header foto header foto header foto header foto header foto

Update van het bestuur

Nieuws afbeelding 10-4-2022

Het is alweer even geleden dat we vanuit het bestuur en update hebben gegeven. Niet omdat we niets te melden hebben, maar gewoon omdat we druk zijn geweest met de opstart van het seizoen na de winterstop, de voorbereidingen en personele (lees trainers) bezetting voor volgende seizoen, afspraken maken met sponsoren en veelal ook met alles wat er zo in een week op de club gebeurt. In deze update hebben we dan ook best wat nieuws te melden. Leuk, maar ook minder leuk nieuws.

Gedrag op de velden

In de afgelopen periode zijn we als bestuur en hockeyorganisatie veel geconfronteerd met gedrag van spelers, speelsters (jeugd en senioren), ouders en andere toeschouwers dat niet Almeerse waardig is. Het gaat hier met name om verbaal geweld richting tegenstanders, scheidsrechters, coaches en begeleiders. Schelden met terminale ziektes, verwensingen en persoonlijke aanvallen komen helaas voor. Als bestuur keuren we dit ten strengste af en grijpen dan ook keer op keer in en nemen, daar waar van toepassing, ook gepaste (straf)maatregelen. Er is voor ons geen enkele situatie denkbaar waarin genoemd gedrag is te rechtvaardigen. Het past niet bij onze club en niet bij onze sport. Uiteraard is hier het gezegde; ‘wie de schoen past, trekke hem aan’ van toepassing.

Alex Verga

We willen ook in deze update nog even stilstaan bij de (terug)komst van Alex Verga. We zijn er heel blij mee, want met zijn komst leggen we een stevig fundament voor de doorontwikkeling van onze hockeyorganisatie. We zijn met Alex al in gesprek over de plannen voor volgend jaar en – samen met ons dagelijks management – met het vormgeven aan de organisatie.

Algemene Leden Vergadering (ALV)

Al twee keer hebben we de ALV uitgesteld. De winter/voorjaars ALV is traditioneel de financiële ALV. De belangrijkste reden voor het uitstel is dat we nog geen definitieve cijfers en kosten van het zaalhockey hebben. We zijn afhankelijk van een groot aantal partijen om dit goed inzichtelijk te maken (KNHB, gemeente en de corona steunmaatregelen). We hebben nu een definitieve nieuwe datum vastgesteld voor de ALV en dat is 19 mei.

Zoektocht naar trainers

Zoals gezegd zijn we volop bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Belangrijk onderdeel daarin zijn de trainers. Er is niet bepaald een overschot aan trainers en daarom doen we hier een oproep, met name ook aan (oud)hockeyers zoals ouders om dit te overwegen. Als je training wilt gaan geven, of je wil je oriënteren op de verschillende soorten 'klussen' die er zijn, stuur ons dan een e-mail.

Heren en Dames 1

In deze update kunnen we niet onvermeld laten dat onze eerste elftallen het bijzonder goed doen. Dames 1 staat stevig boven aan in de Overgangsklasse en Heren 1 doet het uitstekend in de middenmoot van de promotieklasse! Dat is van beide teams een topprestatie!

Kosten derde trainingen en winterprogramma

Een aantal leden/teams hebben gebruik gemaakt van de zogenaamde derde training en/of heeft zich ingeschreven voor het winterprogramma in de afgelopen winterstop. De kosten hiervoor zullen binnenkort via de gebruikelijke weg worden geïncasseerd.

Bas en Maxime bedankt!

Bas Beuse en Maxime Gelsing hebben beiden aangegeven dat zij na dit seizoen stoppen bij de Almeerse. Zowel Bas als Maxime hebben zich vele jaren in verschillende rollen en functies ingezet voor club en haar ontwikkeling. Namens het bestuur wil ik beiden nu alvast bedanken voor de jarenlange inzet voor onze club!

Vrijwilligers gezocht voor einde seizoen event

Dit seizoen willen we niet zomaar laten eindigen. We willen een mooie afsluitende dag organiseren met een combinatie van hockey, spel en (horeca) gezelligheid. Daar hebben we nog wel vrijwilligers voor nodig. Heb je zin om mee te werken aan een mooi event? Meld je dan nu aan!

Nog meer vrijwiligers gezocht

We blijven naast bovenstaande oproep altijd zoeken naar vrijwilligers. Een club als de Almeerse kan niet zonder. Heel vaak horen we dat mensen denken dat het te veel tijd kost en ze niet precies weten wat het inhoudt. Daar gaan we iets aan doen en organiseren daarom op korte termijn een avond waar je je in alle rust kunt oriënteren op de verschillende soorten ‘klussen’ die er zijn. Informatie volgt snel via de site.

Tot slot

Het lijkt alweer een tijd geleden dat we te maken hadden met de beperkingen van het coronavirus en het lijkt alweer heel normaal dat we ‘gewoon’ in het clubhuis kunnen, langs de lijn kunnen staan en weer handen kunnen geven. Langzaam maar zeker keren we ook als club weer terug naar normaal. We hopen daarom dat het – zeker met het lenteweer op komst- steeds drukker en gezelliger gaat worden op de club. Zowel doordeweeks bij de trainingen als ook in de weekenden bij de wedstrijden. We zien er naar uit om jullie snel weer te zien!

Namens het bestuur,

Dirk Jan Jonker

Boudewijn Hoeneveld

11-4-2022 @ 10:48:37 |En..... Het Grote Weekend wordt weer door een mooi team vrijwilligers georganiseerd.....