header foto header foto header foto header foto header foto

Sociaal-Maatschappelijk

Almeerse geheel rookvrij

Nieuws afbeelding 1-9-2021

Enige tijd geleden heeft de Almeerse de de keuze gemaakt om mee te gaan met de landelijke koers op weg naar een rookvrije generatie. In de ledenvergadering van 30 juni is door een ruime meerderheid van stemmen besloten dat onze club per 1 september geheel rookvrij zal zijn.

Waarom doet Almeerse mee met de Rookvrije Generatie?

De Almeerse sluit zich aan bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Wij willen onze kinderen een gezonde en veilige omgeving bieden om te sporten en wij geven zelf het goede voorbeeld. Wij willen graag het signaal afgeven dat rookvrij de norm is.

Wat verandert er?

Ons clubhuis en terrein was al rookvrij op een gedeelte van het balkon na. Per vandaag is onze gehele sportaccommodatie geheel rookvrij, dus ook het balkon.

Waar en wanneer geldt Rookvrij?

Rookvrij geldt vanaf vandaag overal, binnen en buiten, op de accommodatie op alle dagen van de week.

Zijn we niet te betuttelend bezig?

Er zullen zeker mensen zijn die dat vinden. Er zullen ook mensen zijn die vinden dat we niet ver genoeg gaan. Wij denken dat het past in het tijdsbeeld om deze stap te zetten. Onze gezondheid en de wens onze kinderen een rookvrije toekomst te bieden zijn sterker dan het idee om betuttelend gevonden te worden.

Renske Aarts

2-9-2021 @ 07:23:43 |Heel goed. Hopelijk wordt de trend dan niet net buiten de hekken waar de kinderen binnen komen

Jay Speelman

21-3-2022 @ 15:42:48 |Goede middag, Er staat niks onder Club --> Evenementen . Alleen iets over de DKamp, waar je niet kan inschrijven.

Roderick Ham

23-6-2022 @ 19:20:49 |.