header foto header foto header foto header foto header foto

Wat betekent de nieuwe Covid-19 richtlijn voor de Almeerse?

Nieuws afbeelding 4-11-2021

Beste Leden,

Op donderdag 4 november is duidelijk geworden wat de nieuwe maatregelen om corona terug te dringen voor onze vereniging betekenen.

Concreet

Met ingang van zaterdag 6 november moet het persoonlijke coronatoegangsbewijs (CTB) gescand worden voordat iemand van 18 jaar of ouder, het clubhuis op de vereniging, mag betreden of gebruik kan maken van de buitenterrassen. Conform richtlijn hoort tonen van het ID-bewijs daarbij.

Personen die met een functie aanwezig moeten zijn op de vereniging, zijn van deze verplichting uitgezonderd. Het gaat dan bijvoorbeeld om trainers/coaches (uit & thuis), alle noodzakelijk aanwezige vrijwilligers of mensen die bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden komen uitvoeren op de vereniging. Let op: rij-ouders vallen niet onder deze uitzondering.

Tot slot is er een dringend advies om de welbekende 1,5 meter maatregel in acht te nemen.

Alleen als we ons allemaal aan de geldende maatregelen houden, kunnen we met elkaar blijven genieten van onze hockeysport, zowel sporters als toeschouwers.

Wat betekent dit voor de Almeerse?

We doen er alles aan om vrijwilligers te vinden die bereid zijn een uurtje of langer mee te werken aan het controleren van het CTB. Echter tussen het aankondigen van de maatregel en de datum van ingang (donderdag en zaterdag) zit zo weinig tijd dat we niet zeker zijn dat we in alle gevallen iemand bij de deur hebben staan.

We doen derhalve een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid het volgende van u te vragen:

Betreed (als u boven de 18 bent) alleen het clubhuis als u in het bezit bent van een CTB

Blijf bij klachten thuis

Neem zoveel mogelijk de 1,5 meter maatregel in acht

Respecteer de vrijwilliger die u vraagt uw CTB te laten zien

Blijf beleefd naar elkaar

Denk aan uw eigen gezondheid en die van anderen.

Op die manier kunnen we hockey mogelijk blijven houden.

Vrijwilligers gezocht!

Het spreekt voor zich dat we dringend op zoek zijn naar uw hulp! Samen zorgen we ervoor dat we de club openhouden dus meldt u hiervoor aan!

Bij het draaien van 3 afzonderlijke coronadiensten telt dat als de barborg, waarmee de vrijwilligersborg kan worden terugverdiend. Éen coronadienst (staat onder terreindienst) bedraagt 2 uur inzet. Inplannen kan via Lisa onder de inlog/menu club/diensten. Zodra deze live zijn gezet wordt dit apart gemeld via een push bericht. Indien u vragen heeft schroom niet deze te stellen in een reactie hieronder.

VERENIGEN DOEN WE SAMEN!!!