header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van het Bestuur, Commissie Tophockey

Nieuws afbeelding 29-3-2021

Vanuit het bestuur willen wij jullie graag geregeld op de hoogte houden van de gang van zaken en waar wij als bestuur mee bezig zijn. In deze update willen wij jullie graag meer vertellen over de interim-bestuursfunctie Tophockey en de Commissie Tophockey. De volgende updates stellen wij de andere bestuursleden en commissies voor.

Interim-bestuurslid Tophockey

Zoals jullie waarschijnlijk in de updates van Dirk Jan hebben gelezen ben ik sinds begin februari het interim-bestuurslid Tophockey binnen het bestuur van de Almeerse. In deze update wil ik gelijk de gelegenheid nemen om mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Ruben den Ouden, 39 jaar, getrouwd met Nynke en samen hebben we vier kinderen. Dit jaar ben ik precies 30 jaar lid van de Almeerse en ben opgegroeid met de club. Van Almere Haven naar Almere stad en drie clubhuizen verder heb ik alles zien veranderen en de Almeerse zien opgroeien tot de club die het nu is. De Almeerse is dan ook mijn tweede thuis en zal altijd een deel van mijn leven blijven uitmaken. Bij de Almeerse heb ik altijd op het veld gestaan; als speler de hele jeugd doorlopen en 10 jaar deel uit mogen maken van Heren 1. Maar ook als trainer/coach heb ik vele jeugdteams en seniorenteams onder mijn hoede gehad.

Na de laatste ALV, waarin Dirk Jan de taak van interim-voorzitter op zich had genomen, werd ik al snel benaderd om mee te helpen in dit interim-bestuur. Met een heel druk privéleven was dit wel even goed afstemmen met thuis, maar ik wist ook welke opgave er lag om de club weer verder vooruit te helpen. Ik heb daarom ook volmondig "Ja” gezegd op deze functie.

Commissie Tophockey

Het uitvoeren van een bestuursfunctie binnen de Almeerse kost heel veel tijd. Dit werd mij van tevoren al meegegeven en in de eerste week direct duidelijk.

Het formeren van een commissie was daarin de oplossing; het werk verdelen met meerdere mensen. In deze eerste week hebben we dan ook direct een commissie tophockey ingericht. De commissie bestaat uit: Maria Verga, Rick ten Hage en Annemieke Mc Cabe. Alle commissieleden hebben lange ervaring binnen het hockey, kennen de club goed en weten wat het is om tophockey te spelen.

 

De afgelopen weken zijn wij met een vliegende start begonnen aan alles wat er moet gebeuren, en dat is erg veel. Jullie hebben nog niet veel van de commissie tophockey gehoord, maar achter de schermen gebeurt veel. Hierbij een kleine opsomming van de activiteiten van de afgelopen weken:

-Inventarisatie (gesprekken) voor het lopende en aankomend seizoen met Heren 1. Zowel met de begeleidingsstaf als met de spelersgroep.

-Inventarisatie (gesprekken) voor het lopende en aankomend seizoen met Dames 1. Zowel met de begeleidingsstaf als met de spelersgroep.

-Opstellen en vormgeven van het doorstroombeleid van de A-junioren.

-Opbouwen van de organisatiestructuur binnen de Almeerse.

-Opzetten en organiseren van gasttrainingen en talentbegeleiding.

-Eerste vormgeving van de trainers en coaches voor de selectieteams voor het seizoen 2021-2022.

-Opzetten en uitdragen van de gedragscode/identiteit van de Almeerse.

 

De commissie tophockey werkt deze onderwerpen uiteraard samen uit met de verschillende commissies, LCO ’s en bestuursleden van de club.

 

Wij gaan de aankomende maanden natuurlijk verder met alle acties die er liggen en hebben als doel om de (jeugd-)opleiding en het niveau van alle selectieteams aan de top te krijgen.

 

Als er nog vragen zijn, dan kunnen jullie ons natuurlijk altijd benaderen. Het e-mailadres van de commissie tophockey is: [email protected]