header foto header foto header foto header foto header foto

CHZ mededelingen

Zaaltrainingen stoppen, wel hockey op het veld

Nieuws afbeelding 18-1-2022
Zoals we in onze update van afgelopen vrijdag hebben verteld, komen we nog bij jullie terug met meer informatie over hockeyen in de zaal. Helaas is er geen mogelijkheid om competitie te spelen en de vooruitzichten zijn niet zo rooskleurig. Tot 25 januari mag er geen competitie worden gespeeld. Daarom hebben we helaas moeten besluiten om (voorlopig) niet te gaan trainen in de zaal. De kosten zijn kortweg te hoog en de onzekerheid tot het spelen van competitie te groot. We hebben hier lang met elkaar over gesproken en willen jullie graag toelichten waarom we tot dit besluit zijn gekomen.

Tot en met 25 januari wordt er zeker geen competitie gespeeld. Het eerstvolgende competitieweekend is 29 en 30 januari. Dit betekent dat er nog maar drie competitiewedstrijden gespeeld kunnen worden. Een groot aantal teams is al klaar op deze data of moet nog maar één wedstrijd spelen. We verwachten dan ook dat de KNHB de gehele competitie beĆ«indigd en er geen zaalcompetitie meer wordt gespeeld.

De trainingsuren in de zaal worden per uur betaald. Zoals we eerder hebben laten weten, betalen we de kosten via de zaalcontributie (verrekening van aantal uren per team). We verwachten echter de komende periode veel afzeggingen vanwege COVID- en quarantainegevallen, waardoor het kan gebeuren dat halve teams of helemaal geen team in de zaal kan staan, die dan wel is gehuurd.

Wat kan wel?
Uiteraard hebben we met elkaar ook gesproken over welke mogelijkheden we jullie wel kunnen aanbieden. Wat nu mogelijk is, is om de seniorenteams 1x per week op het veld te laten trainen. Voor de breedte teams junioren hebben we momenteel een alternatief programma in de vorm van conditietraining en techniektraining. Voor de toplijn junioren zijn er alternatieve trainingen en voor de jongste jeugd loopt er een winterprogramma op het veld. We bespreken ook met elkaar wat we verder nog kunnen doen in de aankomende weken. Zodra dat verder is uitgewerkt, komen we daar bij jullie op terug.

Natuurlijk is het ongelooflijk jammer dat het zaalseizoen zo verloopt, maar laten we vooral samen kijken naar wat er wel kan binnen de huidige coronamaatregelen.

Heb je een goede tip of een vraag over dit bericht? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.

Hugo Rop

19-1-2022 @ 12:00:23 |Jullie doen het uiterste best👏👏👏