header foto header foto header foto header foto header foto
 
Bestuur

Update van de Interim voorzitter

Nieuws afbeelding 12-2-2021

De eerste bestuursvergadering van het Interim bestuur heeft deze week plaatsgevonden, en daarmee is het weer tijd voor een update.

 De afgelopen weken

In het verlengde van de vorige update gaat het aantal kennismakingsgesprekken onverminderd door. Er zullen ongetwijfeld lezers zijn die denken; ‘is dat niet vermoeiend?’ Het tegendeel is waar. Ik schreef het al aan in mijn vorige update. Er wordt door zoveel mensen hard gewerkt om de club te laten doordraaien. Mensen die een groot hart voor de club hebben.

 En dat maakt dat het stuk voor stuk leuke gesprekken zijn. Gesprekken die mij helpen om de club nog beter te leren kennen, en die mijn gesprekspartners een mogelijkheid geeft om hun kijk op zaken te delen.

 En voor de goede orde; alle gesprekken vinden online plaats, en het zal voorlopig nog wel even zo doorgaan.

 Interim bestuur

 Afgelopen woensdag is het interim bestuur voor het eerst (online) samengekomen. Dat stond in het teken van kennismaken en een eerste verkenning op de prioriteiten. Vanzelfsprekend moesten ook de nieuwe bestuursleden worden bijgepraat over de lopende zaken.

 Met betrekking tot de financiën wordt er hard gewekt om zo snel als mogelijk, en uiterlijk half maart, de jaarrekening op orde te hebben. Verder hebben we gesproken over de (overige) prioriteiten voor de aankomende periode. Het zal geen verrassing zijn dat de voorbereidingen op het volgende seizoen één van die prioriteiten is. Een seizoen waarin we hopelijk elkaar weer kunnen treffen in het clubhuis, een echte competitie kunnen spelen met ouders en andere fans langs de lijn.

Voor een nieuw bestuur geldt dat het echt even duurt voordat alles is overgedragen, iedereen is ingelezen en ‘we aan de slag kunnen’. Om de vaart erin te houden en de continuïteit te waarborgen komen we voorlopig (bijna) wekelijks bij elkaar.

 We zullen ook zoveel mogelijk verslag doen van hetgeen besproken is.

Ondertussen is de zoektocht naar nieuwe bestuursleden ook nog bezig. In de afgelopen weken zijn daar diverse mensen voor benaderd en gesproken. Als er portefeuilles zijn ingevuld, dan laten we dat uiteraard weten.

Tot slot

Een Nederlands gezegde luidt: ‘vele handen maken licht werk’.

En voor een vereniging als de onze is dat ook zeker van toepassing, zeker gegeven het feit dat dat werk (meestal) door vrijwilligers gedaan wordt. En juist daar hebben we eigenlijk altijd een tekort aan.

 En daarom een bescheiden oproep; als je denkt iets bij te kunnen dragen aan de club, vanuit je werk, je kennis, vaardigheden of anderszins, en je zou dat wel eens willen verkennen, dan hoor ik dat graag!

 Het makkelijkste is een mail te sturen naar [email protected]

 Geniet nog even van het mooie winterweer en hopelijk tot snel op de club!

 Dirk Jan Jonker

 

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws