header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Van het bestuur, trainingen de aankomende twee weken

Nieuws afbeelding 25-2-2021
Eerder deze week werd in de persconferentie rondom de corona maatregelen duidelijk dat er weer meer mogelijk is voor buitensporten. Daar stond al een aankondiging over op de site. Dat is voor onze leden tussen 18 en 27 in elk geval goed nieuws, want die mogen voor het eerst in lange tijd weer hockeyen.

Tegelijkertijd zet dat druk op ons trainingsschema. We hebben immers nog steeds te maken met een avondklok en dat levert een beperking in de bezetting van de velden. Deze week hebben we met de technische commissie, een afvaardiging van Dames en Heren 1 en een vertegenwoordiging van de lijncoördinatoren overleg gehad over de keuzes die we daarin moeten maken. Gelukkig was iedereen bereid om mee te denken in oplossingen en concessies te doen om tot een goede oplossing te komen.

We zijn met elkaar tot het volgende besluit gekomen. De avondklok is verlengd met twee weken tot 15 maart. We hebben ons in eerste instantie gericht op het overbruggen van de periode tot die datum. Dat betekent concreet dat we een nieuw schema maken voor de aankomende weken. Door de velden 6 en 7 weer in te zetten creëren we ruimte voor alle senioren die nu weer mogen trainen. Daarnaast komen er tijdblokken in het weekend zodat ook deze teams onderlinge wedstrijden kunnen spelen. De inzet van het nieuwe schema is dat selectieteams drie keer per week anderhalf uur trainen, breedteteams twee keer per week een uur, en de senioren teams twee keer per week anderhalf uur.

We realiseren ons dat het qua tijden en indelingen niet helemaal ideaal is en vragen begrip voor het feit dat – in elk geval voor de aankomende twee weken – anders is dan we zouden willen. Na 15 maart zijn er twee scenario’s mogelijk. Scenario 1 is het afschaffen van de avondklok. In dat geval zullen we normale trainingsschema weer in werking laten gaan. Scenario 2 is een verlenging van de avondklok. In dat geval evalueren we de aankomende weken en bekijken we of er aanpassingen nodig zijn.

Namens het bestuur,
Dirk Jan Jonker

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Countdown