels redde echter de sterk ingeslagen Franse poging. Daarna wisselde Oranje sterke en zwakkere periodes af. Frankrijk werd soms minutenlang tot in eigen cirkel terug gedrongen, om vervolgens een eenvoudige counter achter Vogels te zien verdwijnen.

Nederland gaat nu aan de leiding van poule B. Eerder op de dag verslikte titelverdediger Spanje zich in hockeydwerg Ierland. De formatie van Spanje-bondscoach Maurits Hendriks speelde met 1-1 gelijk. Nederland speelt dinsdag tegen Ierland. Op papier een makkelijke wedstrijd, maar gezien het gelijkspel van de Ieren tegen Spanje is niets zeker.

Kjeld van Bergen

21-8-2007 @ 23:29:49 |en inmiddels geplaatst voor kruisfinales