header foto header foto header foto header foto header foto

Alex Verga technisch manager en hoofdcoach Heren 1.

Nieuws afbeelding 6-2-2022

Als bestuur zijn we de afgelopen periode bezig geweest met het duurzaam vormgeven van een hockeyorganisatie die toekomstbestendig is en die garandeert dat ieder lid een goede hockeyopleiding krijgt en zich blijvend kan ontwikkelen als hockey(st)er. Om dat vorm te geven zijn we op zoek gegaan naar een technisch manager die dat de aankomende jaren kan waarmaken. We hebben die gevonden in de persoon van Alex Verga.

Alex Verga wordt per 1 mei 2022 technisch manager bij de Almeerse en hoofdcoach van Heren 1. Met de aanstelling van Alex als technisch manager zal het hockeybeleid van onze club verder vorm gaan krijgen. Als hoofd van het technisch kader binnen de club wordt hij verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van het hockey technisch beleid en wordt hij verantwoordelijk voor de selectieteams. Dominique van der Meulen-Kunee zal verantwoordelijk blijven voor de breedteteams en nauw met Alex gaan samenwerken.

Alex is geen onbekende van de Almeerse. Hij heeft eerder voor de Almeerse gewerkt en heeft in die periode een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze vereniging. Alex heeft zijn hart aan de Almeerse verloren en keert nu – na een aantal jaren bij Kampong te hebben gewerkt – terug bij ons.

Maxime Gelsing heeft aangegeven aan het einde van het seizoen te stoppen als technisch coördinator binnen de club. Als technisch manager neemt Alex deze taken over. De betrokken bestuursleden gaan samen met Alex en Dominique bekijken hoe we de verdere invulling gaan geven aan het hockey technische kader.

Heren 1
Bijna twee jaar geleden, op misschien wel het moeilijkste moment in onze clubgeschiedenis, zijn Arjan Jolie en Bart van der Wolf begonnen aan de uitdaging om Heren 1 verder te ontwikkelen en een mooi fundament te bouwen voor de toekomst. Met hun enorme liefde voor onze club hebben ze de verantwoordelijkheid gepakt om van Heren 1 een team te maken wat het nu is. En daar kunnen we trots op zijn. We hebben bijzonder veel respect en dankbaarheid voor de inzet van Bart en Arjan en voor wat zij bereikt hebben. Heren 1 is nu een stabiele promotieklasser, en dat is een prestatie van formaat.

Vanuit deze stabiele positie is het goed om een volgende stap te gaan zetten en Heren 1 verder te laten doorontwikkelen. Met de ervaring en beleving als hoofdcoach/trainer van Heren 1, kan Alex gaan bouwen aan die verdere ontwikkeling en groei van de spelers en het teamproces. Uiteraard willen we de ervaring, kennis en betrokkenheid van Arjan en Bart niet laten gaan en daarom zijn we met hen in gesprek om hier een mooie invulling aan te geven.

Hoewel Arjan, Bart en Maxime het seizoen afmaken, willen we nu alvast onze enorme dank uitspreken voor wat zij voor de club betekenen.

Namens het bestuur,

Dirk Jan Jonker

Dick Hovestadt

6-2-2022 @ 10:44:29 |Geweldig nieuws. Deze clubman heeft al veel voor de Almeerse betekend. veel

Joris Stigters

6-2-2022 @ 10:45:26 |Geweldig! Welkom terug Alex!!

Ruben Bredius

6-2-2022 @ 10:48:41 |mooi nieuws, welkom terug

Ruud Cornelisse

6-2-2022 @ 11:02:20 |na een uitstap naar Amsterdam, HGC en Kampong komt Alex weer terug ! Geweldig ! Maar ook groot respect voor Arjan en Bart !

Irena Bonhof-Hagenouw

6-2-2022 @ 12:04:22 |Welkom thuis Alex!

Edwin Vermeulen

9-2-2022 @ 23:18:32 |Mooi nieuws voor cultuur behoud van het Rood&Wit van onze club.

Noëlla van Thal

11-2-2022 @ 17:00:25 |Welkom terug op de thuisbasis!