header foto header foto header foto header foto header foto
 
CHZ mededelingen

FAQ Winterprogramma Almeerse

Nieuws afbeelding 18-11-2020

FAQ Midwinterprogramma 2020-2021

18-11-2020

 Wij hebben meerdere vragen binnengekregen n.a.v. de email over het Winterprogramma. Omdat we veel dezelfde vragen krijgen hebben we bij deze  de antwoorden in een FAQ gezet.

1. Gaan zaaltrainingen door en moet ik daar contributie voor betalen?

Nee. De Almeerse Hockey Club biedt dit seizoen geen zaaltrainingen aan. De KNHB heeft ook de zaalcompetitie geannuleerd. We heffen daarom ook GEEN zaalcontributie bij degene die zich hadden ingeschreven.

 

2. Is de vergoeding voor het winterprogramma per week/ maand/ blok?

De vergoeding is voor het gehele winterprogramma gedurende 9 weken voor 1x per week trainen (jongste jeugd en breedte) en 2x per week trainen (selectie).

Jongste jeugd: 15 euro

Breedte junioren: 30 euro

Selectie junioren: 75 euro

3. Waar is de vergoeding op gebaseerd?

We willen de kosten voor de leden in deze moeilijke tijd zo laag mogelijk houden. We hebben alleen de uren van de trainers doorgerekend in de vergoeding.

 

4. Klopt het dat er nu nog geen winteraanbod is voor senioren?

Dat klopt. Sinds 17-11 weten we dat trainen in groepjes van 4 weer mag. We willen de komende 3 weken trainingen aanbieden en zien dat als het inhalen van de door Corona gemiste trainingen. Ook voor senioren geldt er een winterstop van 14-12 tot 04-01. Daarna volgt er een aanbod voor een apart winterprogramma voor senioren.

 

5. Ik zie geen link of bankrekeningnummer om het geld naar jullie over te maken. Gebeurt dat automatisch? / Is deelname verplicht?

We gaan de vergoeding automatisch incasseren bij de leden. We hopen dat iedereen meedoet, ook om de teams compleet te laten zijn voor een eventuele herstart van de competitie. Indien je toch niet mee wil of kan doen vragen we je om je AF te melden via de Almeerse app onder Evenementen. Afmelden kan tot en met 22-11. Wie zich dan niet heeft afgemeld wordt geacht toestemming te hebben gegeven voor de automatische incasso voor het bedrag wat behoort bij het soort lid maatschap (jongste jeugd/ breedte/ selectie). Incasso vindt plaats in januari.

Voor de duidelijkheid: Dit geldt niet voor senioren. Daar is nog geen programma voor en er wordt ook niets geïncasseerd. Je hoeft je nu dus ook niet af te melden. De eerste 3 weken trainen in groepjes van 4 wordt gezien als inhalen van de trainingen van afgelopen weken en daar staan geen kosten tegenover. De kosten voor het winterprogramma voor senioren zullen tegelijk met het aanbod gecommuniceerd worden en zullen zo laag mogelijk gehouden worden. Er volgt ook nog de mogelijkheid om je af te melden voordat er iets geïncasseerd wordt.

 

5a. Hoe meld ik mij AF in de Almeerse app?

Ga naar de Almeerse app. Klik op de 3 puntjes en Kies Evenementen. Het systeem is niet geschikt voor Afmeldingen maar dat omzeilen we door 2x te klikken op het blokje Aanmelden. Bij de 1e klik verschijnt het blokje Aanmelden en bij de 2e klik verschijnt het woord Afmelden. Dan ben je afgemeld.

 

6. In de winterperiode train ik op een andere dag dan normaal. Kan dat aangepast worden i.v.m. andere bezigheden (van een deel van het team)?

Helaas niet. We zijn sterk afhankelijk van de beschikbaarheid van trainers. We hebben minder uren voor trainers en proberen de uren die we voor ze hebben te bundelen, zodat ze niet elke avond voor 1 uurtje naar de club moeten komen, soms uit Amsterdam of Utrecht. Ook voegen we 2 teams samen. Deze teams trainen meestal niet tegelijkertijd, dus er moet sowieso geschoven worden. Met het reguliere zaalprogramma houden we ook de vaste velddagen niet aan en dit is niet anders.

 

7. Zijn onderlinge wedstrijden op zaterdag nog toegestaan?

Ja onderlinge wedstrijden in het weekend zijn toegestaan. De club organiseert een programma. Je kan ook aan jouw hoofdtrainer doorgeven tegen welke teams je zou willen spelen, dan kunnen we daar rekening mee houden. 

 

8. Stel dat de weersomstandigheden het niet toelaten om buiten te trainen wordt er dan een alternatief programma geboden?

Bij slecht weer wordt niet automatisch ingehaald. We kijken binnen de mogelijkheden wat we wel kunnen aanbieden als alternatief. De gevraagde vergoeding compenseert alleen de uren van de trainers. We kunnen niet halverwege overstappen op het huren van zalen. Het kan dus zijn dat een alternatief programma niet mogelijk is.

 

9. Stel dat tijdens de training de weersomstandigheden veranderen. Is het dan mogelijk om gebruik te maken van het clubhuis?

Dat hangt af van de maatregelen m.b.t. COVID19. Op dit moment is het niet toegestaan om gebruik te maken van het Clubhuis en kleedkamers, op basis van besluiten van het kabinet, de NOC NSF protocollen, de richtlijnen van de KNHB en een noodverordening van de gemeente Almere. De KNHB en de gemeente Almere noemen expliciet dat ook schuilen bij slecht weer niet is toegestaan. Als de maatregelen het toelaten zullen wij – met liefde- ook het Clubhuis weer openen voor de leden. Op dit moment moet echter het antwoord nee zijn.

Reacties


Boudewijn Hoeneveld

18-11-2020 @ 15:54:09 |Mooi al die antwoorden..!

Reageer op het nieuws